Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van valakinek ötlete hogyan...

Van valakinek ötlete hogyan tudnám intenzívebb szopizásra késztetni a babámat?

Figyelt kérdés

Elég hosszasan szopizik minden alkalommal –gondolom nem ömlik a tejci a szájába- és gyakran el is alszik. Aztán mikor felébred, általában arra, hogy mocorgok, mert elzsibbadok, akkor pedig várja a folytatást.

Szerintetek megszűnik ez magától, mondjuk ha idősebb lesz, vagy tegyek-e, tehetek-e ellene valamit már most is?

Most 3 hónapos.

2015. máj. 4. 20:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ne hagyd hogy elaludjon a cicin.Ha úgy látod hogy még nem lakott jól,noszogtasd kicsit.Egyébként később változni fog,rövidebb idő is elég lesz neki.
2015. máj. 5. 00:40
 2/14 anonim ***** válasza:
adsz neki cumisüvegből? mert akkor dobd el,és medela calmából,vagy kanállal,vagy pohárból adj csak ezentúl. nekem akkor volt ilyen,mikor nagyon kevés volt a tejem. nem jött semmi,ő meg elfáradt és kidőlt. annyit tudsz tenni,hogy ébresztgeted,de ami megoldja a helyzetet az a tejszaporítás.
2015. máj. 5. 08:26
 3/14 A kérdező kommentje:

Cumisüvegből Avent üvegünk van a legkisebb egy lyukkal. A Medela Calma másabb?

Egyénként nem szívesen adom neki cumisüvegből, de az a legkényelmesebb. Adtam neki már pipettával, hát az nagyon lassú, a kanállal nagyon nem ment. Viszont a kispohárka az egész jónak bizonyul, másodjára már egészen ügyesen ivott belőle. Játszócumit sem szívesen, de mikor fájt a hasa egy picit az enyhített a dolgán, hogy azt csócsálgathatta. Most már két hete a szájában sem volt, mert nem akartam adni neki, és nem is kellett neki, mikor kíváncsiságból odaadtam. Szerencsére.:)

Amit én problémának látok, az az, hogy nincs semmi rendszer a szopik időpontjaiban, legalábbis napközben. És nem igazán tudom eldönteni, hogy most enni jön, vagy csak cumizgatni szeretne. És így ezért az egész nap szét van folyva, szerintem egyszer sem lakik igazán jól, mindig inkább csak nem éhes. Legalábbis én így érzem. De hízni hízik szépen, na nem rekordokat, de hízik. És igazából nem tűnik éhesnek sem, régebben adtam neki néha a lefejt tejciből pluszba, de már 1,5 hete nem éreztem szükségét.

Naponta egyszer tudok/szoktam fejni, az esti utolsó szopi után két órával. Akkor úgy 100-130 ml között jön össze. És fogalmam sincs hogy ettől többször mikor tudnék.:( Ti hogy csináljátok? Mit csináltok addig a babával?

És kedves 2.Kérdező te hogyan szaporítottál? Lehet hogy kevés a tejem?

2015. máj. 5. 09:31
 4/14 A kérdező kommentje:
:) nem 2.kérdező, hanem 2.válaszoló.:)
2015. máj. 5. 09:32
 5/14 anonim ***** válasza:
nem biztos,hogy kevés. az a baj,hogy mérés nélkül nehéz megmondani. védőnőnél nem tarthatsz próba szoptatást,hogy lemérje? ők nagyon pontosak,tuti nem lenne benne hiba. na ne érts félre,nem kell méregetni,csak egyszer-kétszer elég. ha nem megoldható,és kölcsön se tudsz kérni egy napra,akkor 2 verzió van,az egyik,hogy egy evése helyett lefejed a tejet. amit lefejsz,annál ő még többet is kicsikarhat, nem baj ha pár tíz ml hiányzik. vagy megeteted,és egyből utána megkínálod lefejt tejjel. ha éhes,megfogja enni,de ha jól lakott max nyammog pár kortyot.csak ne a reggeli első evésést mérd,azon kívül bármelyiket. én úgy szaporítottam,hogy nagyon sokat fejtem meg szoptattam. ilyenkor felismeri a szervezet,hogy na itt éhes valaki,ez a tej kevés. csak nagyon lassan... egy harmada volt a napi evésének a tej, 3 hétbe tellett mire elég lett,de addig tényleg szinte egész nap szoptatás meg fejés. meg éjszaka is keltem fejni fél éves koráig. na azért nem volt végig ilyen gáz. a szaporítás ideje alatt nekem is az egész nap szoptatás volt, az adagját ő nem 6-8xszorra ette meg,hanem átlagban 11x. mármint a napi adagját összeségében. később azért jobb lett,napi 5-6 szoptatás elég lett neki,mikor már elég volt a tej kb 5-10 perc alatt befalta. (mikor kevés volt egy óra volt egy szoptatás) a medela calma teljesen más, egy szelep elzárja benne a tej útját. vákuum hatásásra engedi csak át. én is próbáltam persze vízzel,és nagyon nehéz kiszívni vele. nekik jól megy,de nekem egy óráig tartana. egy sima cumisüvegnél minél melegebb annál jobban folyik. egy 2-es cuminál ha melegebb még spriccel is. ha ráharap,összenyomja a fogával,szintén folyik. viszont ha kispohárból ügyesen iszik,akkor ne vegyél,mert elég drága.
2015. máj. 5. 10:31
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hosszú választ!:)

