Jòl teszem ha hagyom hogy az egy hetes babám egész nap cicin lòg?
11-es
Nincs mit adni a "mai ajánlásra". Majd holnap meg mást ajánlanak. Te mindent benyalsz, amit összeolvasol? Hol vannak a baba igényei és a te igényeid? Az ajánlás az csak ajánlás, nincs törvénybe foglalva, kőbe vésve, szóval akinek igényli a babája a vizet a nagy hőségben, igenis azzal tesz neki jót, ha itatja, nem azzal, ha a szomjas babának felmondja a "mai ajánlást" a kiságya mellett.
a baba nem vizet igényel, hanem folyadékot!!! ha ezt megkapja az anyatejjel együtt, akkor minek adnék vizet, hogy elvegyem a helyet a pocakjából?? elfogadom az érvet a víz mellett, csak kérlek, indokoljátok meg, hogy miért jobb neki vizet adni, ha egyszer ott a melletek, ami ráadásul annál több tejet termel, minél többet szopizik a baba?? az ajánlások alapja a kutatás, ami szerint az anyatej összetétele olyan, hogy tökéletesen pótolja a vizet. Én ezt nyalom be, nem valami hülye trendet!!
egyébként mint írtam, nem vagyok egy nagy szoptatási fanatikus, és teljesen egyetértek abban, hogy egy 1 hónapos babát már nem kell mindig cicire rakni, bőven elég három óránként!! de nem győzöm felhívni rá a figyelmeteket, hogy a kérdés egy hetes babáról szól, akinek a szomjúság mellett még teljesen mást jelent az anya mell!
Fura, hogy bárki bármit ír, lepontozzátok.
Szomjas a baba, lehet, hogy nem elég a tejed, vagy nem tudja elég erősen szívni.
Én javaslom neked, hogy kölcsönözz egy babamérleget,és nézd meg, hogy egyáltalán mennyit szopik.
Az én fiam 10 gr-okat szopott, és szó szerint egész nap követelte. De annyira erőtlen volt szegény, be is sárgult, hogy egyszerűen elfáradt. Aztán éhes volt, legyengült, még kevesebbet szopott. A védőnőmmel nem mentem sokra, szerinte dobjam ki a csecsemőmérleget, és bízzam magam a babára. Na, ja, ha ezt tettem volna éhen is hal.
Én mértem 3 hónapos koráig, és fejtem neki.
Most lehet lepontozni.
Hiába keres fel egy szoptatásfanatikus oldalról egy szakembert, aki azt fogja javasolni, h szoptasson véres mellel, leszakadt mellbimbóval is végkimerülésig, egész nap....magának fog vele ártani.
Kérdező, ha nem bírod fizikailag a szoptatást, adj neki pótlást tápszerből, ha szomjas, itasd vízzel, ha nyűgös, adj cumit neki! Nem leszel ettől rossz anya, de a saját érdekedben fogd fel, pihenned kell, regenerálódnod és van az úgy, h tápszer kell, el kell fogadni. A tápszer nem az ellenséged, hanem segítség.
azért nem kell rögtön a véres mellbimbóban gondolkozni...általában ha ki is sebesedik az elején, ami gyakori, az nem azért van mert állandóan rajta lóg, hanem mert nem jó a baba technikája, vagy nem tartja helyesen az anyuka...erre találták ki a bimbóvédőt és a lanolinos krémet, de ha ne adj isten ki is sebesedik, pár nap alatt helyre jön és általában megedződik annyira, hogy ne akadályozza a szoptatást.
a szoptatási tanácsadó nő szerintem sem szükséges ebben az esetben, a kérdező egy teljesen szimpla, egyszerű kérdést tett fel, amire a válasz az, hogy ilyenek az első pár napban a kisbabák, és ilyenkor valóban minél többször kell mellre tenni, de nem kell ahhoz szoptatási tanácsadó hogy elmondjuk: két hét és kinövi ezt a babád, utána szoktathatod egy-két vagy három óránkénti szoptatásra. De most még ne tagadd meg tőle a melled, és ne adj vizet neki, mert azzal csak nehezíted a tejtermelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!