Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyire gyakori, ha valaki...

Mennyire gyakori, ha valaki az első babáját nem tudta szoptatni, a másodikat sem foga tudni?

Figyelt kérdés
A nővéremnek hamarosan megszületik a 2. babája. Nagyon szeretné ha majd most lenne teje, és nagyon tart attól, hogy lehet, hogy megint nem sikerül. Az elsőnél tényleg mindent megtett de sajnos már a kórházban betápszerezték éjszakára a babát, így nem tudott beindulni a tejterlmelés. Ettől stresszes lett és elindult egy ördögi kör.
2008. aug. 29. 08:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondatod a lényeg.A nőknél a szoptatás is úgy működik,mint a szex:minden a fejben dől el.Ha lelkileg már most felkészül a szoptatásra,figyel a megfelelő mennyiségű folyadékbevitele és a gyakori mellretételre szerintem nem lesz gond.A kórházban ha lehet legyen vele este is a pici.Nem érdemes folyton azon rágódnia,hogy jól csinálja-e,egyszerüen hallgasson az ösztöneire.Én a drága jóakaróim jóvoltából szigorúan 3 óránként szoptattam,közben csak vizet adtam és folyamatosan idegeskedtem és meg akartam feleni mint anya,takarítónő,partner..... és persze elapadt a tejem,mert folyton kimerült voltam.Már tudom hülyeség volt,mert most,ha nyugodtan csak a babámra figyelek pár csepp tej elindul a mellemből.Utólag magamnak is tudnék tanácsot adni,de már késő:)
2008. aug. 29. 11:39
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én az első fiamat 20 napig tudtam anyatejjel táplálni. Aztán a második terhességem alatt elhatároztam ha a fene fenét eszik én sokáig akarok szoptatni. Mindent elolvastam, mindenkit kikérdeztem, szoptatási tanácsadóhoz fordultam, a kórházban a szülés utáni második naptól éjjel-nappalra kikértem a babámat, minden ébredésre mellre tettem. A kórházban nagyon keveset szopizott, épphogy meglett az a mennyiség ami mellé nem adtak tápszeres pótlást. Elmaradt a kőkemény tejbelövelés is, de én rendületlenül szoptattam, két mellből is és hazakerülésünk után is óránként, éjjel-nappal.

A fiam most négy és fél hónapos vidám kiválóan gyarapodó kislegény és csak anyatejet kap, és én nagyon boldogan szoptatok.

Nem szabad feladni, sok sikert, és egy nagy adag önbizalmat kívánok és sikerülni fog!

2008. aug. 29. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!