1.

a méréssel az a bajom -itt ahogy belefolytam a témába-, hogy az csak egy adat, ami nem biztos, hogy segít, mert olvastam olyan 3 hónapos babáról, aki napi 1200 ml-t evett és olyat is, aki csak 500 -at, és mindketten szépen fejlődtek. Mondjuk az elsőnél nem csoda:D, de a napi 500 - nál azért meglepő.

Régebben egyébként méregettem, és akkor az adaggal rendben volt minden, benne volt az előírt átlagban. Persze azóta ez változhatott.

A tanácsod hasznos, hogy egy evést nem szopiztatom, hanem lefejem és legalább látom, hogy mennyi. Erre gondoltam már én is. Mihelyt eltelik huzamosabb idő az előző etetés óta, akkor megcsinálom. Vagy szerinted van értelme egy órával az evés befejezése után kipróbálni?

2.

Az a baj az utóbbi egy hétben ráállt arra, hogy éjszaka már nem alszik, mint eddig, hanem ébred kétóránként, ezért pillanatnyilag nincs a hűtőben lefejt tej, mert egyszerűen nem tudok mikor fejni.

3.

gratulálok Neked, hogy ilyen szépen felhoztad a tejmennyiséget, olyan jó ilyet is olvasni, hogy nem beletörődve a második napon már csak tápszerezni.:)

4.

el sem tudom képzelni, hogy lesz olyan amikor a 45 perc helyett 5-10 perc alatt végez majd.

Ez a tejmennyiségtől függ?

5.

a medela calmának azóta utánanéztem, okos kis találmány. Megvenni szerencsére nem okozna gondot, kár hogy eddig nem hallotam róla, mert már van 3 különböző cumisüvegünk, és bizony hiába az egy lyuk, viszonylag könnyen jön abból is.

A pohárral etetés picit azért nehézkesebb, mint egy üvegből, de talán maradok mégis ennél, mert legalább később már nem lesz gond az ivás-tanítással.:) Vagy rosszul gondolom?

5.

Köszönöm még egyszer a gyors választ, és remélem lesz még időd ezekre is írni. Meg persze örülök, mindenki más válaszának is!:)

2015. máj. 5. 11:34
 7/14 anonim ***** válasza:
na az egyesbe igazad van, 10 baba 10 féle mennyiséget eszik. én azt mondanám az a biztos,ha egy evés helyett fejsz,és azt utána persze pohárból odaadod. kb mielőtt éhes lenne. persze csak egy evés,nem állandóan. ami tej van, annál ő még többet ehet ahogy írtam amit tud,azt kíbirkozza magának. húha,nem lehet semmi 2 óránként kelni. biztos most lesz növekedési ugrása,lányomnak 7 és 13 hetesen volt. azt hittem megörülök,mert csak azért is éjszaka akarta teletömni magát,az istennek nem volt neki elég. szerencsére pár napig tartott. amennyiségtől is,meg attól is,hogy ügyes legyen a baba. a mennyiség mindenképp befolyásolja,nem mindegy,hogy egy óra alatt inditja meg 3x a tejet,és így lesz meg az adagja,vagy pedig egy tejleadással meg is van. viszont a babának is ügyesednie kell,ha sokat evett az aventből megszokhatta,hogy nem kell olyan erősen szívnia. meg a tejleadó reflex is késhet,nekem ha nagyon ideges voltam egyszerűen nem jött addig amíg nem lazítottam. hiába volt,nem jött és kész.én se tudtam elképzelni,hogy rövid idő alatt jól lakjon. mindenki azzal cseszegett miért hagyom addig szopni,csak felázik a mellem stb. nem jókedvemből hagytam addig,egyszerűen csak akkor lakott jól. mások meg mondták,hogy 10perc alatt megszoptattak aztán aludt is a baba. én meg 1 órákat szoptattam. hát igen,felhoztam a tejet,de bevallom jó párszor eszembe jutott,hogy feladom a francba,nem normális egész nap itt szenvedni. pl. ha a második baba lett volna,nem első tuti nem lett volna erre se időm, se energiám. ha fejni akarsz, annak szoptatás után kb 20perccel van a legnagyobb értelme. azért annyival utána,mert addigra lesz kb a következő tejleadás. ha üresre eszi a melled,akkor fejhetsz utána egyből is,de ugyanugy 15-20 perc el fog telni,mire jön is valami. akkor már inkább alapból 20 perccel utána fejjen az ember,addig meg csinál mást. sokkal később sincs értelme,hogy termelödjön még annyi,amennyi kell neki. ne is mondd,én is amennyi cumisüveget vettem... egész avent szettet, 2 mam üveget, egy tommee tippeet. aztán a cumizavar miatt mentek a szekrénybe. fél éves kora után mondjuk már adtam neki cumisüvegből akkor már nem calmát vettem, de az újszülött üvegeket potyára vettem meg. az biztoshogy ebből a szempontból jó a pohár,biztos könnyen fog így inni később :-)
2015. máj. 5. 12:51
 8/14 A kérdező kommentje:

