Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért túlsúlyosabbak a tápszer...

Miért túlsúlyosabbak a tápszeres babák mint az anyatejjel tápláltak?

Figyelt kérdés
eddigi megfigyeléseim szerint:-)
2010. febr. 19. 13:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én is hallottam, de az én anyatejes babám mindenkinél kövérebb volt. Fél évesen 10,6 kg. A cumisüvegből gyorsan folyik a tápszer, nem veszi észre, mikor lakott jól, ezért könnyebben túleszi magát egy tápis baba, állítólag.
2010. febr. 19. 16:27
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
Az én lányom már sajna csak tápszeres 4 hónap anyatej után. De 6.5 kiló, míg a csak anyatejjel táplált barátnőm babája aki szintén 5 hónapos 8 kiló fölött van. Szóval én nem értek egyet ezzel. Másik 2 barátnőmnél is ez volt megfigyelhető, az anyatejes baba sokkal kövérebb volt mint a tápszeres.
2010. febr. 19. 16:44
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az egyik hozzászólóval. Ha a baba szopizik annyit eszik amennyi jól esik neki, van hogy többet, van hogy kevesebbet. Sőt az anyatej tápértéke attól függ, hogy te mit eszel-iszol. Viszont a tápi mindig ugyanakkora adag és ugyanúgy minden étkezésnél ugyanazt tartalmazza így ez lehet a magyarázat. És nem kell fölháborodni a kérdés miatt nem azt mondta a kérdező hogy mindenkire igaz. Az én babám is csak tápis már 2 hónapos kora óta és ha megmondanám hány kiló kiakadnátok hogy jó húsban van, de ha meglátnátok azt mondanátok jó sovány.
2010. febr. 19. 17:49
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
A fiam szopott 13 hónapos koráig-nem volt 9kg sem-fél éves korától alig-alig hízott. Elválasztottam orvosi tanácsra egészségügyi okokból, azóta tápszert kap, amit imád (tejet nem javasolták) és 3 hét alatt jó fél kg-ot hízott.
2010. febr. 19. 18:53
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Sztem se igaz.Az én lányom sokkal jobban hízott az anyatejtől, mint a tápszertől.A múltkor a helyettes védőnő mondta neki: de szép anyatejes baba vagy, nem fúj fel a tápszer.Na nem bírtam ki, elnevettem magam, mondtam hogy tápszeres:-))
2010. febr. 19. 19:19
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Én azt is megcáfolnám, hogy a tápszeres baba nem eszik annyit amennyit akar mint az a baba mint amelyik szopik. Már írtam egyszer, 5 hónapos a lányom, 4 hónapig tudtam szoptatni. A tápszerből is annyit eszik meg amennyit kíván. Ha kevesebbet csinálok és elfogy,akkor ha éhes jelzi és csinálok még, vagy épp fordítva. Ha több van a c.üvegben de Ő nem akar csak kevesebbet enni, akkor ha jól lakott már csak játszik a cumival, vagy kitolja a nyelvével. Csak azért nem eszik többet, mert annyi van az üvegben.
2010. febr. 19. 19:30
 17/29 xStefix ***** válasza:
100%

Utolsónak: A "többet eszik"-dolgot nem így értette az író. Szerintem is úgy van, ahogyan ő írja. Az anyatejért jobban meg kell dolgozni, ezért pl. a fáradékonyabb, kevésbé erős/ügyes baba hajlamosabb arra, hogy emiatt kevesebbet egyen, kisebb mennyiséghez szokjon hozzá. Az üvegből viszont könnyen jön a tej, ezért ezzel könnyebben/jobban ráállhat a nagyobb mennyiségre is. Mindkettő annyit eszik, amennyit akar, nyilván - de hogy az "annyit" pontosan mennyi lesz, azt esetenként a táplálás módja (és maga a táplálék) is befolyásolja.

Az én lányom a tápszer teljes elhagyása után és a kizárólagos szopis időkben volt a leghurkásabb, a hozzátápi elkezdése után gyorsan megnyúlt és vékonyabb lett, ilyen a mai napig; pedig már mindent eszik és mellette szopik is. (2 éves)

2010. febr. 19. 20:26
 18/29 anonim ***** válasza:
50%

Ezt én is megcáfolom!

4hós koráig szoptattam a lányom és sokkal többet hízott,mint utána amikor már tápszert evett!az első hónapba 1,40kg a 2.hónapban 1,30kg a 3.hónapban szintén 1,30kg,a 4-ben pedig 1kg ot kereken!

Az 5-től pedig 40-70dkg között!

Szerintem meg már le lehetne szállni a tápszer mustráról!!

Nagyon lejárt téma!

2010. febr. 19. 22:04
 19/29 A kérdező kommentje:

köszönöm a hozzászólásokat:-)

azért kérdeztem amit kérdeztem,mert Én a környezetemben tapaszataltam ezt,gondoltam megkérdezem itt is:-)

olvasgattam a témáról,és levontam a következtetéseket:-)

2010. febr. 20. 14:32
 20/29 anonim ***** válasza:
51%

Mert rosszak a megfigyeléseid :)

Csecsemőkkel töltöm a napjaim és pont az ellenkezőjét látom, már ha muszáj összefüggést keresni :)

Enyém is szopizott és írtó dagi volt egyébként.

2010. máj. 26. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!