Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akiknek sikerült leszokni...

Akiknek sikerült leszokni bimbóvédőről! Nem fájt a cicitek?

Figyelt kérdés

Én a védő mellett is szenvedtem az elején, vérzett rendesen a mellem, kínszenvedés volt a szoptatás.Most 3 hónapos a kisfiam, szeretnék leszokni(azért kellett a védő, mert nem tudta bekapni fiam a mellem)de megint fáj:(

Persze ez logikus hogy fáj, de ugye nem fog megint vérezni??jaaaaaj annyira nem akarom:(

De tudom, hogy jó lenne leszokni.

2011. jan. 21. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Az első babámnál én is használtam vagy két hétig az elején, kb. annyi idő kellett az összes gyerekemnek, míg megtanult rendesen szopcsizni és a cicinek, hogy megszokja az ilyen jellegű igénybevételt. Mivel te már 3 hónapja küzdesz, ez túl sok idő. Ha adhatok tippet keress a környékeden szoptatási tanácsadót (itt utána tudsz nézni: www.lll.hu), aki megtanítja a helyes szopási technikát mindkettőtöknek.
2011. jan. 21. 09:39
 2/5 A kérdező kommentje:
lehet félreérthetően írtam.Eddig nem próbálkoztam a leszokással...eddig simán ment védővel.csak néha néha próbáltam nélküle, de nem nagyon ment úgy neki, így nem erőltettem.Most viszont úgy tűnik menne nélküle is, csak fáj a cicim:(Mondjuk ez nem tántorít el, csak remélem nem fog megint kisebesedni
2011. jan. 21. 09:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Elméletben ha jól kapja be, nem fájhat. És nem is repedezhet ki. Próbáld azért szorgalmasan nélküle, és ha megint bevérzik, azért nem árt az a szoptatási tanácsadó. Az elsőnél nekem is is később előfordult olykor-olykor, hogy estére az egész napos rágcsa után piszkosul fájt a bimbóm, olyankor a tusoláskor sokáig eregettem rá a meleg vizet és, mivel éjjel kevesebbet lógott rajtam a kiscsaj, reggelre jobb lett. Remélem, nektek is működni fog a dolog, lényegesen egyszerűbb és kényelmesebb, mint bimbóvédővel. Sok sikert!
2011. jan. 21. 10:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok. Két hete próbálnám a 11 hetesemet leszoktatni, mert tudná már nélküle is, de nem megy, mert nem tudom jól a szájába tenni még mindig és délutánra mindig fáj, mert laposra szívja. Mivel a világvégén lakunk, ahol még csak hírből sincs szopitanácsadó és a védőnőnk is egy nagy rakás... szóval lehet, mi "örökké" védővel fogunk enni :-( de legalább mellből és anyatejet. ezzel biztatom magam
2011. jan. 21. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Kislányom is 3 hónapos, én is próbáltam volna elhagyni a védőt, de akkor annyira húzogatja a cicimet, hogy majd kijön a szemem. Így most még maradok a bimbóvédőnél, és azért nem aggasztom magam, mert van tejem így is, és a babám valóban anyatejet kap, és szépen fejlődik.

Többször olvastam már, hogy valaki több hónapig így szoptatott, és nem lett semmi gond belőle.

Néha-néha azért próbálkozom én is, hátha megy majd védő nélkül is, de ha nem, hát nem.

2011. jan. 21. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!