Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Három hetes babá, óránként...

Három hetes babá, óránként kel, óránként szoptatom, majd gyorsan a hordozókendőjében elaltatom (másban nem lehet), mert félek, hogy különben túlságosan kifáradna. Melyiket hagyhatom el, ha valamelyiket is? Az gyors altatást vagy a gyors szoptatást?

Figyelt kérdés

Próbálnám kihúzni a 2-3 órát,de igy sajnos lehetetlen. Ráadásul olyan érzésem van mintha nem is azért kelne mert éhes, nem jelzi különösebben. Nem keresi a mellem, nem követi a szájával az arcára helyezett ujjam. Miután felkel simán elbámészkodna a lábamra "ültetve" egy csomó időt, de nem merem hagyni, mert félek hogy teljese kikészül a fáradtságtól.

És ne mondja senki hogy majd ha fáradt elalszik mert ez sajnos nem igaz... fáradt, és csak a kendőben lehet altatni és alva tartani (csakmozgásban ráadásul).

És még egy alkérdés: éjszaka együtt alszunk és fél óránként kúszik félálomban a mellem felé. Viszont igazán csak 1x kel fel általában. Akkor ezt ő átalussza csak én nem?

Köszi

2015. aug. 1. 09:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Először is nyugi. Fogadd meg a kapott tanácsokat, most alapozod meg a következő évek alvási szokását. Most még elaltatod kendőben, mert pici. Aztán amikor 10-12 kilósan is csak kendőben aludna mi lesz?

Így csak te készülsz ki, nem ő.

2015. aug. 1. 11:40
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek mindent.

(Természetesen jöhetnek még tanácsok.)

2015. aug. 1. 11:43
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is annyi idős a babám, mint a tied. Hidd el, ha fáradt, elalszik. Nem kell ám egész nap aludniuk, az enyém is van, hogy fent van két órákat és nézelődik, élvezi, hogy beszélünk hozzá, foglalkozunk vele. Aztán mikor tényleg elfárad, nyűgös lesz, egyszerűen leteszem a kiságyba, és ha nagyon nem akar megnyugodni, kap egy cumit, azzal megnyugszik és elalszik.

És etetni sem kell ennyit, te magad is írod, hogy sokszor valószínűleg nem is éhes. Ha éhes, egyrészt valószínűleg sír, és nem lehet mással megvigasztalni, másrészt keresni fogja a cicit, ahogy felveszed. Ha ezeket nem csinálja, nem éhes. Rakd le a kiságyba, nyugodtan ülj le mellé, simogasd, beszélj hozzá, nyugtasd meg. De ezt az óránként kendőben altatást ne csináld, mert napokon belül kikészülsz, és ahogy már írták, ő sem fog így nyugodtan aludni, csak felületesen, és komoly gondjaitok lesznek később az alvással.

2015. aug. 1. 12:30
 14/25 anonim ***** válasza:
23%

Az én babám is mozgásban alvó tipus. Én nem azzal oldanám meg, hogy eltávolítom magam mellől, külön ágyba, külön szobába tenném.. Sosem értettem, hogy lehet valaki ennyire kegyetlen. Kijön a baba 9 hónap melehségből és védelemből és az anya beteszi őt egyedül egy üres szobába... Nonszensz. Kedves kérdező, szerintem jól teszed, hogy együtt alszol a piciddel éjjel, ezen ne változtass. Nekem a lányomnál szintén bejött a kendőben altatás, a mellemen elalvás, illetve, ami a joker és mindig bejön, az a zenére táncolás. Beraksz egy zenét, bármilyet, a lényeg, hogy te szeresd és elkezdesz a babáddal a kezedben felszabadultan élvezettel táncolni, énekelni. Hétvégéken a férjem táncol vele. Maximum 5 perc alatt bealszik, óvatosan leteszem és nem kel fel, 1,2,3 óráig. Szerintem nálatok is bejön, próbáld ki. És azt javaslom néha te is feküdj mellé, neked is kell most a pihenés. Hogy mikor mennyi alvásra van szüksége egy babának az változó. Nálunk,amikor 1 hónapos volt, volt, hogy egyszerre 5 órát is ébren volt. Most 5 hónapos és 2, vagy max 3 óra ébrenlét után már nyügösködik. Akkor megyünk táncolni. :)

Most már elég nagy ahoz, hogy kividd sétálni, az is segít, hogy jobban aludjon. Ne aggódj, minden rendbe jön!

