Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet így szoptatni?

Lehet így szoptatni?

Figyelt kérdés
Teljesen befelé fordul mindkét mellbimbóm. Kissé aggódom, mert nagyon szeretnék szoptatni, de nem tudom a kisbabám így tud-e majd szopni. 4 hét múlva szülök, és valami fehér színű anyag szivárog mindkét mellemből már jó ideje.
2010. febr. 28. 21:25
 1/7 anonim ***** válasza:
30%

Védőnő biztos tud segíteni!

Anyukámnak befelé forduló mellbimbója volt és nem tudott szoptatni sajnos:-S

2010. febr. 28. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
Az első dolgod, hogy megnyugodj, és hidd el: LEHET. A védőnő nem biztos, de a szülés után a csecsemős nővérek meg tudják mutatni hogy csináljátok, esetleg kell-e valami segédeszköz a patikából (ha rögtön mellretételkor nem is szívna, jó ha tudod, a babák születés után nem feltétlenül éhesek). És tudakozódj az LLL-nél, van honlapjuk is, és telefonon is eléred őket.
2010. febr. 28. 21:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet. Nekem is az van, mindkét fiamat szoptattam (8 és 13 hós korukig).

Bimbóvédővel szoptattam, illetve volt egy időszak a kisebbik fiamnál, aki türelmesebb volt, hogy bimbóvédő nélkül is tudott szopni, aztán visszaszokott rá.

A védőnőd nem biztos, hogy javasolja, de szerintem sokkal jobb, mintha emiatt egyáltalán nem szoptatnál. Azt mondják, hogy nincs akkora inger, így nem lesz megfelelő a tejtermelés.

Én már a kórházban elkezdtem fejni, kézi mellszívóval, nem tudom, hogy ennek volt-e köze hozzá, de sok tejem volt. Mivel több volt, mint amennyi kellett, fejtem, így nem csak annyi inger érte, amennyit a babáim szoptak.

A kórházban kitartónak kell lenni, hogy a babád elfogadja, nekem az Avent pillangóalakú jött be. Pici babának lehet, hogy először csak a kisméret fér a szájába, de gyorsan váltani lehet a normálra. Nagyon vigyázni kell, hogy jól helyezd fel (ezért könnyebb a normállal), különben a babád rossz helyen szív, és könnyen kisebesedik a cicid.

Kitartás és elhatározás kérdése nagyrészt.

Drukkolok! Fontos, hogy emiatt ne stresszelj!

2010. febr. 28. 21:47
 4/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
Egyetértek utolsóval, AVENT mini bimbóvédő nekem is bejött! Igaz, nekem nem volt befelé forduló, de így sem tudta a babám rendesen bekapni. A mellszívótól és a bimbóvédőtől viszont szépen kiemelkedtek és megerősödtek a bimbóim, pár hét után már jól szopiztunk! Azért kérdezd meg a védőnőt, hogy lehet-e valamit kezdeni a bimbóiddal még szülés előtt. De lehet, hogy már késő, még korábban kellett volna. Az én védőnőm a terhesség elején legalább három tanácsadáson kérdezett rá, hogy nincsenek-e befelé forduló mellbimbóim. A tied mit csinált, basszus???
2010. febr. 28. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:
A kórházban, ahol szültem, ott is volt egy anyuka, akinek befelé forduló mellbimbói voltak. Ő is Aventes bimbóvédővel szoptatott. Nagyon megszenvedett vele, Ő nem volt erre felkészülve. Még jó, hogy Te már idejében még utánna jársz a dolgoknak. Az viszont jó, hogy szivárog a melled. Ne aggódj, biztosan sikerülni fog, csak bele kell jönnötök. Nem csak Te, a babád is akkor fogja először csinálni. Légy türelmes, nyugodt, ne izgasd magad, ha valami nem megy kérj segítséget, megmutatják neked. És eleinte tényleg nem mindíg éhesek a babák, ne aggój, lehet, hogy amiatt nem akar szopizni.
2010. febr. 28. 22:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Használj bimbóvédőt, azzal fogsz tudni szoptatni. A vákum majd kifordítja a bimbód. Ez tuti JÓ!!!
2010. márc. 1. 14:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is az van 9 honaig szoptattam :) Ez legalabb egy ertelmes kerdes es latszik hogy megprobalsz felkeszülni, helyes! nem lesz semmi baj! Aventes mellbimbovedö mindenkeppen, legalabbis az elejen, de lehet hogy kifordul magatol, amikor az elsö napokban megindul a tejed. nekem is-is az egyik kifordult a masikhoz nem engedtek a korhazban bimbovedöt hasznalni, porul is jartam, de otthon mar minden rendben volt. ne hagyd magad hasznald es kesöbb amikor te is meg a pici is belejöttel mar nem lesz ra szükseg. en is ajanlom az LLL honlapo nagyon jo es nagy segitseg!

Jo babazast es nyugi :D

2010. márc. 1. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!