Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom, ha elfogyott a tej?

Honnan tudom, ha elfogyott a tej?

Figyelt kérdés
3 hetes babám szopizik,olyat érzek mintha elfogyna a tej,de ő még kéri.Honnan tudom,hogy elég volt-e neki,vagy nem?a mérlegeléstől elegem van,mert olyan hülyeségeket mutat néha,hogy 50g-al kevesebb a gyerek evés után.Adjak tápszert?vagy adjam a másik mellem?
2010. febr. 24. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:

ne adj neki tápszert! Ott a másik melled, kínáld meg azzal. Én etesd gyakrabban, nem kell betartani a 3 óránkénti etetést. Ha a melledet kellő inger éri, akkor pont annyi tejet fog termelni, amennyire a babának szüksége van, se többet, se kevesebbet. Minél kevesebb inger éri (pl mert tápszert adsz a babának mell helyett), annál kevesebet fog termelni.

Olvasnivaló: [link]

2010. febr. 24. 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Ezeken kívül még: ha van lehetőséged, pihenj minél többet! Esetleg egy kis délutáni alvás, plusz sok (3-4 liter folyadék). Így biztos lesz elegendő tejed, estére is. Ha egy nem elég, kínáld a másikból.

A mérleget pedig tedd el jó messzire :)

2010. febr. 24. 13:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mintha magamat olvasnám 7 hónappal ezelőtt:))

Nekem is volt, hogy mínuszt mutatott a mérleg, szegény kicsikémet mindig jól megtömtem lefejt tejjel, (amit vissza is bukott) mire kiderült, hogy hagyni kell, annyit enni, amennyit akar, a mérleget meg el kell pakolni. Átszoktunk két mellre, és azóta is bőven van tej, mai napig lelkesen szopizik. Add te is a másikat, és nyugi. Ha alszik aludj vele, napközben meg annyiszor tedd mellre, ahányszor kéri. Jó babázást!

2010. febr. 24. 21:02
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm.majd holnap este megírom,hogy milyen volt a napunk:-)
2010. febr. 24. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!