Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki volt/van úgy vele, hogy...

Ki volt/van úgy vele, hogy semmiképpen nem engedi a babát a melle közelébe?

Figyelt kérdés
Félreértés elkerülése végett,nem letámadást,kioktatást szeretnék,és nem is arról van szó,hogy nem anyatejet akarok adni neki.Természetesen igen,de hogy a mellemből egyen,az számomra elképzelhetetlen.Fejni szeretnék.Tudom,hogy "eredetileg" a női mell a baba táplálására szolgál,nem pedig szexuális játékszer,de én ezt nem tudom elfogadni.Eleve érzékeny a mellem,csak szex közben szeretem néha-néha,ha hozzáér a párom.De hogy egy baba azt szívja,meg előkapjam,ha éhes,ez számomra teljesen nőietlen dolog.Vagy nem tudom,hogy fogalmazzak.Nem az alakját féltem,az az öregedéssel is változik.Egyszerűen kèptelen vagyok elfogadni,hogy a mellemből egyen a baba.Valaki érez még így?

2015. ápr. 28. 15:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Miért is lettem lepontozva??? Mond el kérlek kíváncsi vagyok??!!
2015. ápr. 28. 17:58
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

Én is fejtem,mivel koraszülött volt a baba és úgy etettük.Aztán hiába próbáltuk ezerszer cicire tenni,nem ment,segítséget is kértem pedig.

Végül 9 hónapig fejtem.Az én babám 5 hónapos koráig fogadta el így a tejet,aztán tejleadó lettem.Nem sok volt,napi 1 liter körül,de nagyon nagy meló volt vele.

Eleinte napi 7x fejtem,aztán,ahogy nőtt a mennyiség,ritkábban kellett,de akkor több ideig tartott.

A reggeli fejés nálam is legalább 1,5 óra volt.Éjjel is fejtem eleinte...nem volt valami szívderítő.

Én egyébként elfogadom,hogy van olyan,hogy valaki nem akar szoptatni,inkább fejne.Magánügy,de én tudom,hogy ez a döntés nagyon sok áldozatot kíván.

2015. ápr. 29. 09:27
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat,hasznosak,de igazából nem pont a kérdésre érkeztek,talán 1-2.Ti nem viszolyogtatok a szoptatástól,attól hogy a baba a szájába vegye,csak nálatok így alakult.
2015. ápr. 29. 12:53
 14/24 anonim ***** válasza:
Mi a fejések nehézségére válaszoltunk. Hogy tudd az sem könnyebb hogy felkészülj arra is.
2015. ápr. 29. 12:59
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem viszolyogtam attól, ahogy a babám szopizott.

Én azért írtam a fejésről neked, mert attól sokkal inkább viszolyogtam! Nehéz, sok áldozatot kíván, míg a baba, ahogy szopizik, lehet nagyon meghitt is, nem beszélve arról, hogy sokkal egyszerűbb, ha ő maga szopizza ki a tejet és nem kell küzdened a fejéssel.

Amúgy terhesség és szülés után, a szoptatás már úgymond nem viszolygás kérdése volt nálam. Ezernyi más dolog van, ami ennél "borzasztóbb". A gyerekem táplálása nem tartozik a rossz és undorító dolgok közé.

2015. ápr. 29. 13:42
 16/24 A kérdező kommentje:
Igen,értem,ezért is írtam,hogy hasznosak a válaszok.Első baba,nincs semmi tapasztalatom.Értem,hogy macerás,fájdalmas is lehet,sőt lesz a fejés,jobb,kényelmesebb pedig a szoptatás.Nem a testi fájdalmak a gondok.A lelki része,hogy tartom a babát,és belőlem eszik.Nem akarok nyers lenni,de taszít.Ezért érdekelt volna,hogy egyedül vagyok ezzel,vagy van esetleg "bajtársam".Én nem érezném magam nőnek,csak anyának.És ezt nem akarom.Annyi elkeseredett nő ír ide is,hogy a férjük megváltozott,nem kívànja őket igazán,csak muszájból.
2015. ápr. 29. 14:16
 17/24 anonim ***** válasza:

Én nem gondolnám, hogy a férjed majd kevésbé kíván, mert szoptaszt, ha csak nem valami mellfétista ...de gondolom nem így van.

Írtam már ..ne tervezgess előre... majd kiderül .:)

Lehet olyan hulla fáradt leszel az első pár hónapban, hogy eszedbe se jut majd a szex...

Amúgy nem kell hozzá szoptatás, hogy a megváltozott hormonok miatt a nő ne kívánja, vagy másképp álljon a szexhez magához.

A férfiak..nos őket lehet csak simán a szülés "rettent vissza" kis időre az együttlétektől.

De ez nagyon összetett probléma, és nem feltétlenül a szoptatás az oka.

Ne agyalj! Majd mindenre saját magad tapasztalatából fogsz rájönni.

Az elrjén nekem is fura volt, hogy szopizott, de teljesen más érzés... várd meg...adj időt magadnak is átállni az új helyzetre.

De hogy a kérdésre válaszoljak: Nem, bennem nem voltak ilyen érzések.

A műtött mellű csaj voltam!

2015. ápr. 29. 14:34
 18/24 anonim ***** válasza:
5%

Te most komolyan azért nem akarsz szoptatni, mert attól félsz, hogy a férjed akkor nem fog kívánni szexuálisan??? Tud róla a párod, hogy ilyesmit feltételezel róla? Nagyon nem vagy még érett az anyaságra, és ha a feltételezésed, hogy a párod anyai mivoltodban már nem fog hozzád vonzódni, helytálló, akkor mindkettőtök szempontjából várni kellett volna még vele.

Kérdésedre válaszolva nem, nekem nem volt ilyen ellenérzésem. Én a kakis pelustól undorodtam rettenetesen. Párszor előfordult korábban, hogy be kellett ismerős gyerekeket pelenkáznom, és kis híján odahánytam a pelenkázóra. A te logikádat követve akkor nem kellett volna tisztába tennem a gyerekeimet, mert az bennem kellemetlen érzéseket kelt?

2015. ápr. 29. 19:07
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,aranyosak vagytok.Valószínűleg hormonok,meg az izgalom,a sok negatív tapasztalat,amiket olvasok.Olyan nem lesz,hogy eszembe sem jut majd a szex,itt nem akarom elrontani.A folyamatosan síró picihez sem lesz mindig nagyobb kedvem felkelni,mégis megteszem majd.Tisztelet a kivételnek,de itt is szinte mindennapos az olyan kérdés,hogy "szülés után nem kíván a párom","mit tegyek,hogy megértse,hogy lefáraszt a gyerek,és nincs erőm szexelni","megcsal a párom,nem foglalkozik a 10 hós babával"stb.Ez is olyan kötelesség néha,mint az anyaság.De mégegyszer köszönöm.
2015. ápr. 29. 19:35
 20/24 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy több rossz tapasztalatot olvasni, de annak az az oka, hogy senki nem fog kérdést kiírni, ha minden rendben! Márpedig sokaknál igenis minden rendben, és a férjük nem fog elfordulni a nőtől csak azért mert szoptat.

Nekem két gyerekem van, férjemmel pedig nagyon szeretjük egymást, jó a szexuális életünk. Szoptattam is. Férjem pedig mindig büszkén nézett rám. Soha nem volt gond ebből!

Nem is írtam ki olyan kérdést, hogy "Jaj csajok, segítsetek, szoptatok és a férjem szeret, kíván! Most mit tegyek?" :D

Úgyhogy nyugi! Van bőven pozitív tapasztalat ezen a téren, nem kell ráparázni!

2015. ápr. 29. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!