Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igaz hogy a tápszertől megnő...

Igaz hogy a tápszertől megnő a baba feje?

Figyelt kérdés
2010. márc. 8. 21:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
87%

Ez nagyon mókás kérdés!

Mitől nőne meg?

Butaság!

2010. márc. 8. 21:52
 2/31 anonim ***** válasza:
64%
Azt már olvastam néhány tanulmányban,hogy a tápszeres babák között sok a túlsúlyra hajlamos,de ez nem a fejre vonatkozik.Bár én is hallottam már nagyfejű gyerekekről,akik tápszeresek voltak,de ez nem biztos,hogy a tápszertől van.
2010. márc. 8. 21:58
 3/31 anonim ***** válasza:
91%

A mai tápszerektől már nem nő meg a babák feje, ez régen volt csak így, amikor még nem voltak ennyire jó minőségűek a tápszerek.

Viszont a tápszeres babák tapintásra "puhábbak", nem feltétlen ducik, hanem más a zsír-izom arány nálunk, mint az anyatejeseknél. Ezt nehéz elmagyarázni, az látja csak a különbséget, aki évekig csecsemőkkel dolgozik.

De még ez sem feltétlen jellemző, csak nagyon általános.

Kétség kívül az anyatej a legjobb táplálék a baba számára, de mai tápszerektől is megkapja majdnem ugyanazt, amit az anyatejes társai.

2010. márc. 8. 22:14
 4/31 A kérdező kommentje:
Hát az az igazság hogy én elhiszem hogy megnő a kis fejük mert a környezetembe nem is egy kisbaba van aki tápszeres és jóval nagyobb fejük van mint az anyatejes babáknak.Nem vagyok tápszer ellenes de azt sem értem hogy miért adnak egy két és féléves gyereknek még estére tápszert?!!Ha az én babám véletlen tápszeres lenne akkor csak addig adnám neki amíg nagyon muszáj ...
2010. márc. 9. 09:09
 5/31 anonim ***** válasza:
96%
Jó nagy buta dolog. A gyerekem kb. 1 hónapos korától tápszeres volt, soha nem volt nagy a feje, mindig is szép arányos volt mindene. Most 22 hónapos kb. 1 hónapja kezdtük el a tej adását. De nem azért, mert milyen jó a tápszer, hanem volt egy hosszabb hasmenéses időszaka, apukája tejérzékeny, ezért nem mertünk előbb tejet adni. Kb. 1 hónapja kipróbáltuk, fokozatosan tértünk át a tejre, most már csak azt issza és nincs baja tőle. Ezt csak azért írtam, hogy lásd nem minden úgy van, ahogy gondolod.
2010. márc. 9. 09:17
 6/31 anonim ***** válasza:
97%
Az én babám már 1éves és már a kezdetektől tápszert kapott mert nem tudtam szoptatni!És nem nagy a feje!Teljesen normális gyerek!
2010. márc. 9. 11:15
 7/31 anonim ***** válasza:
16%
Én is nagy tápszerellenző vagyok. Én tehéntejen nőttem fel, akkor még nem volt tápszermánia, az orvos ajánlotta a tehéntejet. Nem vagyok sem tejallergiás, sem laktóz intolarens, soha semmilyen komoly betegségem nem volt, csak a náthás voltam. Természetesen nem a szemét tejporos mindenösszetevős vackokra gondolok, de én szívesebben nevelném tehéntejen a gyerekem, ha már nekem nincs tejem. Az egyik barátnőmnek 4 gyermeke van, ebből 3 tehéntejen nevelkedett, a legkisebbnél már volt elég teje és egyiküknek sincsen semmi baja.
2010. márc. 12. 19:22
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a saját, és ismerősök gyerekeit tudom példaként említeni. Náluk például pont az ellenkezője jellemző. Az én (6 hetes kora óta) tápszeres babám feje mindig is kisebb volt, mint az ismerősök azonos korú anyatejes babáiénak. Pedig születéskor közel azonos méretű volt a fejük.
2010. márc. 12. 20:44
 9/31 anonim ***** válasza:
82%
Én is anyatejest láttam nagyfejűnek, nem tápszerest. Szerintem baromság az egész, genetika és kész. Ennyi határozza meg, nagy lesz a feje vagy sem.
2010. márc. 12. 20:53
 10/31 anonim ***** válasza:
93%

án sajnos tápszeres voltam 30éve,amikor még nagyon fejletlen volt a tudomány,és csak híztak -híztak a gyerekek.

szóval 30éves vagyok,160cm,44kg, 51cm fej-körfogattal.

szóval hagyjuk már ezt az ocsmány nagyfejűzést!!!!

nem is tudjátok hány anyukát bántotok meg akik nem önszántukból nem szoptatnak.

2010. márc. 12. 21:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!