Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lefejni a tejet és azzal mit...

Lefejni a tejet és azzal mit csináltok ha elég neki az is ami a mellben van? Félreteszitek?

Figyelt kérdés

és mibe lehet tárolni , és a fagyasztoba mennyi ideig? hogy kjell kiolvasztani? stb...

vagy lefejitek a felesleget és kuka?

2010. márc. 9. 16:48
 1/10 anonim ***** válasza:
25%

Még csak ennyi kérdés volt az ügyben: van a gyakorikérdések oldalnak egy kereső funkciója:

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 7 válasz

Miben jó tárolni a lefejt anyatejet?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 4 válasz

A lefejt tejet mennyi ideig lehet tárolni?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 1 válasz

Hogy adagoljam a lefejt tejet a tápszerhez?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 2 válasz

A lefejt tejet hány hónapig lehet mélyhűteni?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 3 válasz

A lefejt anyatejet összekeverhetem tápszerrel?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 6 válasz

Hogyan és miben kell tárolni a lefejt anyatejet?

Hozzáadhatok a lereszelt almához lefejt anyatejet?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 1 válasz

Tegnap lefejt tejcit adhatom ma délelőtt a babának?

Fagyasztó szekrényben mennyi ideig áll el a lefejt tej?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 5 válasz

Lefejt anyatejet fejés után egyből rakhatom a mélyhűtőbe?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 9 válasz

A lefejt tejet mennyi ideig lehet a fagyasztóban tárolni?

Anyukák, ti mit csináltok a "felesleges", lefejt anyatejjel?

A lefejt tejet rögtön tehetem a hűtőbe vagy várni kell vele?

A lefejt tejet hányszor melegíthetem meg? HA pl nem eszi meg mindet?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 2 válasz

Hány óráig áll el a lefejt anyatej szobahőmérsékleten? Ami kb.22-23 fok

7 hetes a kislányom, és lefejt anyatejből napi 8*90 ml-t eszik! Az sok?

A lefejt tejet, esti pótlásként adva, mivel lehet mérni hogy elég meleg-e?

24 vagy 72 óráig lehet a hűtőben tartani a lefejt tejet mielőtt lefagyasztom?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 5 válasz

Ki milyen módszerrel (miben) és milyen adagokban fagyasztja le a lefejt tejet?

Csirkecombnál ha a húst lefejtem a csontról, mit készíthetek belőle? Vagy amúgy?

Kategória: Ételek, italok - Sütés, főzés 6 válasz

A tegnap reggel lefejt, hűtőben tárolt anyatejet oda adhatom-e ma este babámnak?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 4 válasz

A lefejt anyatejet hogy kell oda adni a babának? Fel lehet melegiteni a mikróban?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 7 válasz

Akinek a kisbabája nem szopott többet hogy csinálta? Tápszer vagy lefejt anyatej?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 3 válasz

Mi baja lehet a babának ha nem megfelelő a lefejt tej vagy a tápszer hőmérséklete?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 10 válasz

Aki lefejt anyatejet ad babájának, annak mennyit evett 5-6 hónapos korában (hány ml-t)?

A decemberi lefejt tejet ami a fagyasztóban van meddig használhatom fel, hány hónapig még?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 6 válasz

Ma reggel lefejt anyatejemet ha hűtőbe rakom, meddig adhatom a babának? Akár még holnap is?

Ha felmelegítettem a lefejt anyatejet, de mégsem kellett, meddig tárolhatom-használhatom fel?

Ha ma reggel lefejtem a tejet azt a holnap reggelivel összeönthetem? Lefagyasztani szeretném!

Gesztenyét hogyan adjátok a babának? Mivel kombináljam? Nincs lefejt anyatejem, esetleg vízzel?

Miben illetve mivel kell sterilizálni a mellszivót, miután lefejtem a tejet, és hol lehet kapni ezeket?

Kismamák, akik nem szoptattok, hanem lefejt tejet adtok a babáitoknak. Miért döntöttetek a fejés mellett?

Kislányom 11 hetes és nem akar szopizni csak a lefejt tejet cumisüvegből meginni! Elapadhat ettől a tejem?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 9 válasz

Amit tegnap lefejtem tejet oda adhatom a babámnak még ma, ha a hűtőben volt, de nem a mélybe csak a simába?

A lefejt tejet, amit összeöntögettem, hogy legyen egy adag, miután kihűlt, a mikróban lehet újra melegíteni?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 7 válasz

Ma hajnalban (1órakkor) lefejt tejet odaadhatom a babámnak holnap délután 4-5óra fele? Vagy le kell fagyasztanom?

Nem tudom miben tároljam, illetve fagyasszam le a lefejt tejem, üvegben vagy esetleg valamilyen műanyag tárolóban?

Miért nem engedi a védőnő hogy lefejt tejjel üvegből etessem a babámat? Nekem nagyon fáj a szoptatás,1 hetes a baba.

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 15 válasz

A lefejt anyatej egyenértékü azzal amit a baba sziv ki? és itt most nem a tápértékére gondolok, hanem az immunizálásra?

A korábban lefejt, és mélyhűtőben lefagyasztott tejet, hogy melegítsem a picinek? Mikróban, vagy várjam meg míg kiolvad?

Angliai kismamik, van itt is tejgyujto kozpont ahova tudsz vinni lefejt tejet, akinek sok van, es fizetnek erte valamennyit?

Lefejt anyatejem zöldes színű, ám a fagyasztott tej egy hónap után kb. teljesen megsárgult a kishűtő fagyójában. Ez normális?

Az egynap alatt (osszeontott) lefejt anyatej hutoben meddig all el? Ezutan lehagyasztom. Igy a fagyasztoban meddig all el ...

