Nagy, lógó mellü kismamák, hogy fogok szoptatni? Ti miként oldottátok meg?
A szoptatás független a melledd mßeretétöl. Az meg hogy nagy és lóg: szoptatáskor nem a baára rakod a melledet, hanem a babát a karodra fekteted és a melledet OLDALRÓL adod a szájába, tehát biztos nem nyomod össze a kicsit.
A legjobb, ha keresel egy jó védönöt, aki majd megmutatja, hogy hogyan kell szoptatni, de létezik szoptatási tanácsadás is.
Szia! Biztos, hogy fogsz tudni szoptatni, emiatt ne aggódj. És összenyomni sem fogod a babádat!
Majd szépen próbálkozol, lehet, hogy a fekvő póz lesz az ideális, de az is jó lehet, ha alátámasztasz a mellednek, és kicsit megemeled. Lehet, hogy érdemes lenne egy pici párnát varrnod a cicik alá támasznak, amíg terhes vagy.
Sok sikert!
Mibe hogy egy vén, kielégületlen, vasalódeszka védőnőd van? Ekkora parasztot! Nekem is kb ekkora a mellem, hagyományos tartásban nem ment a szoptatás és fekve sem, mondjuk én bimbóvédővel szoptattam, és ugye azt még pluszba tartani kell.
Szóval én ülve csináltam (megjegyzem 12,5 hónapig szoptattam, úgyhogy a védőnőd biztos a csodámra járt volna, hülye liba), úgy hogy beültem egy kényelmes székbe, szopipárna az ölembe, arra a bébi. Amikor bal mellből etettem, bal kézzel tartottam a bimbóvédőt és húztam el a mellemet az arcától (egyébként tényleg betemette volna :) ), másik kézzel a fejét, hátát tartottam. Ezzel az volt a baj, h amikor sokat ficergett, akkor állandóan besüppedt a szopipárnába, plusz két emberes meló volt, mert kicsit bonyolult egyedül elhelyezkedni. Másik pózom: ágy szélére ültem, kispárnára raktam a lányom, és párnástól a combomra. Többi ugyanaz. Így kényelmesen felé tudtam hajolni és könnyebben tudtam igazgatni is a fejét. Viszont ettől a póztól iszonyúan fájt a hátam az elején. Szóval próbálkozz, biztos, h menni fog!!!
Igen, a védőnőm egy idős nőci, eléggé unszimpatikus. :S
Mindenbe beleszól, még abba is, hogy mit veszek fel. Mikor megvettem életem első kismama tunikáját mert már látszott a pocim, akkor megjegyezte, hogy ez a ruha még korai. :S Akkor voltam 24 hetes. Gyönyörűen látszódott benne a pocim, boldog voltam, hogy végre én is hordhatok ilyet. Védőnőt nem lehet választani? Bár már késő, mert lassan itt van az idő. Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek nekem! :) Sok boldogságot kívánok nektek! Jó babázást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!