Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagy, lógó mellü kismamák,...

Nagy, lógó mellü kismamák, hogy fogok szoptatni? Ti miként oldottátok meg?

Figyelt kérdés
Nagyon nagyok a melleim, és ráadásul még lógnak is. :( A mérete 110/F. A kérdésem, hogy hogyan szoptassam majd a kisbabámat, hogy ne nyomjam össze vele? Tudok egyáltalán ekkora mellekkel szoptatni? Nem akarom, hogy tápszeres legyen a kisbabám. :(
2010. márc. 7. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A szoptatás független a melledd mßeretétöl. Az meg hogy nagy és lóg: szoptatáskor nem a baára rakod a melledet, hanem a babát a karodra fekteted és a melledet OLDALRÓL adod a szájába, tehát biztos nem nyomod össze a kicsit.

A legjobb, ha keresel egy jó védönöt, aki majd megmutatja, hogy hogyan kell szoptatni, de létezik szoptatási tanácsadás is.

2010. márc. 7. 14:08
 2/13 anonim ***** válasza:
Tudsz, persze! Majd kitapasztaljátok, hogy Nektek hogy jön össze. Én is nagy cicikkel, fekve szoptatok 8.5 hónapja gond nélkül, C betűt formálok a 4 ujjammal és a hüvelykkel, úgy tartom, hogy kapjon levegőt.
2010. márc. 7. 14:08
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia! Biztos, hogy fogsz tudni szoptatni, emiatt ne aggódj. És összenyomni sem fogod a babádat!

Majd szépen próbálkozol, lehet, hogy a fekvő póz lesz az ideális, de az is jó lehet, ha alátámasztasz a mellednek, és kicsit megemeled. Lehet, hogy érdemes lenne egy pici párnát varrnod a cicik alá támasznak, amíg terhes vagy.

Sok sikert!

2010. márc. 7. 14:10
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat lányok! Kicsit megnyugodtam, első baba lesz, a védőnő már bunkón megjegyezte, hogy ekkora mellekkel majd úgy sem boldogulok. :( Dehát nem tehetek róla, hogy ekkorára nőttek, pedig nem is vagyok duci, enyhén molett. Mindenképpen keresek egy szoptatási tanácsadód, ( nem is tudtam, hogy ilyen létezik ) és majd ő megmutatja, vagy elmondja nekem. :) Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 7. 14:25
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem fekve lesz a legjobb,de szülés után a kórházban a csecsemös növérek segitenek mellretenni. Nálunk a kórházban mindenki fekve szoptatott,a nagy mellüek is és semmi gond nem volt. Megjegyzem,jó hülye bunkó védönöd van! Sajnállak,hogy ilyen jutott neked,mert ha megszületik a baba minden héten menni fog, és úgy látom,hogy csak hülyeségeket fog neked mondani :(
2010. márc. 7. 14:58
 6/13 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem 80/F mellem van és TUDOK szoptatni,pontosan úgy ahogyan itt leírták.Van hogy alulról megemelem a mellem,vagy C betűt formálva eltartom a mellem a pici orrától:)Amelyik éppen jobb.Én ülve szoptatok.Biztos nem lesz semmi gond,menni fog!:D
2010. márc. 7. 15:18
 7/13 anonim ***** válasza:

Mibe hogy egy vén, kielégületlen, vasalódeszka védőnőd van? Ekkora parasztot! Nekem is kb ekkora a mellem, hagyományos tartásban nem ment a szoptatás és fekve sem, mondjuk én bimbóvédővel szoptattam, és ugye azt még pluszba tartani kell.

Szóval én ülve csináltam (megjegyzem 12,5 hónapig szoptattam, úgyhogy a védőnőd biztos a csodámra járt volna, hülye liba), úgy hogy beültem egy kényelmes székbe, szopipárna az ölembe, arra a bébi. Amikor bal mellből etettem, bal kézzel tartottam a bimbóvédőt és húztam el a mellemet az arcától (egyébként tényleg betemette volna :) ), másik kézzel a fejét, hátát tartottam. Ezzel az volt a baj, h amikor sokat ficergett, akkor állandóan besüppedt a szopipárnába, plusz két emberes meló volt, mert kicsit bonyolult egyedül elhelyezkedni. Másik pózom: ágy szélére ültem, kispárnára raktam a lányom, és párnástól a combomra. Többi ugyanaz. Így kényelmesen felé tudtam hajolni és könnyebben tudtam igazgatni is a fejét. Viszont ettől a póztól iszonyúan fájt a hátam az elején. Szóval próbálkozz, biztos, h menni fog!!!

2010. márc. 7. 20:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is ülve próbáld, így tudod a kezeddel a babához igazítani. Nekem is nagy mellem van, és mindkét fiamat tudtam szoptatni.
2010. márc. 7. 21:17
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen, a védőnőm egy idős nőci, eléggé unszimpatikus. :S

Mindenbe beleszól, még abba is, hogy mit veszek fel. Mikor megvettem életem első kismama tunikáját mert már látszott a pocim, akkor megjegyezte, hogy ez a ruha még korai. :S Akkor voltam 24 hetes. Gyönyörűen látszódott benne a pocim, boldog voltam, hogy végre én is hordhatok ilyet. Védőnőt nem lehet választani? Bár már késő, mert lassan itt van az idő. Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek nekem! :) Sok boldogságot kívánok nektek! Jó babázást :)

2010. márc. 8. 07:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nem választható (bár az enyém normális, segítőkész, bármikor hívhattam/hívhatom). Annyit tudsz tenni, hogy szétnézel a többiek között, ha találsz egy normális, szimpatikus védőnőt, akkor megkérdezed, hogy fordulhatsz-e hozzá néha kérdésekkel. A sajátoddal pedig a lehető legkevesebbet találkozol (sajna az első négy-hat hétben hetente fog jönni) és amit mond, az egyik füleden be, a másikon ki.
2010. márc. 8. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!