Üdv. Mindenkinek! Szoptathatom -e a gyermekenet, ha gyógyszert szerdek ( Advagraf, Prednisolon)? 38éves vagyok, a 26. hétes terhes, ez az első babám lesz. Veszélyeztetett terhes vagyok, átestem egy transzplantáción.
elvileg nem szoptathatsz, elvileg! pont ezért, az orvost kérdezd meg, légyszíves. de nem is értem, eddig nem került szóba, a terhesség kapcsán, vagy bármi?
Prednisolont elvileg első trimeszterben nem is szabadna adni.
Nekem magasvérnyomásom alakult ki a terhesség alatt, olyan gyógyszert kaptam ami egyébként már elavult és nem annyira hatásos, de mivel 30 év alatt megfelelő adat áll rendelkezésre a magzatra gyakorolt hatását illetően, ezért adják ezt. Így ezt szedtem terhesség alatt, és mivel a magasvérnyomásom megmaradt szülés után is, ezért szoptatás alatt is ezt kell szednem.
Úgy látszik a te gyógyszereidről még nem áll elég rendelkezésre álló adat , főként mert kevés idő telt el és még jobban azért, mert nem kísérleteznek kismamákon. Így nem tudhatod a várható következményeket. Mivel a transzplantáció miatt muszáj ezt a gyógyszert szedned, ezért ezt várandósan sem hagyhatod abba, bármi károsodás is lépjen fel. Az orvosoknak te számítasz, a magzat neked számít. Így én azt tenném a helyedben, hogy mivel nem ismerjük a hatásokat, minél kevésbé tenném ki a gyógyszernek a babámat. Így én megpróbálnám feldolgozni, hogy nem szoptatok, és tápszert adnék a kisbabámnak.
Ha így döntesz biztosan nehéz lesz, tudom mennyire belénk van ivódva a saját testemből történő táplálás, az ölelés közben...de túl kell lenni rajta, és feldolgozni. Jó egészséget, könnyű szülést kívánok! Ili
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!