Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valaki el tudná magyarázni,...

Valaki el tudná magyarázni, hogy lehetséges a szoptatás?

Figyelt kérdés

Fel nem tudom fogni, hogy amikor valakinek gyereke születik, onnantól tej termelődik a mellében, ez annyira durva, persze maga a születés is, hogy 1 db spermából lesz egy kifejlett gyerek.

De most jobban belegondoltam a szoptatásba, és valami elképesztő, hogy ennyire logikus a természet.

2015. jún. 12. 13:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
hát az anyatej sem egyezik a sima tejjel
2015. jún. 12. 15:50
 12/13 anonim ***** válasza:

...mert a tej táplálék is.

Aztán meg nincs sima "tej", egyik állatfaj teje sem ugyanolyan: mindegyik a saját kölykének készül. Ebben van egy összehasonlító táblázat is: [link]

2015. jún. 13. 05:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem egyezik. (gondolom a szarvasmarha tejére célzol).

Gondolj bele, egy kisborjú sem egyezik egy csecsemővel.

De egyébként az elv ugyanaz minden emlősnél. (ha belegondolsz, pont ezért nevezik "EMLŐs"nek. Az anya a testéből táplálja a fejletlen újszülöttjét)

Amúgy a tej az tulajdonképpen dúsított víz. Zsiradék, ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, cukrok, antitestek. Az van benne, amire a babának szüksége van! Sőt a tej összetétele a szoptatás közben változik: az eleje híg, cukros, ami oltja a baba szomját, és elég energiát ad kiszívni a többi, zsíros tápláló részt.

Ez azért egy fas..za dolog. :)

(nem feltétlenül nevezném kamunak, én is szoktam hülyeségeken gondolkozni :))

2015. jún. 13. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!