Számít negyed óra késés? Ugye a lefejt tejet 24 órán belül le kell fagyasztani? én 24 óra + 15 perc után fagyasztottam le. ...

Oda adhatom a babámnak azt a lefejt anyatejet ami este 10-től reggel 6-ig fűtetlen 19 C. -os konyhában maradt és utánna ...

Hétvégén esküvőre megyünk. Lefejt tejet szeretnék majd adni a kisfiamnak, de hogy vigyem? Nem fog megromlani és hogy melegítsem ...

Ha a babám a lefejt anyatejet nem issza cumisüvegből, és, ha pohárból vagy kanállal teszem a szájába kitolja a nyelvével, ...

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 3 válasz

Hogyan tároljam a lefejt anyatejet, ha nem szeretnék drága tejtároló edényeket és zacskókat venni, inkább valami olcsóbb ...

Valaki itt azt írta hogy a lefejt tejet jégkockatasakba tárolja és úgy rakja be a mélyhűtőbe. De azt hogy lehet fertőtleníteni? ...

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 9 válasz

2010. márc. 9. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:

En Avent-os tarolokat vettem, mert jol zarhatoak, leraktam fagyasztoba es 3 honapig ajanlatos ugy tarolni, tovabb nem nagyon...

Csak akkor ontottem ki, mikor begyulladt a mellem es antibiotikumot szedtem.

En azt ajanlom, hogy kerdezz ra egy szakembernel(szoptatasi tanacsadonal), hogyan csokkentsd a tej mennyiseget, felesleges mindig fejni, be lehet allitani, hogy csak annyi legyen amenyi a babanak kell.

2010. márc. 9. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Mint a 2. válaszadó, én is Avent-es tárolókat vettem. A fagyasztóban tárolom. Úgy tudtam, csak 3 hónapig lehet így eltartani, de a védőnő arról tájékoztatott, hogy saját tej esetén fél évig is megtartható. Ha nem kell a babának, akkor majd a hozzátáplálásnál jó lesz, pl. főzelékbe. Vagy ha valahova menned kell, és más vigyáz rá, akkor neki tudja adni ezeket az adagokat. Felolvasztásnál figyelj arra, hogy nem szabad mikróban, csak hagyd, hogy felolvadjon. Melegíteni is csak egyszer szabad. Ha marad a melegítettből, akkor az kuka.
2010. márc. 9. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Bemásolni más is tud

Az aventes poharak jók, de van zacsi is. pl: madela

2010. márc. 9. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Én az 1. gyereknél lefagyasztottam, már semmi sem fért a mélyhűtőben, aztán kidobáltam. Kiolvasztva pocsék. Most elhatároztam, hogy max. 10 db aventes dobozt teszek el, arra az esetre ha pl. gyógyszert kell szednem valamiért. Ha elapad a tejem, akkor úgyis előbb-utóbb tápszer kell. A maradékot meg odaadom a 2 éves kislányomnak. Neki sem árt, inkább, mint a tehéntej. Egyébként valószínűleg kiborítanám.
2010. márc. 9. 22:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. márc. 10. 07:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha mar nem tudjatok hogyan hasznosittani a megmaradt anyatejet, ne dobjatok ki, nagyon jo a sajat furdovizbe, puha barsonyos tole a bor:-)
2010. márc. 10. 15:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Anno én is kérdeztem ebben a témában. Nekem akkor már 2 liter volt lefagyasztva. Akkor azt a választ kaptam, hogy elég lesz, mert pocsék az íze felolvasztva, el sem fogadja a baba, stb. Hát én bánom, hogy nem fagyasztottam többet, mert egyik napról a másikra úgy lecsökkent a tejem, hogy éjszakákat szenvedtünk, így gyorsan elfogyott a vésztartalék. A fiam ette-itta, mint a kisangyal. Nekem nem tűnt másnak az íze.

Ha gyorsan kellett, és nem volt kiengedve, akkor vízfürdőbe tettem (aventes pohárba áttettem), és ott olvadt fel, miközben üvöltött a fiam az éhségtől. Mikróban tényleg nem ajánlatos olvasztani.

Nekem a védőnő azt mondta, hogy ne főzzem fel, csak épphogy forrjon. Ha felfőzöd, akkor elveszíti az értékes vitaminokat. Viszont ha nem forr, akkor meg a bacik maradnak benne.

Én sima műanyag poharakat vettem, azt fóliáztam le, rá a dátum. Először a hűtőben lehűtöd (hűtőben 24 órát tárolható a tej), aztán mehet a fagyóba, 6 hónapig tartható el. Mostmár van bébiételes üvegem, azokat gyűjtöm, és majd a tesónak abban fagyasztom le a tejet.

2010. márc. 10. 18:37
 9/10 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat, jo tanácsokat adtatok köszi
2010. márc. 10. 18:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Az elején még én is fagyóztam naponta vagy 2 naponta 130 ml-ket egy zacsiban (tejgyűjtő zacsi) Mostmár nem fejek, csak reggel az első szopi után, mert estére kell a babónak adnom: az utolsó szopinál, ha kiüríti a melleimet és még éhes, akkor a hűtőből csak meglangyosítom és már ihatja is. Egyfajta vésztartalék másnapra.

Én is úgy tudom, hogy 6 hóig eláll fagyasztva, volt már, hogy fagyósat kellett adnom pótlásnak.... megitta, de szerintem is szörnyű íze van.. hát olyan fagyasztott. Mint minden más fagyasztott cuccnak más íze van.

De a fürdőt én sem tudtam, majd lehet, hogy kipróbálom :o))

2010. márc. 11. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!