Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptathatom újra az elsőt...

Szoptathatom újra az elsőt is, vagy már nem lenne értelme?

Figyelt kérdés
Kislányunk 5 hónapos. Sajnos csak 2,5 hónapos koráig tudtam kizárólagosan szoptatni, mert gyász miatt blokkolódott a tejleadó reflex, és elapadt a tejem. Mindig arra vágytam, hogy sokáig tudjak szoptatni és nagy csalódás volt, hogy nem sikerült, pedig még pszichológus és szopis tanácsadók is próbáltak segíteni. Ahogy telik az idő, egyre könnyebb, de ha témába kerül a szoptatás, mindig elő töt belőlem a szomorúság. Nemsokára szeretnénk a kistesót, úgy, hogy kb másfél, 2 év legyen a korkülönbség. A kérdésem az, hogy ha majd a kistesót szoptatom, vajon lenne-e értelme a nagyot is becsatlakoztatni (persze csak ha szeretné)? Nem zavarnám ezzel össze őt? Kérem írjon, akinek volt hasonló helyzete!
2015. aug. 8. 14:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Semmiképp nem szoptatnám.Utána a leszoktatás is egy procedúra lenne,ami mindkettőtöknek szintén egy kisit fájdalmas emlék lenne,ha egyáltalán tudna szopizni,de szerintem nem.

Viszont,amit az egyik válaszadó is irt,pohárból simán adhatod neki.Nekem 3 gyerekem van.Miután a második megszületett,az elsőnek sokáig adtam pohárból kakaóval,2 éves volt.Most a harmadik fél éves,a második pedig 4 és még a mái napig szokott kérni anyatejet,mivel anyatejleadó vagyok és sokat fejek,anyás tejnek hivja. :) Kakaóval issza,magában nem hiszem,hogy kérné.

Üdv

2015. aug. 8. 23:06
 12/16 anonim ***** válasza:
56%
Én a sokat emlegetett ősanya típus vagyok. Nem vagyok ezen a területen olyan elutasító, mint az előttem szólók. A probléma inkább ott van, hogy a szopó reflex leépül, ha már nem szopik a baba. Kvázi nem tud mit kezdeni a cicivel. A fiamat kétéves korában kellett leszoktatnom a szopásról mert gyógyszert kellett szednem. Három héttel később, mikor újra szoptathattam volna őt, bekapta ugyan a mellemet,de nem tudott vele mit kezdeni.
2015. aug. 9. 16:34
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
10es vagyok. Nem tudom ki pontozott le,de hülye volt,mert igazam van. Ahogy az utolsonak is. Egy két éves gyereknek nincs szoporeflexe. Amennyiben születésétöl szopik, az ugy oké, de egy gyereket lehetetlenség két éves korban elkezdeni szoptatni.
2015. aug. 9. 16:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha ő kíváncsi lenne rá mutasd meg, engedd meg, de szinte tuti nem fog neki kelleni:D

És ne legyél szomorú az a 2,5 hónap is kincset ér,de a legjobb, hogy ha sikerül feldolgoznod a gyászodat, és elfogadnod, hogy a rövid szoptatás ellenére is nagyszerű anya vagy! Ne engedd, hogy bárki is elhitesse veled az ellenkezőjét!

[link]

(Érdekességnek, bármeddig szoptatsz adsz valami pluszt a kicsinek!)

Sok sikert a következő babához, addig pedig jó babázást! :D

2015. aug. 9. 21:25
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek a válaszokat! én is ősanya típus vagyok, leszámítva, hogy nem tudok szoptatni, de ezen kívül minden más: hordozás, együttalvás, kötődésre nevelés. Én ezekben hiszek. Ezért nagy csalódás, hogy abbamaradt a szoptatás, de ahogy írtátok, ezen túl kell lennem. Akik azt írták, hogy majd pohárból kaphat a nagy, nagyon köszönöm, remek ötletnek tartom!

Egyébként minden hasznos válasznak örültem, további minden jót Nektek!

2015. aug. 10. 09:35
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egyáltalán nem hülyeség, ha másfél évre sikerülne köztük a korkülönbség. A szoptatás a kötődés anya és gyermeke között és miért lenne baj, (feltéve, ha a baba is akarja) ha ez kicsit később jöhetne létre először, vagy újra. Azokat a babákat is szokták szoptatni, akik örökbe vannak fogda, és nem csak újszülött korban kezdik, hanem amikor az anyához kerül! (lehet ez akár másfél év is) Szóval szerintem, ha neked is és neki is jó lenne, akkor kit érdekel, hogy mást esetleg zavar? =)
2015. aug. 22. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!