Tápszeres babák anyukái. Ti is éreztétek így magatok?
6 hetes a kisfiam. Sajnos nem tudtam szoptatni. Az elején ő nem akarta elfogadni a cicit. Aztán a tej is egyre kevesebb lett. Eddig fejtem neki, de már sajnos nincs mit. Szóval tápszeres baba, nagyon bántott a dolog, de már megnyugodtam. A baj csak az, hogy mindenhol érzékeltetik velem, hogy ez nem normális.
Voltunk pár orvosnál a babával különböző okok miatt. Mindenhol kérdezik, szoptat sz anyuka? Én elmondom, hogy sajnos nem. Erre mindig jön a válasz, aztán miért nem. Olyan nincs, hogy nincs tej, stb... Én ilyenkor nagyon rosszul, kellemetlenül érzem magam. Mindha akkora bűn lenne, és én tehetnék róla. Miért tesznek ekkora különbséget a nem szoptatós anyukákkal? Miért kell magyarázkodni? Miért kell érzékeltetni, hogy nem ez a normális?
Szia!
Én is így jártam mi te. Mi sokáig voltunk kórházban, mert a babám besárgult. Sajnos a mi 21századi kórházunkban az volt a legfontosabb, hogy akkor vigyem kék fény alá a kicsit, amikor a nővérnek éppen jó volt, mindegy ha éhesek, ha kakisak voltunk. Fő, hogy cumi legyen a szájába, és a teát öntsük bele....
Mire hazajöttünk én már teljsen kész voltam, úgyan a Pici még elfogadta a cicit, csak nem szopizitt rendesen, így úgye nem nőtt a súlya. 1 hónapos kínlódás, nem alvás után a védőnőm tanácsára elkezdtük a tápszert. Én úgyan mellette fejtem a tejet, hátha visszaszokik majd a mellre....Tévedtem! Igaz a mai napig adok neki napi 2x tejet, de sajna cumisüvegből! Minden ml-re megkínlodók mire lefejem!
Igen sajnos hiába mondják, de van ilyen, hogy nincs tej, és hogy nem kell a cici!
Ne hibáztasd magad! A gyereknek az a lényeg, hogy szeresd....mással ne foglalkozz!!!
-6 hónapos baba anyukája-
szia!
az en fiam 7 hetes lesz holnap , es o sem,akar szopizni csak cumisuvegbol veszi el a tejcsit de potolnom kell tapszerrel m, pedig nagyon ugyesen elkezdett mar a korhazba szopni csak mikor hazajottunk a korhazbol a nagylanyomtol elkapta a nathat es ugye nem tudott szopni mert nem kapott az orran levegot elkezdtem neki fejni a tejet es azota is mert rajott a cumibol jobban jon, pedig orultem volna ha szopik rendesen, amig tudom fejem neki a tejet aztan kesz ne hibaztasd magad mert nem tudsz szoptatni nem egy gyerek not fel tapszeren! az en dokim is allandoan azzal piszkal szoptassam, a fiamat de mit csinaljak ha egyszeruen par percig szopik normal esetben uitanna vorosodik ideges lesz tole
Nekem kis súllyal született a kisbabám, gyenge volt, nem tudott rendesen szopizni, hiába próbálkoztam. Én is nehezen jöttem rendbe a szülés után, az anyatej sem lehetett sok. Két hét eltelte után "le is írtak" bennünket, tápszert kaptunk. Én is rengetegszer megkaptam: "Aki igazán akar, az tud szoptatni." meg " A tej mennyisége igény szerint alakul". Meg miért nem fejek gyakrabban? Pedig fejtem. (A legrosszabb, hogy néhány családtagom is így gondolta.) Hát nálam jobban senki nem akarta volna, hogy jobban gyarapodjon a babája. Én sem értettem, hogy miért gondolják azokat az anyukákat gondosabbnak, akik tudnak szoptatni! És miért éreztetik velem, hogy nem szeretem eléggé a gyerekemet, mert nem csak a saját testemből táplálom???? Aztán kb. 9 hétig szopizás után tápszert kapott a kisfiam, szépen megerősödött, és visszatérhettünk a csak anyatejes táplálásra. Most lesz 6 hónapos a babám, és a piszkálódók csak csodálkoznak, hogy ezt már nem gondolták volna!
Ne érezd magad kellemetlenül, te tudod, hogy mindent megteszel a babádért! És tényleg csak a szeretet számít, a baba-anya kötődést meg máshogyan is meg lehet teremteni, sok törődéssel és gondoskodással.
Ne hibáztasd magad! Eleinte én is hatalmas önváddal küszködtem, pedig sokat szenvedtem azért, hogy szoptassam a babám. Az első babánál nem sikerült, a másodiknál 3 hónapba telt. Rengeteget bőgtem, minden tanácsadáson, hogy csak az én babámnak kell pótlás, most a 6 hós státusznál majdnem furán éreztem magam, hogy csak az alma-barackot kóstoljuk, míg más már a husit nyomja. :)
Ne aggódj, örülj, hogy szépen fejlődik, egészséges a babád! Tőlem még senki nem kérdezte meg, hogy anyatejet kaptam-e vagy tápszert! Gondolom ez így lesz a mi gyerekeinkkel is!
Előrebocsátom nem vagyok tápszeres anyuka (még). Most a ketteskével lehet, hogy azok leszünk, de ez más kérdés. Azért ha tudtok segíteni, megköszönném:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
De nem ezért írok.
Soha de soha ne érezd magad rosszul azért, mert tápos a kiscsirkéd! Ha orvosnál megkérdezik, hogy szoptatsz-e, egyből mond azt, hogy sajnos nem, mert koraszülött volt és nem indult be a tej. Hidd el, ha határozott választ kapnak, nem kezdik el a lemezt.
Egyébként nem az a nem normális, ha valaki tápszeres, hanem az, ha valaki nem képes belátni, hogy sajnos neki nincs elég teje. Nem hiszem el, hogy ugyanazt a lélektani hatást éri el egy rendes szoptatós anyuka, meg egy ideggörcs szoptatós anyuka.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok szoptatós anyukának sok-sok hónap után egyszerűen teher a szoptatás, csak ezt nem trendi bevallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!