Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ettol nem fog vegleg leszokni...

Ettol nem fog vegleg leszokni a cicimrol?

Figyelt kérdés
8 napos a kisfiam es meg mindig kinlodunk a szopizassal nagyon ki van sebesedve az egesz. Sajnos eleg fura alaku a mellbimbom ezert is nehez neki de a nagyobbik fiam is belejott ot 10 honapig szoptattam de o ugyesebb volt. Most minden szopinal minimum fel orat kinlodunk de volt mar hogy 1,5 oraba telt mire elkapta. Mar ha a szoptatasra gondolok gyomoridegem van mert iszonyatosan faj foleg amikor beduhodik a kicsi es cibalja meg harapja hiaba kenegetem mindig kisebesedik ill. el se mulik. Ejjel mar nem birtam tovabb a fajdalmat es lefejtem a tejet es ugy adtam neki oda uvegbol. Ezzel most elrontottam es akkor mar nem is fog szopizni mert ugye azert nem kellett ugy megdolgoznia? Volt valaki aki fejte addig mig el nem mult a seb a cicierol? Mert arra is gondoltam hogy az lehet a baja hogy zavarja rajta a seb mert ha belerakom a szajaba uvolt.
2015. máj. 3. 08:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is gond volt a szoptatással, így már a kórházban is fejtem, és utána kb 2 hétig, mivel kislányom nem tudta rendesen bekapni. Szóval cumisüvegből kapta.

2 hét után belejött, már nem kellett fejnem. Azóta is szopizik (11 hetes ), bár kap tápszert is. Ennek ellenére semmi gond nincs a szoptatással, nem szokott le róla róla a cumisüveg miatt. 😃

Azért minden etetés úgy kezdődjön ,hogy mellre teszed . Én is így csináltam a védőnő tanácsára .

2015. máj. 3. 08:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen en is igy gondoltam hogy eloszor megprobalom cicire tenni es ha vegkepp nem megy akkor fejek. Hal istennek tejem van boven. Az elso valaszadonak meg nem is reagalnek. Egyszeruen undorito vagy remelem torlik a valaszod mert jelentettem.
2015. máj. 3. 08:42
 3/9 anonim ***** válasza:
bimbóvédővel próbáltad? én adtam néha üvegből tápszert mert nem volt elég a tejem, és nem befolyásolta a szoptatást amúgy. de lehet hOGy azert nem, mert bimbovedovel szoptattam, ugye az is műanyag, a cumi is, nem kellett szétválasztania a kettőt
2015. máj. 3. 08:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen azzal is probalta neha bejon neha nem.
2015. máj. 3. 08:55
 5/9 anonim ***** válasza:
A fiam az első perctől szinte cumisüvegből kapott pótlásnak tápszert,mert nem volt elég tejem. Mégis szopott 6hónapig mellette. Sokkal szivesebben cicizett,a cumisüvegből csak akkor volt hajlandó enni ha már nagyon éhes volt. Szerintem ennyitől tuti nem fog leszokni.
2015. máj. 3. 09:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 6 hetes volt mikor először tudtam szoptatni végre , addig fejtem és persze próbálkoztunk a szoptatással szinte vért izzadva, sokszor már a baba is és én is sírtam. Felhívtam egy szoptatási tanácsadót aki nagyon megnyugtatott és telefonon is majd személyesen is nagyon sokat segített. Megnéztem hogy milyen a baba szopási technikája, mitől nem tudja jól bekapni, mitől sebes s bimbóm stb. Például nézték nálatok hogy a picur nyelve nincs vhol egy picit le tapadva? A tanácsadó nem javasolta a cumisüveget mert annak egész más a szopási technikája mint mikor szopizik a baba. Én egy pici pohárkábol adtam a lefejt tejet, pár naposan már simán ivott pohárból a baba, aztán végre sikerült a szoptatás is, sosem kellett tápi.
2015. máj. 3. 10:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, még azt elfelejtettem, hogy ajánlom a lanolinos ( Lansinoh) bimbó védő krémet , 1-2 nap alatt rendbe teszi a sebes részt, szoptatas elott is be lehet kenni, lehet vele szoptatni ( úgy kevésbé érzékeny)!
2015. máj. 3. 17:39
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

én ezt használtam,tapasztalatból írom,tényleg olyan jó mint írják. szerintem még nehezebb is ebből szívni.

én 1 napig ebből etetném, sokat kenném és levegőztetném. emellett gyakorold a helyes mellretételt majd. érinsd az állát,arcát,mikor tényleg nagyon mohón nagyra nyitja a száját, a vállánál fogva gyorsan húzd rá. a vállát tarsd nehogy elengedje. így a mellbimbód hátra kerül,nem smirglizi a nyelvével,mert ilyenkor az fáj.

2015. máj. 3. 18:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem az első két hónap volt rémálom, a szoptatás szinte egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni. Végig sebes volt a mellbimbóm, hol egyik, hol másik, hol mindkettő. Ahogy írod gyomorideggel álltam neki szoptatni. És sírtam közben gyakran a fájdalomtól. Gyakran kért enni, mert kevés tejem volt és emiatt persze muszáj volt egy alkalommal mindkettőből szopiztatni, így még kevesebb volt a regenerálódási idő…ördögi kör.

Kenegettem többféle krémmel, de nem használtak, sőt szerintem rosszat is tettek, mert azt vettem észre, hogy elkezdik beszárítani a sebet, ami következő szoptatásnál az első szívásra felrepedt, amitől csak még jobban fájt az egész.

Nem tudtam elviselni semmit, ami hozzáért, hiperérzékeny volt…

Nekem erre végül az lett a megoldás, hogy ahogy sok helyen lehet olvasni, hagytam szopi után úgy, ahogy volt szabadon, nyállal tejcivel megszáradni és szépen lassan, napról napra meggyógyulgatott. Mondjuk ez sem egy gyors módszer. Így próbáltad már?

A babámat egyébként egyáltalán nem zavarta. Az sem zavarta szegényt, amikor vér is szivárgott, nekem azt mondták, hogy emiatt ne aggódjak, nem lesz tőle semmi baja. Mindenesetre végigélni ezt az egészet borzalmas volt, nagyon el voltam keseredve.

Próbáltad már nem csak cumisüvegből megetetni vele a lefejt tejcidet?

Mert nekem így hogy kevés volt a tejem, esténként ki kellett pótolni egyszer-egyszer tápszerrel és én cumisüvegből adtam neki. Viszont egy pár alkalom után észrevettem, hogy sokkal nehezebben kezd el szopizni, türelmetlenebb lett, úgyhogy eltettem az üveget. És próbáltam kiskanállal, pipettával, hát mindkét módszer katasztrofális volt. A pipettával egy évig tartott, mire egy nagyobb mennyiséget megevett, a kiskanállal pedig a nagy része mellette kötött ki (bár valószínű csak gyakorolni kellett volna még, és másik fajta kanalat választani). Aztán elegem lett, elővettem újra az üveget és ugyanaz történt, mint előtte. Úgyhogy cumisüveg újra el. (Az még azért hozzá tartozik a dologhoz, nem tudom tudod-e, de a játszócumi használata is ellenjavallt.)

A lényeg, hogy aztán a kispohár kezdett beválni, másodjára már egész ügyesen, szinte ritmikusan tudott inni-nyelni.

Egyébként most 3 hónapos.

A sebek és fájdalom csak múló dolgok, és érdemes kitartani.

A cumisüveget illetően pedig lehetséges, hogy a te babádat nem zavarná meg, de ezt sajnos előre nem lehet tudni.

2015. máj. 3. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!