Akik babája csak anyatejet kap, semmi egyéb folyadékot.
Ti mit csináltok, ha a babtok hasfájós?
Pedig vizet kell néha adni, akkor is ha nincsen kánikula.
Székrekedés esetén kifejezetten jót tesz.
2011. ápr. 11. 22:21
Nem, nem kell!!! Igény szerint szoptatott babának nem kell tea vagy víz.
Nekünk borzasztó hasfájós volt, kipróbáltuk az erre való szereket (Infacol, GW, ilyesmik) de csakis a szélcső segített, azt használtuk rendszeresen.
2011. ápr. 11. 22:42
Én itattam vizet a babámmal, főleg amikor sétáni mentünk és nagyonmelege volt. A védőnőm is aut mondta, hogy ha elfogadja akkor semmi akadálya.
Szerencsére a kisfiam nem volt hasfájós, de a kereszt fiamnak csak az vált be, ha a szülők a karjukra fektették hason és úgy ringatták.
Próbáld meg hogy szopizás után felveszed és a büfizés után még egy kicsit ringatod a babád, vagy megmozgatod kicsit a lábait, hogy a szelek távozni tudjanak. :D
2011. ápr. 11. 23:41
Anyatej 6 hónapig - csak kánikulában kapott párszor pici vizet, ha láttam rajta, hogy izzad és hiába szopizik. Nem volt kifejezetten hasfájós, ha mégis, pukikra leginkább a torna (lábak hashoz húzása, biciklizés, simogatás) vált be. Rendes büfiztetés (na azaz, amit nem érdemes ebliccelni), párszor Infacol. 2-3x lázmérôztünk popóba, ha 3 napig nem volt kaki és látszott, hogy erôlködik.
2011. ápr. 12. 05:05
Nem kell vizet adni, az anyatej első része vizesebb szomj olto, ha szomjas egy két kortyot mellbol kap és nem vizet. Én espumisan cseppet adok neki ha faj a pocija vagy hosszas bufiztetes utan se sikerült semmi, mert akkor csak lejjebb megy a pociban a felesleges lenyelt levegő és attól gorcsol hogy se fennt se lennt nem tud kijönni a legbuborek. Ha hasra teszed a pelenkazon és finoman simized a hátat segíthet bufizni, ha háton van akkor a lábat felnyomni a pocihoz, az meg limuzin segít. Nekem mellgyulladasra volt cseresznyemag párnam, a dmbe lehet venni, és annak a melegsege és sullya ha a babapocijara teszed segít a hasfajasban, belmozgasban, pukizasban.
2011. ápr. 12. 10:21
Limuzin *puki bocsi :) az iPhone elirja
2011. ápr. 12. 10:22
7/15 A kérdező kommentje:
Pukizni pukizik Ő nem is keveset, de anyukám mondta, attól lehet hasfájós. S én is úgy vettem észre nála. Büfizni nem mindig sikerül neki. Mostanában kezdtem el a lábtornát, remélem az segíteni fog, de félek hogy nem jól csinálom. A biciklizést azt én is szoktam nála, s pociáig felhúzom a lábait. A karon ringatást, ha háton van, nem szereti, attól nem nyugszik le, csak ha felállok vele, s sétálgatok, úgy hogy a vállamon van.
8/15 A kérdező kommentje:
A szélcső az mi? Erről nem hallottam. Mondjuk nekünk rendesen, s elég sokszor pukizik egy nap. Székrekedése szerintem nincs, meg én inkább maradok annál, amit tudom másoknak bevált, s orvos is tanácsolt. Eleinte adtam neki vizet, de jobbnak láttam megkérdezni a gyerekorvost. S így inkább nem adunk neki, majd ha meleg lesz, talán akkor, de szeretném min. 6 hónapig szoptatni, s akik az ismerőseim közül idő előtt itatták, nem sokáig szoptattak, akik meg 6-10 hónapig nem itatták, azok a gyerek 1 éves koráig. Párom kollégája s még 1-2 ember a környezetünkben is az espumisant ajánlotta. Akkor maradunk annál. S azt nem tudjátok, fel kell íratni a gyerekorvossal vagy vény nélkül is kapható? Hogyan szoktátok alkalmazni? Mikor s hány cseppet?
9/15 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, védőnő nekünk pl. azt mondta ha egy hétig nincs széklet, anyatejeseknél ez természetes. Nálunk mikor így volt, rákérdeztem, nem-e gond. Majd most pl. péntek óta minden nap van egyszer kaki a pelusban.
Szia!
Ha nem feltétlenül szeretnél espumisant adni a babádnak akkor csepegtess a te teádba vagy simán vízzel idd meg mert lehet nem bírja a pici pocakja és még jobban fájni fog neki,tapasztalatból mondom én is így jártam és tegnap óta inkább magamnak csepegtetek bele 10 cseppet és azóta jobb lett neki!Meg lehet kapni hasmasszázs krémet a dm .ben valami 500 ft nagyon kevés kell belőle és belemaszírozod a baba pocijába olyan 15 -20 perc a hatóideje utánna könyebben fog pukizni!Minden jót!
2011. ápr. 12. 15:10
Kapcsolódó kérdések: