Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hónapos kis babám anyatejet...

2 hónapos kis babám anyatejet kap. Mérlegelem, és sokszor azt látom hogy csak 50-60-at eszik, vagy jó ha két mellből 100-110-et. Mindezt több mint egy óra alatt. Utánna még tudok lefejni is. És 3 óránként kaját követel. Elrontottam? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hízni hizik, de igy semmit sem tudok csinálni, nem tudunk sehová elmenni, mert mire indulnánk megint evés van!
2008. szept. 6. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez van, jól csinálod. Ahogy nő, ez majd ritkulni fog.

Egyébként szoptatni nem csak otthon lehet.

2008. szept. 6. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez így teljesen rendben van. A babád jól eszik és Te jól csinálsz mindent.

Az igaz, hogy így nem egyszerű elmenni valahova, dehát egy baba ezzel jár... :) Azért lassan bele fogtok rázódni abba is, hogy ha elmentek valahova, az meg legyen úgy szervezve, hogy tudjál szoptatni is. Nem egyszerű, ez igaz, de kis gyakorlattal és jókora rugalmassággal mindent meg lehet oldani.

2008. szept. 6. 13:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szeret nyugisan enni,nem sieti el:)) Ez sajnos így lesz egy darabig,mármint,hogy nem tudsz elmenni sehová. Én majdnem 4 hónapos korág nem tudtam elvinni messzebbre,csak a ház körül sétáltunk. Ha vásárolni mentünk,akkor autóval mentünk és úgy bírta egy darabig. Mivel mi csak ketten élünk,így tényleg mindánhová vinnem kellett,úgyhogy tudom milyen nehéz. Többen mondták,hogy vigyek magammal teát és azt adjak neki,de én nem akartam,akkor inkább hazasiettem szopiztatni,és utána újra indultunk.:) Szerintem legyél türelemmel,később jobb lesz.:)

2008. szept. 6. 13:23
 4/10 anonim ***** válasza:
44%
Az én kisfiam is két hónapos. Kevés neki a tejem, pedig próbáltam már mindent: két mellről szopizást, kiskanalas tápszerezést, mindent. A különbség annyi, hogy ő nem nyugszik meg 50 gramm után, és nem várna 1 órát sem, hanem sír már böfizés közben, jelezve, hogy ez édeskevés volt. Így ő mindig kap kiegészítést. Szerencsére szopik még, de sajnos mostmár kezd rájönni, hogy van egyszerűbb útja is a tejhez jutásnak (l. cumisüveg). Én úgy gondolom, hogy ha egy hétig szoptatod minden étkezésénél mindkét mellből, és még így sem lakik jól, akkor adj neki tápszert is. Tudom, ezért most sokan megköveznek, de nekünk nem ment enélkül. Amúgy szerintem több mint egy óráig nem csak eszik, hanem közel akar lenni hozzád, vagy a szopási technikájával van baj. Picikém a szopizást (kb. 50-60 gramm nálunk is) elintézi 10 perc alatt, utána megeszi a tápszerét, és így kb. 3-4 óránként jelentkezik , kivéve az éjszakát, mert 21-től kb. 5-6 óráig alszik.
2008. szept. 6. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

EGyet tudsz csinálni: ne mérlegelj minden evéskor!!! TEljesen felesleges, és az irodalom sem javasolja. Bőven elég minden este megmérni, de hivatalosan a 2 hetente a védőnőnél való mérés is bőven elég.

A baba nem eszik egyenletesen, van hogy csak 20-at eszik, 3 óra mulva meg 150-et...na jó, ez lehet tulzás, de nem egyformán eszik, és ez csak aggódásra ad okot.

2008. szept. 6. 15:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám se eszik nagyobb mennyiséget mint a tiéd egyszeri szopira, és nappal 2-2,5 óránként éjjel 3x szopik. 5 hónapos és csak anyatejet kap, gyönyörűen gyarapodik 8200 gr.

Szoptass nyugodtan igény szerint mindegy hogy hányszor, és heti 1x elég mérni a súlyát, hogy lásd gyarapodik-e. Nézd hogy eleget pisil-kakil-e, nyugodt vidám-e a babád és minden rendben lesz.

2008. szept. 6. 20:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Én azért aggódtam ilyenkor, hogy kevés ideig szopizik. (5-10 perc)Az állandó mérlegelést felejtsd el, egy héten 1-2 alkalom bőven elég.

Az elindulást pedig én úgy csináltam, hogy szopi előtt mindent előkészítettem, puccba vágtam magam és szopi után egyből elindultunk. Ha ilyen sokáig szopizik, kénytelen vagy valahol megetetni, döntsd el előre hol lesz ez. Vagy ha van arrafele valaki ismerős kéreckedj be oda.

2008. szept. 6. 21:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást, azt hittem én csinálok rosszul valamit, és csak nekem van ilyen gondom. Egyébként mi a tapasztalat ez az idő rövidül vagy amig szopik majd marad a 1,5 óra?
2008. szept. 7. 07:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem fog mindig ilyen hosszan szopni. Egyre rövidülnek a szopival töltött órák, és egyre erősebben és ügyesebben fog majd szívni. Fél éves korára náunk már kb. 10-, max. 15 perc volt 1 szopi, és kb. 200-t tudott kiszívni.

Nemsokára könnyebb lesz! Kitartás!

2008. szept. 7. 22:35
 10/10 A kérdező kommentje:
És mennyiről indultatok míg 15 perc lett a szopi?
2008. szept. 8. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!