Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondja a védőnő és az...

Miért mondja a védőnő és az orvos is, hogy szoptassak 3 óránként?

Figyelt kérdés
5 hetes a fiam, már elérte a születési súlyát, sőt már szépen gyarapodtunk is. Eddig igény szerint szoptattam és az elmúlt héten 30 dekát hízott. Orvos mondta, hogy még így is vékonyka, de ne etessek 1,5-2 óránként, hanem 3 óránként. Nem értem miért?
2010. márc. 5. 16:00
1 2
 11/16 xStefix ***** válasza:
100%

Arról nem is beszélve, hogy az anyatejet kb. 2 óra alatt teljesen! feldolgozza a gyomor (legalábbis az újszülöttek kisebb mennyiségeit), úgyhogy utána már az éhség jön...

Szóval nem ragozom tovább, hosszú a lista, ami miatt az igény szerinti szoptatás jobb, mint az időhöz kötés. Én tapasztalatból biztosan ezt javaslom neked. :)

2010. márc. 6. 16:00
 12/16 anonim ***** válasza:
31%
mert praktikusabb egyrészt, másrészt meg ugye 2 óra alatt emészti meg a tejet és a gyomornak pihenni is kell, nem lehet folyton "dolgoztatni". meg az igény szerintiben az a csapda, hogy a babák nemcsak akkor jeleznek, ha éhesek, hanem akkor is, ha csak szopikázni akarnak (értsd: a mellbimbóddal cumizni). ha erre rászokik, később nem fogod tudni tervezni a napodat, az életedet. én 3 óránként szoptattam, és így 2 szopi között símán elmehettem akárhova, igény szerintinél ez nem ment volna. igaz, hogy nem is szoptattam oviig, tehát lehet, hogy aki sokáig akar szotatni annak jobb az igény szerinti, erről nincs tapasztalatom.
2010. márc. 7. 17:19
 13/16 xStefix ***** válasza:
45%

Igen, hosszú távon szerintem csak igény szerint lehet szoptatni. Ha nem alakul ki (az anya nem segíti kialakulni) a gyerkőcben a szopás iránti lelki igény, akkor hosszú távon nem is fogja szükségét érezni, hogy szopjon.

Én azt tapasztaltam, hogy igény szerinti mellett is teljesen jól lehet ügyet intézni és tervezni a napot. Persze, nem az első hetekben, amikor még alakulóban van a szokásrend.. De ez az időszak egyébként is az összeszokásról szól. Később viszont minden gond nélkül lehet vinni a babát is magunkkal a legtöbb helyre. Kreativitás és logisztikai szervezés kérdése. :)

2010. márc. 9. 19:48
 14/16 xStefix ***** válasza:
50%

Nem tudom, más hosszú távon szoptató anyukák mit tapasztaltak, de nekünk semmi hátrányunk nincs a szoptatásból, se időben, se életmódban, se "cicifüggőségben". Én soha nem láttam semmilyen csapdát. Sőt, a lányom a szopival könnyedén vészelte át a tavaly februári influenza-járványunkat, ami engem a sárga földig leamortizált.

A betegségek elkerülése is egyfajta praktikusság, nem? ;)

2010. márc. 9. 19:53
 15/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ! Akkor azt mondjátok, hogy ha igény szerint szoptatok, akkor is idővel beáll, hogy x időnként eszik? Mennyi idős volt a babátok ekkor?

köszönöm:-)

2010. márc. 9. 20:48
 16/16 xStefix ***** válasza:
Mi 2,5 hónaposan váltottunk, úgyhogy a mi életkorunk kevésbé "pontos". De a váltástól számított kb. 2 héttel már követhető volt a napirend.
2010. márc. 11. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!