Hát eleve két mellből kell szoptatnom, mert mint írtam az elején kevés volt, aztán pedig ennyire sikerült csak felturbóznom, hogy kettőből egyszerre elég.

Bizony nem lakik jól egy tejleadó reflex után, mondjuk nem számoltam, de kettő minimum van. Akkor ez azt jelenti, hogy kevés a mennyiség, és akkor lesz elég, ha egy után már jól lakik?

Egy párszor kapott csak aventes üvegből, mert folyamatosan a mellemen tartottam és igazából nem panaszkodott, hogy még éhes. Csak este kapott párszor, amikor látszott rajta, hogy na most éhen maradt. Éreztem egyébként utána rögtön, hogy nem úgy szopizik, így gyorsan bekerült az üveg a szekrénybe.

A fejéssel az a bajom, itt egy másik kérdésben írtam is, hogy egyszerűen nem tudom letenni a babámat. Elalszik szopi közben, és mihelyt lefektetem, kipattan a szeme és már nem alszik tovább. Utána pedig foglalkozni kell vele, mert nem szeret unatkozni, általában ölben van. Szóval nem tudom eközben hogyan tudnék még fejni is.

2015. máj. 5. 15:01
 9/14 anonim ***** válasza:

én is két mellből szoptatom azt sose tudtam elérni,hogy egyből is elég legyen. akkor elég a tej,mikor jól lakik :-) végülis tök mindegy hány tejleadásból,csak a mi kényelmünk,időnk szempontjából jobb ha egyből megvan. na akkor jónak írtad,én aztán elsajátítottam a gyors fejést,meg azok a megoldások amik kellettek :-) tejallergiás,és ezért pokoli hasfájós volt (csak akkor még nem tudtuk miért) de iszonyatos szinten. mikor nem a mellemen csüngött,ordított. na hát voltak vicces fejős helyzetek :D

fejtem úgy,hogy rajtam volt. mármint hordozva. alig fértem a mellemhez,de arrébb toltam őt nagy nehezen. persze nem tűrte ha leültem,állva fejtem ide-oda lépkedve :D

volt,hogy csak egyet fejtem. addig a másik mellemen cummogott,amíg azt lefejtem.

betettem elektromos bébihintába

magam mellé tettem,kezébe nyomtam valami játékot. a fejés felénél elkezdett nyüglődni,gyorsan betettem valami zenét pl. a bébihintáét. ezzel még kihúztam a fejés végéig.

hordozóba tettem,lábbal lökdösés

kiságyba,és ment a zenélő forgó (ez csak pár perc volt de az is kincs néha)

játszószőnyeg 8 millió játékkal teleaggatva

hát volt ami néha nem vált be,máskor igen. emellett gépi lactinát bérlek,duplafejes mellszívóval. csak 10percet kellett kihúznom így a fejéssel,mert gyors nagyon

2015. máj. 5. 16:25
 10/14 A kérdező kommentje:

:):):)

na pont ez az. én is ilyen helyzetekben találtam magam, csak nekem nem (volt) elég a 10 perc fejés, minimum fél óra kellett, ezért abbamaradt, mert egyszerűen nem volt, van ennyi időm rá. De lehet, hogy nekem is egy gépit kellene beszereznem? (megjegyzem tegnapig azt sem tudtam, hogy van ilyen:( ) Vettem már kézit, aztán elektromosat, de csak egy szívófejes. Azzal tart kb fél órát, ha mondjuk két szívófejes lenne, akkor 15 perc alatt elvileg kész lennék?

Nagyon köszönöm a válaszokat.

2015. máj. 6. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!