Fáj a mellem és vérzik, mit csináljak?
Ne szomorkodj! Engem még a védőnőm is macerált, mintha azért nem lenne elég a tejem, mert nem akarom, hogy elég legyen. Egyik kedvenc szlogenje: a szoptatás fejben dől el. Úgy gondolom, hogy a kizárólagos szoptatás most egy olyan divathullám, ami ha túl sokat hangoztatják, bűntudatot kelt azokban, akik ha megszakadnak,akkor sem tudnak 6 hónapig kizárólag szoptatni. Nekem azért ennél több a tejem, kézzel fejem, mikor tudom, lehet, hogy te is megpróbálhatnád, hátha úgy többet elő tudsz varázsolni. Nekem csak az elején vérzett, és az anyatej visszakenése+az AVENT bimbóvédője úgyahogy segített.
Arra pedig, hogy rossz anya vagy, ne is gondolj. Akkor lennél rossz anya, ha hagynád, hogy a gyereked egész nap sírjon az éhségtől, és már csak azért se adnál neki tápszert, hátha az egész napos szoptatás elindít valamit, közben meg talán nem hal éhen a szerencsétlen. A tápszerek ma már televannak vitaminokkal, és mindennel, amit a gyártók megtehetnek a baba immunrendszeréért. Az előtejet, ami nagyon-nagyon fontos volt, már a te babád is megkapta. Próbálj másra gondolni: a picid egészséges, gyarapszik, vidám. Akkor meg nincs semmi baj.
Mondjuk nálam is eltelt néhány sírós nap, mire beletörődtem, hogy nem tudom tápszer nélkül megoldani... Fel a fejjel!
Valószínüleg azért sír a babád, mert kevés a tej, és sokat kell "küzdenie" azért, hogy jöjjön a ciciből.
Attól, hogy kevés a tejed, még egyáltalán nem vagy rossz anya. A tej mennyisége nemcsak attól függ, hogy Te hogyan "facsarod", hanem genetikai adottság, hogy a cicidben mennnyi tejmirigy van.
A babád immunrendszerének minősége pedig nemcsak az elfogyasztott anyatej mennyiségétől függ.
Én is csak 2,5 hónapig tudtam szoptatni és a másfél éves lányaim kétszer voltak náthásak.
A leírtak alapján már valószínüleg tápszert adsz neki kiegészítésként, a tápszeres babáknál pedig általában előbb kezdődik a hozzátáplálás, (kb. 4 hónaposan), úgyhogy így is fogod tudni egészségesen táplálni mindenféle zöldséggel és gyümölccsel.
Azt valóban rossz megemészteni, hogy az embernek elfogy a teje, de a legjobbat szerintem akkor teszed, ha mindkettőtök dolgát megkönnyíted.
Ettől a baba és a mama is sokkal jobba fogja érzeni magát.
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom kézzel fejni, hátha attól tényleg nem áll le!
Szedtem a homeós bogyókat, a More Milk plusszt, Alfalfa D6-ot, ittam laktoherb teát, alkoholmentes sört... Óránként, max. 2 óránként próbáltam a babát cicire tenni vagy fejni, hátha megérti a cicim, hogy nagyobb a kereslet mint a kínálat! De ezen sem múlt, nem lett több sajnos semmitől :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!