A védőnőm tanácsára egy etetés alkalmával mindkét mellemből szoptatok. Úgy vettem észre mint ha ettől kevesebb tejem volna. Elrontottam a dagadó kebleimet?
Ha mindkét melledből szoptatod, akkor több vizet fog kapni, és kevesebb tápláló zsírt. Ez csak akkor jó, ha idáig SOKAT kapott, és túlzottan hízik tőle. Szerintem nem túl jó ötlet - de egy orvos többet tudna mondani.
Ha nem szopja ki az összeset, akkor persze, hogy kevesebb tejed lesz... ez így működik. Hacsak ki nem fejed magad, vagy nem szervezed be a párodat.
Egy ekkora babának nem lehet megszabni hogy hányszor szopizzon, a fene enné az ilyen védőnőket a szakma szégyenfoltjai!!!! A kicsiket a hajnali szopiról sem kell leszoktatni mert az egészséges szénhidrátanyagcseréje a babának megkívánja hogy éjjel/hajnalban szopizzon. A két mellből való szoptatással sincs önmagában semmi gond, de ha 4 hós koráig kiegyensúlyozottan evett egy mellből akkor nem valószínű hogy kellene mind a kettő, de ha kell akkor sincs semmi gond mert a tej főként szopi alatt termelődik. Nem lesz ettől kevesebb a tejed, hanem csak a melleid nem keményednek föl, mert gyakrabban ürül ha mindkettőből eszik a kicsi. A puha mellekben gyorsabb a tejtermelődés és zsírosabb kalóriadúsabb tej termelődik benne. Ezért célszerű ha szopi után 1 óra múlva ismét szopizni akar a kicsi, ugyanarra a cicre visszatenni amelyikből evett, így dús, hátsó tej fog neki ürülni.
Jó ha tudod, ha a mellek túltelítődnek a szervezetedben felszabadul egy gátló hormon, mely leállítja a tejtermelődést mert nem fogy a tej = a kereslet kínálat elve szerint.
Szoptass bátran igény szerint, ha a kicsi 10x kéri akkor 10x, ha 15x van mellen akkor annyiszor, a lényeg a baba igénye mindig ki legyen elégítve. És éjjel is nyugodtan etess, és hallgass az ösztöneidre, biztosan nagyon jól csinálod.
Az én babám 6 hónapos elmúlt, anyatejes, nagyon sokszor szopik, mellette mostmár gyümölcsözik, éjjel is 1-2x szopik, gyönyörűen gyarapodik, és időnként ő is mindkét cicimből eszik.
Boldog babázást!!
Szerintem ha eddig elég volt neki egy cici akkor etes egyből. A babád csak jobban tudja mi kell neki, mint a védőnő. És ha kell neki éjjel, adj neki. Ha így lesz kiegyensúlyozott inkább egyen akkor is. Fontosabb a baba boldogsága, mint a védőnőé. :)
3 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!