Baj ha idővel nem szoktatom le babámat a bimbóvédőről?
"Hátránya, hogy nem tudod akárhol akármikor megszoptatni,"
Ezt hogy érted?Nekem eddig sosem okozott gondot...
Hát például lent voltunk az udvaron, sírt a babája, mondtuk neki, hogy szoptassa meg, mire ő, hogy az nem megy, mert a bimbóvédő otthon van, és így körülményes...
De ezzel személyes tapasztalatom tényleg nincs, nekem szerencsére nem kellett...
A nagyobbik fiam is 4 hónapos koráig csak ezzel szopott. Nálunk is úgy alakult, hogy hetekig sebes volt a melle, már sírva szoptattam, így el kezdtük használni a bimbóvédőt. Nem lett kevesebb a tejem, mert még más baba is kapott jócskán. Aztán egyszer elutaztunk a nagyszülőkhöz, s otthon elejtettem a bimbóvédőt, így este már nélkül szopott. Nem volt gond belőle, bár másnap elmentem venni egyet. Szépen szopott utána is anélkül. Bár hozzáteszem, hogy a fiam nagyon rugalmas.
Biztos van olyan baba, aki annyira hozzászokik, hogy utána már nélküle ne tud szopizni. Szerintem nem olyan macerás dolog ezzel szoptatni, néha kifőzni.
Szia!
Én 13,5 hónapig kizárólag bimbóvédővel szoptattam a ma már 2 éves kisfiamat. Nem a bimbóvédő miatt hagytuk abba, ő közölte, hogy már nem kell cici. Nekünk semmi problémánk nem adódott belőle sem akkor, sem a későbbiekben, habár ő így nem a cicit szokta meg, hanem a műanyag védőt. Ha mentünk valahova mindig vittem magammal, így nem volt abból sem probléma. Mivel máshogyan nem fogom tudni majd a későbbiekben a testvérét szoptatni - mivel egyáltalán nincs mellbimbóm -, így annál is azt fogom alkalmazni. Szerintem ezen ne idegeskedj. Tégy meg minden tőled telhetőt, hogy anyatejet kapjon a pici, és ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond. Nekem is volt sok okoskodóm, de ők még szoptatni sem szoptattak, hanem a "könnyebb" tápszeres megoldást választották.
Remélem tudtam segíteni!
Egészen tegnapig védővel szopiztunk,aztán,véletlen elkapta,úgy hogy nem volt rajta,gondoltam ,próbáljuk meg nélküle.És nehezen, de sikerült,most már egyre ügyesebbek vagyunk:-))Csak van hogy nem elég türelmes hozzá(nagyon pici a bimbóm,és nem tudta eddig annyira kinyújtani,hogy rendesen tudjon szopni,de most már úgy néz ki alakul:-))))
Ja,és a lényeg:Eddig is volt tejcsi,de mióta csak simán szopizunk,azóta csak úgy ömlik:-)))))))))))
Érzem Én is,hogy teljesen más(más ingereket kap a bimbó).Szóval az a lényeg,hogy ha több tejet akarsz,akkor próbálkozzatok később nélküle,mert tényleg jobb.
6 hetesek vagyunk,és nagyon örülök,hogy sikerül végre normálisan etetni,és úgy látom,a kislányomnak is jobban tetszik az új felállás(bár nem mondom,voltak nehéz pillanataink,de megérte)))))))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!