Teljesen elrontottam mindent. Mit csináljak? (etetés)
9 hónapos lesz a babám, és az történt hogy nemrég elkezdte elválasztani magát. Igy már 2 hete tápszert kap reggel és este. Eddig is kapott tápszert este kiegészitésként, akkor még 1-est kapott, de pont el is fogyott, ezért mostmár 2-est kap. A dokink is ezt tanácsolta. Amig szopizott általában 5-6 körül kelt enni, de most mióta tápszert kap azóta 1-3 óra körül felébred és ordit. Addig sir, amig nem adok neki tápszert. Ráadásul éjjel sokkal többet megiszik belőle mint reggel és este szokott. Ez igy nincs rendjén. Mit csináljak vele? Már teljesen kiborultam, mert elapasztotta a tejem, nem akar normálisan enni sem mindenbe válogat, és emellett az éjszaka közepén adhatom neki a nagyadag tápszert.
Létezik az hogy azért van, mert a 2 tápszer nem annyira tápláló mint az 1-es vagy az anyatej?
Ennyi idösen már kellene hozzátáplálni is, csak a tápszer/anyatej kevés. Nem tudom, hogy este mikor fekteted és mikor vacsorázik, illetve mit és mennyit. DE szerintem vagy késöbb kellene etetned, vagy többet/táplálóbbat, vagy mindkettöt: késöbb és többet.
Könnyen lehet, hogy csak éppen egybeesik akét dolog: az elválasztás és az éjjeli nagyevés - de semmiképpen nem jó, ha éppen éjszaka eszik sokat, amikor aludnia kellene, meg neked is szükséged van pihenésre.
Ird meg lsz. hogy mit, mikor és mennyit adsz nek este.
Az utolsó esti etetésre (fél 9-kor), ad neki a tejpépet, és csak utána esetleg tápszert.
(Én a napi rendszert is változtatnám kicsit: reggel tápszer, délelött gyümölcs, délben fözelék, délután tápszer, és este tejpép. A cél a reggeli-ebéd-vacsora rendszer, délelött és délután uzyonnával.) De ezt csak fokozatosan, ne egyszerre változtass mindent. A legfontosabb szerintem most az éjszakai etetés megszüntetése mindkettötök érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!