A babam elalszik szopizas kozben, fel ora mulva pedig felebred h ehes. Ha ilyenkor megetetem, nem szokik hozza h sokszor eszik keveset?
A tömeggyarapodása rendben van? Besárgult? Ha a súlya folyamatosan növekszik, akkor nem aggódnék, azonban szépen fokozatosan elkezdeném emelni a két szoptatás között eltelt időt. Tehát pl. ha most fél óra, akkor mától ez 40 percnél kevesebb nem lehet akkor sem, ha mindenki a feje tetejére áll. Naponta nagyjából 10 perccel lehet emelni a két szoptatás közötti (az előző befejezése és a következő elkezdése között eltelt idő) időt.
Az elsőt én is minden nyikkra megszoptattam, egyszerűen rettenetes volt az első négy hónap: a baba vagy szopott, vagy sikoltozott a hasgörcstől, nagy ritkán aludt is egy keveset. A másodiknál már élből tartottam a legalább két órát, hihetetlen volt a különbség (ez egyébként a harmadiknál is bevállt).
Viszont ha a baba tömege nem nő (szoptatás előtti, pelus nélküli súly, fürdés előtt érdemes minden nap pucéran megmérni és ezt feljegyezni), akkor mielőbb hívd fel a védőnőt vagy a gyerekorvost, amelyik normálisabb nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!