Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért túlsúlyosabbak a tápszer...

Miért túlsúlyosabbak a tápszeres babák mint az anyatejjel tápláltak?

Figyelt kérdés
eddigi megfigyeléseim szerint:-)
2010. febr. 19. 13:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Babafüggő! Valaki a tápszertől hízik jobban, valaki az anyatejtől. Az én babám anyatejes. 5hónaposan 8,5 kg. Gyönyörű hurkái vannak és makk egészséges,boldog baba.
2010. máj. 26. 22:08
 22/29 anonim ***** válasza:
Most hogy így visszaolvasom a kérdést, nem is értem, hogy milyen a túlsúlyos baba? :D Van ilyen? Ez most pozitív vagy negatív jelző egy csecsemőre nézve?
2010. máj. 26. 22:12
 23/29 anonim ***** válasza:
70%

BABAFÜGGŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DE.

Lányom tápis volt, 2 éves 11kg.

Én csak ANYATEJES KÖVÉR kisbabát láttam, tápszereset még nem.

2010. máj. 26. 22:42
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt sokan automatikusan igy gondolják, hisz ha a gyerek nem nö az anyatejtöl, akkor tápszerrel pótolják. Ergo: tápszertöl jobban nö a gyerek, mint az anyatejtöl. Pedig csak arról van szó, hogy senki sem tudja rákötelezni az anyukákat, hogy termeljenek több tejet (nyilván szegény anyukák se direkt termelnek kevés tejet).

Az én gyermekem egyiktöl se hízik, lehet, hogy körömpörköltre vár....

2010. máj. 26. 23:08
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát az én megfigyelésem szerint is kövérebbek a tápszeres babák. De nem azért mert, a tápszer rossz, hanem néha az anyuka rosszul értelmezi a dolgokat.

Az én környezetmben van akinek "normálisan" néz ki a tápszeres babája, ő betartja a szabályokat. De van aki sajnos nem. A nővérem babája egyidős az enyémmel, csak az övé tápszeres az enyém anyatejes. 10 dkg súlykülönbséggel születtek, tehát ez sem mérvadó. De amikor kiírták a tápszert, a gyerek végre jóllakott, és nem bőgött. Ez annyira elfajult, ha a gyerek bőg, akkor már jön is a tápszer. pedig, lehet, hogy szomjas. De hiába magyarázzuk neki (a védőnő is), hogy már ez kicsit sok, szerinte olyan aranyos, hogy végre hízik. Most 4 hónaposak a lányok, az enyém 6,4 kg, az övé 9,2 kg. Hosszra egyformák. Most kezdik gyógytornára járatni, mert nem tud mozogni, de szerintem ez a súlya miatt van.

Tehát összefoglalva, ha az ember betartja a tápszerezés szabályai, akkor szerintem nem lesz nagyobb baba az alkatánál :-D

2010. máj. 27. 07:12
 26/29 anonim ***** válasza:
50%
Mert az anyatej sokkal könnyebben emésztődik, mint a táp.
2010. máj. 27. 21:28
 27/29 xStefix ***** válasza:

A kicsiknél is pont úgy működik a dolog, mint a felnőtteknél: egyrészt az alkati sajátosságok (pl. öröklés), másrészt az elfogyasztott táplálék mennyisége, de talán méginkább a minősége(!) együttesen befolyásolják, hogy ki lesz "sovány" vagy "kövér". Előttem is írták, hogy a tápszer viszonylag állandó, míg az anyatej összetétele az anyai táplálkozástól függ.

Azt, hogy ki vékonyabb és ki dundibb, csak úgy ránézésre nagyon nehéz eldönteni, mert mindenkinek más az ideális vagy a normális.

És végül, önmagában a testsúly nem sok információt hordoz a kövérségről, még úgy sem, hogy adott hosszúsággal párosítjuk. Maga a testforma és az egyéb adottságok, pl. a csontrendszer milyensége (vastagság, súly), is sokat számíthat plusz vagy mínusz.

Szóval szerintem általában lehet azt mondani, hogy a tápszeres babák ilyen-olyan okokból "jobb súlyban szoktak lenni", mint az anyatejesek, de kivételek mindkét oldalon vannak. (A szakma is ezen az állásponton van.)

2010. máj. 28. 11:43
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásokat,és az válaszban irásban benne is van a lényeg:-)
2010. máj. 28. 15:46
 29/29 A kérdező kommentje:
lemaradt:...és az utolsó válaszban..
2010. máj. 28. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!