2015. aug. 1. 17:13
 15/25 anonim ***** válasza:

3 hetes korában nálunk így nézett ki egy nap:

felkelt, megszoptattam- ez 1 óra volt. büfi, majd körbejártuk a lakást, nézelődött, majd elaludt, befektettem a kiságyába. felébredt, megszoptattam ha kérte, majd nézelődött a nagyágyon míg bele nem aludt a nagy bámészkodásba. felébredt, játszottunk kicsit, majd mikor jelezte, hogy éhes, akkor megetettem amin általában elaludt. felébredt, megetettem, itt nem kérte mondjuk, de mentünk le sétálni, nehogy éhes legyen. majd sétába elaludt, közben hazamentünk, mikor felébredt megfürdettem és addig szopizhatott míg el nem aludt, vagy ha nem akart akkor apa járkál vele, mesélt neki az élet nagy dolgairól.

2-3 óránként evett, 1 órákat szopzitt, 1 órákat aludt nappal és fél-2 órát volt ébren az etetések között. eszembe nem jutott elaltatni mikor épp nyílt a kis elméje!

2015. aug. 1. 18:59
 16/25 anonim ***** válasza:
3 hetes baba ha nem sír, akkor nem is éhes és nem is álmos. Semmi baja nem lesz, ha kicsit nézelődik (akkor sem, ha órákat nézelődik).
2015. aug. 1. 22:55
 17/25 anonim ***** válasza:
hú te nagyon magadhoz kötöd a babát. óránként szotpatod,nappal rád van kötve, éjjel veled alszik. ne érts félre, ha beteg lenne vagy annyira rémesen hasfájós,persze de így miért? az a baj,hogy így tényleg ezt fogja megszokni,mert hát ez van születésétől kezdve. próbáld az ágyába altatni,lehet,hogy jobbakat aludni amúgyis,lehet,hogy rád kel fel,és etesd akkor mikor éhes. egy újszülöttön látni. egyre hangosabban nyösözörgve ébredezik,forgatja a fejét ahogy keresi a melled, már álmában nyúlkál az arca felé,ha felveszed rajtad is elkezd keresgélni,nyöszörög stb.
2015. aug. 3. 10:01
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Látom a sok kegyetlen, külön szobában altató anya lepontozott. Gratulálok nektek, ezért tart itt az ország, ahol tart. Ne higgyétek, hogy jó úton jártok. A babáknak Édesanya kell, nem külön szoba.
2015. aug. 3. 21:20
 19/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, te nem vagy normális. Miért lenne ez kegyetlenség? Nekem ugyan még nem alszik külön szobában a babám, de saját ágya van kezdetektől, és képzeld el, amíg mellettünk van, nem is tud elaludni, mert nagyon ránk figyel. Fáradt már, laposakat pislog, de egyfolytában szinte feszegeti fel a szemhéját, amíg azt érzi, hogy körülötte vagyunk. Ez volt már a kórházban is. Ilyenkor ahogy átteszem a saját ágyába, körülbelül 2 percen belül alszik. Akkor biztos nagyon rossz ez neki, és kegyetlen vagyok, hogy saját ágyban altatom, ugye?

A barátnőméknél eddig külön szobája volt a kislányának (születése óta), most átmenetileg egy szobában vannak, mert a sajátjukat tatarozzák. A kislány 1 hónapos korától átaludta az éjszakát, addig az anyja az ő szobájában aludt egy heverőn, akkor költözött vissza a férje mellé. Ahogy elment mellőle anya, már az első éjjelt végigaludta. Most 5 hónapos, mióta megint egy szobában vannak, 2-3 alkalommal kel éjjel, zavarja, hogy nincs egyedül. Egyszerűen vannak olyan típusú babák, akik igénylik, hogy békén hagyják őket, amikor alszanak. Velük inkább akkor vagy kegyetlen, ha rájuk erőszakolod az együtt alvást, mert nem tudnak úgy normálisan pihenni. Ez babafüggő, nem kell leszólni senkit azért, mert nem úgy csinálja, ahogy te. Elárulom neked egyébként, hogy a legtöbb esetben a baba remekül megvan a kiságyában, inkább anyuka igényli azt az összebújva alvást...

2015. aug. 4. 08:42
 20/25 anonim ***** válasza:

17es vagyok

az első 2 hétben velünk aludt, később mikor nagyon fájt a hasa de igen egyébként külön altattuk. szép és jó dolog az együttalvás de erre csak annyit mondok pont az utcában egy 5 éves kislány még a szülei ágyában alszik. szóval jobb megelőzni...

2015. aug. 4. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!