Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktathatnám vissza a...

Hogyan szoktathatnám vissza a szopizásra?

Figyelt kérdés

Kb egy hónappal ezelőtt antibiotikumot és erős fájdalomcsillapítot kellett szednem egy héten keresztül, ezalatt az idő alatt lefejtem a tejet és kidobtam. Addig adtam a babámnak tápszert cumisüvegből. Azóta alig tudom megszopiztatni. Egyszerűen ordít mint a sakál, és fél óra kinlódás után lefejek annyit amennyit tudok, összekeverem tápszerrel, s azt adom neki. De már nem bírom ezt a napi többszöri fejést.

Nem tudom mi a baja a cicivel, hisz sugárban folyik a tejem a szájába, s akkor sem képes rácuppanni... A cumisüvegből nehezebben jön, mert épp azért egy tűhegynyi lyukat tettem csak rá, szóval biztos nem azért, mert könnyebben jön...

Mivel tudnám visszaszoktatni? Mikor nagyon jó kedve van olyankor elfogadja és cicizünk, illetve reggel is mikor felébred elfogadja, s néha mikor éjjel megébred és félálomban van sincs vele baj, csak ilyenkor nappal...

Nemsoká elutazunk, az út maga 9 órás lesz, nem tudom hogy fogom megoldani a fejést meg a tápszerezést, s ott ahova megyünk se szivesen tölteném azzal a fél napot, hogy fejek...

Mit csináljak?? Már nagyon ki vagyok borúlva...

3 és fél hónapos.

2011. márc. 25. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár én más helyzetben voltam, mert a babám 10 hósan váratlanul nem fogadta el a cicit. Több napig, hétig próbálkoztam, de nem kellett neki. Aztán olvastam, hogy félálomban kell megkínálni, és bevált! Egy éjjel, vagy hajnalban, amikor megébredt, rátettem a cicire és elfogadta. Azután még 13 hós koráig szopott. Szóval továbbra is próbáld ezt a félálomban szoptatást, és ha nem fogadja el, ne fejj neki, meg tápszert se adj, mert akkor tényleg nem akar majd dolgozni vele, csak a könnyebbik utat válassza.
2011. márc. 25. 19:31
 2/7 A kérdező kommentje:

Félálomban elfogadja éjjel, meg reggel is mikor felébred, de azután nem, megint éjjelig :(

Az a helyzet, hogy akkor fogadja el csak, amikor ő úgy akarja... Már azzal voltam, hogy bekenem valamivel a cicim, de persze ez nem megoldas. Ma is, reggel óta nem szopizott, egyszer lefejtem neki, de úgy tűnik megint le kell fejjem... Aztán ha éjjel megébred úgy fog szopizni, ha nem akkor meg csak reggel... Le vagyok törve nagyon :(

2011. márc. 25. 19:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Nem tudom ismered-e a La leche ligát. A neten is rájuk tudsz keresni, ők szoktak tanácsadással is foglalkozni egyedi ügyekben is. Próbáld meg, mert egy szakértő mégis csak okosabb nálunk. Sok sikert!
2011. márc. 25. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:

szió!

Nálam dettó uez volt, mint nálad...beszéltem ezzel, azzal, amazzal, így, úgy csináltam...eredmény:

Úgy kiborultam, hogy majdnem elment a tejem, és egész nap sírtam, vagy kiabáltam.Így feladtam.

4 hónapja fejek géppel napi 7x, éjjel is 2x, mert akkor több jön, nem tudom abbahagyni. Tök kivagyok, de csinálom, mert nem lenne tiszta a lelkiismeretem, ha tudnám, hogy itt a tej, én meg tápot adok neki...de nem tudom meddig bírom...még jó, hogy a férjem türelmes, megértő, és egyetért velem az anyatej fontosságáról...lassan 8 hónapos a kislányunk, és én még mindig mint a mosogatórongy, se sex, se sehová nem megyünk, mert mire odaérünk, már fejnem kell. Ha 1 fejést kihagyok, máris visszaesik a tejem, hóóót idegesítő.:-(

Próbálj meg mindent, remélem neked sikerül...minden jót!

2011. márc. 26. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Az enyém 2 hónaposan u.ezt csinálja. Védőnő szerint éhes, s fejjek. De az a furi, hogy szépen fejlődik, még a doki is meglepődik azon, mert még kissé sárga, s mellette szívével is gond van, így az átlagnál lassabban eszik, s a sárga kisbabák nem fejlődnek ilyen szépen. Cumizavarra tippeltem, mert pár napos kora óta néha fejtem neki cumisüvegbe, meg védőnő is ajánlotta, mert hiába szépen fejlődik, szerinte az egyszeri evés nem lehet kevesebb 80ml-nél, s volt hogy megevett annyit a babám, volt hogy csak 50-et evett. S olyankor védőnő unszolására fejtem s üvegből pótoltam. Kérdeztema védőnőmet, azt mondta, hogy ha hisztizik (amúgy úgy üvölt, mint a disznóvágáson a disznó, amikor leszúrják), akkor addig etessem cumisüvegből míg hisztizik, s jól nem lakott, de anyukám szerint a hasa fájhat ettől a módszertől, s szerinte se az éhség a baja. De védőnő állítja, hogy nem cumizavar. De azért rákérdeztem, ha mégis az lenne, elmaradhat-e ez, s mondta, hogy idővel vissza állhat arra, hogy cici, annak elenére h cumisüvegből adom a pótlást, el fogja fogadni a cicit. Hát nem tudom. De kíváncsi lennék én is, hogy lehetne vissza szokatni arra, hogy úgy egyen mint eddig, mert tervezünk hosszabb útakat is, s engem nagyon zavarna, ha etetés közben így ordítana ahogy szokott.
2011. márc. 26. 22:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Érdemes ibclc-s szoptatási tanácsadót felkeresni, emailen és telefonon ingyen segítenek:

[link]

2011. márc. 27. 15:54
 7/7 xStefix ***** válasza:

Cumizavar ill. szopási sztrájk. Nehéz munka, de ha elég kitartóak vagytok, sikerülhet. Segítség:

[link]

[link]

2011. márc. 27. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!