Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is van/volt így?! Sztori...

Más is van/volt így?! Sztori lenn!

Figyelt kérdés

2 hetes volt a fiam(most már 5hetes elmúlt),mikor éjjel olyan álmos voltam:) h szopiztatás közbe elalaudtam,és a 3óráig(a következtető szopiztatásig a cicim a szájába volt és édesen aludtunk:D)...rendesen kisebesedett,folyt belőle a vér!Aznap meg másnap nem is tudtam arra rátenni,kentem garmastannal,meg bimbóvédővel fejtem le...DE nem jött belőle semmi!!!Azóta sem!!!Abból a cicimből elelapadt a tej,a jobbba van,de az kevés!Meséltem anyunak azt mondta h ha nem a lánya lennék nem hinné el!Az anyósóm is nézett egyet,de mivel van olyan a kapcsolatunk,mutattam is neki,h azon bizony rendesen látszik h üres,bezzeg a másik:)mint ha szilinkon cicim lenne:)

Más is járt így?Vagy van ilyen helyzetbe?Ha igen kérem jelezze,h esetleg vissza tudta e hozni a tejcit,vagy a másikba lett-e neki elég h ne kelljen tápszerezni is a babát!És ha lett elég a másik cickóba hogyan csinálta?Iszom a laktoherbet!

2010. febr. 18. 21:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ja már nem,azóta jött egy tanács,mert az nem igazán hozta helyre,a sudocrem segített!!1 nap alatt helyre jött tőle a cickóm,a garmastantól 4 napig sem!!!!És mindegyiket rendesen lemostam(kómásan tök imádtam!!!:D:D:D)és nem fogadta el,de a jobb oldali cickómat igen,pedig az is ugyanúgy be volt kenve!!!
2010. febr. 19. 18:02
 12/16 xStefix ***** válasza:
Nagyon "felemás" anyukának: szerintem nálad tejmirigy-elégtelenség lehetett az ok. Mondjuk nem vagyok szakember, de olvastam erről. Tipikus tünet, hogy egyébként is nagyon asszeimmetrikusak a mellek, ill. hogy a terhesség ideje alatt sem változik egyáltalán a mell mérete (nem nő meg, nem termelődik előtej stb.) Ha soha nem is volt benne számottevő tej még a belövellés után sem, akkor pláne gyanús a dolog. De biztosat csak szakember tudna mondani.
2010. febr. 19. 20:34
 13/16 A kérdező kommentje:
Előtejem volt,de az első babánál,elég kellemetlen érzés volt a tejbelövelésem,sőt szülés közbe is már volt tejci,vagyis folyt,aztán császár lett,és most is mert kicsi a nagy tesó is!Most viszont a páromnak is mondtam h vmi nem oké,a tej nem olyan nagy "erővel" jött mint annó...pedig akkor is csak 1 hónapig szopizattam,most nagy "szenvedések" árán még napi 1 adagra való tejcim van!
2010. febr. 19. 21:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia. Szintén felemás mellű anyuka lennék, ill. inkább másfeles mellű :S

Nagyfiam,most 3 éves, 2 éves koráig egy ciciből volt hajlandó enni, emiatt az ő 3 hós kora körül a bal ciciben elapadt a tej teljesen. Most szoptatom a 2. kisfiamat, aki 3,5 hós és nála abban a ciciben be sem durrant a tejcsi. Ő is jobb ciciből eszik csak és persze pótlást kap.

Az hogy csak az egyik cicit fogadja el, az lehet attól is, hogy a nyaki izma nincs teljesen rendben és csak egy irányba tudja kényelmesen forgatni a fejecskéjét.

Sok sikert nektek és boldog babázást.

2010. febr. 20. 14:17
 15/16 A kérdező kommentje:
Az elején elfogadta,azóta van a "baj" mióta egyszer elaludtunk,és kb 3 óráig úgy aludtunk h a cickóm a szájába volt,és kisebesedett,és én nem bírtam azt a fájdalmat elviselni,ami szopizáskor volt,a bimbóvédőt meg nem fogadta el...szívtam,de hiába,nem lett több,csak kevesebb,mára semmi sincs abba a cicimbe,sőt sajna úgy néz ki a jobb is kezd "kiürülni":(Meg nem úgy szoktunk szopizni soha,h egyszer egyik oldal máskor másik,hanem egy oldalon és "betornáztam" a szájába mind 2 cicit!Hason alvós a nyakát kénytelen fordítani:)Hanyat nem éreztem nyugodtnak magam
2010. febr. 20. 16:18
 16/16 anonim ***** válasza:

14.17-es vagyok.

Az én kisfiam kezdetektől véresre szívta a cicimet, mivel nem vették észre, hogy le van nőve a nyelve. Kb. 5 hetes volt, mikor megnézettem a gyerekorvossal, miutám megelégeltem a fájdalmat. Tudom mit érzel, mert én is átéltem azt az égő és szúró fájdalmat.

Én csak azt tudom tanácsolni, hogy ameddig valamennyi is van benne, addig próbáld meg esetleg néha cumizni rátenni, hogy ingerlés érje a melledet, mert a fejés és masszirozgatás azért nem ugyanaz. Esetleg hívd fel az LLL ligát és hatha tudnak segíteni. Esetleg a szaporító fejésnek utána tudsz nézni.

Nekem is elkezdett anno a jobb ciciből kifogyni a tejcsi de sikerült sok-sok pihenéssel és napi kb. 3 l folyadék elfogyasztásával visszahozni. A balba sajna nem sikerült, pedig nekem nagyon mirigyesek a cicijeim.

Most a 2. babánál már nem hiszem, hogy sikerülni fog a 2 év szoptatás, örülök, ha ha 6 hós koráig kihúzzuk valahogy.

Sok sikert és ne aggódj, ha nem sikerül, attól te még remek édesanya vagy és leszel.

2010. febr. 21. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!