Hú, ezt most meg merjem kérdezni? Ne öljetek meg érte.
jézusom, dehogy fogsz.
hogy jut ilyesmi az eszedbe?!
ez már nálam a perverz kategóriát súrolja, ne haragudj.
Szerintem nagyon is jogos kérdés:)
Nekem nagyon érzékenyek voltak, de sajnos mióta terhes lettem, majd szültem, majd szoptattam majd megint terhes lettem és ismét szoptatok, azóta egyáltalán nem "használhatóak" szoptatáson kívül másra, nem is olyan jó a szex mint korábban:)
Se nekem, se a férjem nem igazán díjazza hogy kimarad.
De nekem is így volt, hogy első terhességemnél baromira érzékeny lett (innen tudtam egyedül h babás vagyok) majd szoptatáskor majd beleőrültem annyira fájt,és őszintén megmondva örültem, ha végre semmi se ér hozzá.
Nekem pont azért volt olyan kellemetlen meg nehéz a szoptatás, mert egy ilyen érzékeny pontomat nyüstölte egyfolytában szinte a fiam.
Most a lányomat már egyáltalán nem fáj szoptatnom, de csak azért mert szinte teljesen érzéketlen lett a cici :(
Kicsit sajnálom, de mindent az anyatejért!!:)
Szerintem sem ciki a kérdés. Akkor lenne perverz, ha a kérdező azért akarna szoptatni, hogy felizguljon, vagy hasonló.. szóval nem értem a kiakadást.
Nekem sosem volt izgató a szoptatás és nálam is a szitu, a hormonok meg az agyam:) miatt. Viszont nálam is vannak a szülés óta olyan időszakok, amikor kifejezetten nem esik jól, ha a férjem kényeztetni próbálja. Nem tudom, mi hozza ezt elő, mert már 2 éve szoptatok, tehát az egész napos nyüstölés miatti leharcoltság kizárva. :)
Ezt a kérdés már régebben feltette valaki ha érdekel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
(én is válaszoltam rá, a 3. és 4. válaszoló én vagyok)
Offolok, ha nem haragszotok, válaszoltam korábban, és valaki írta, hogy az ember a nőgyógyászati vizsgálaton em izgul fel.
Na most velem képzeljétek, mi történt(ezt se mertem elmondani senkinek, úg, ahogy ezt a kérdést se mertem feltenni senkinek)
Szülés után, mikor az orvosom a gátsebet varrta össze, a nagy öltögetés közben hozzáért a csiklómhoz, és ha hiszitek, ha nem, a másodperc tizedrészére felizgultam... pedig EDÁval szültem, elvileg el voltam zsibbasztva. Magam előtt is szégyellem magam, hogy hogyan juthatott ilyen eszembe akkor... a babám épp nem volt a kezemben, nagyon fázott, és a meleg levegő alatt volt. De akkor is...
Az emberek általában úgy reagálnak egy ilyen kérdésre, ahogy anyukád is. Szerintük a szoptatás, a szülés annyira "tiszta" dolog, hogy nem férhet össze a szexuális érzésekkel.
Szülés előtt bennem is megfogalmazódott ez a kérdés, mivel a mellbimbóim a legerősebb erogén zónáim.
Az első napokban nagyon fájdalmas volt a szoptatás, de amint ez elmúlt, egyszer-kétszer előfordult, hogy izgalmat éreztem, de ez tényleg azonnal átminősül az agyban. Azután inkább csak jóleső érzés.
Viszont ennél érdekesebb is történt velem: amikor a kórházban vajúdtam, az utolsó fájdalmak alatt, mielőtt az szülőasztalra kerültem volna, kétszer volt spontán orgazmusom. Na erről csak a férjem tud.
Egy kis olvasnivaló szoptatás témában kicsit kötetlenebb hangnemben. Az érthetőség kedvéért az egész fejezetet begépeltem :-)
Jó szórakozást:
Viczki Iovine : Barátnőim A Terhességről c. könyv részlet
„Utálok szoptatni!”
Manapság az számít helyesnek, ha szoptatunk. Számos ok szól mellette, melyeket fennkölten sorol minden terhességről szóló könyv. A barátnők álláspontja a következő: Próbáld meg. Ha örömöd leled benne, csináld. Ha nem, felhatalmazunk, hogy abbahagyd. A világ hemzseg a nőktől, akik a szoptatás kudarca és a gyermekbántalmazás közé egyenlőségjelet tesznek, továbbá kéjesen mesélik, hogy gyerekeiket iskolás korukig nem választották el. Korlátolt, unalmas szöveg az olyan barátnőid fülének is, akik szoptattak: ne hagyd, hogy döntésed miatt bárki bűntatot keltsen benned. Helyesebb szoptatni, mint üvegből etetni? Feltétlenül. Ahogyan helyesebb otthon sütnöd a kenyeret, friss paradicsomból készítened a spagetti szószt és leszoknod a kávéról.
Az a helyzet, hogy a szoptatás eleinte fájhat. Az anyának együtt kell működnie az önállóan szopó babával, vagy a mellszívó használatát tanulja ki. Úgy vélem a szoptatós anya igazából még állapotos kicsit, a teste másvalakiért működik. Néhány barátnőmtől azt hallottam, míg a férjük a kedvenc játékát a baba szájában látta, nem igazán közeledett hozzájuk. Nem ítélkezem, csak a tényeket közlöm.
Ha mindez igaz, vajon mi visz rá egy nőt arra, hogy szoptasson? A legkülönb házi kosztot tálalhatja a pici babának. Ráadásul roppant egyszerűen, mert ha egyszer belejöttél, csak kinyitod az inged, etetsz, visszagombolkozol. Nincs mosogatás, nem kell kotyvasztani, a tápszernél jóval olcsóbb. Kinek van kedve éjjel (pontosabban éjjel-nappal) másfél óra alvás után az éhes baba sírására riadva tápszeres üveget langyosítani? Mennyivel könnyebb előkapni a melled, és szenderegni, míg a baba kedvére szivornyázik! Az anya egészsége szempontjából is kedvező, hogy a szoptatás hamarabb visszazsugorítja a zsákká nyúlt méhet szokott körteméretére.
És van még valami, amiről nem hallottál, de mi, a barátnők megesküszünk, hogy igaz. Ha begyógyult a bimbód, és profi lettél, szoptatni nagyon, nagyon jó. Úgy jó, mint a jó szeretkezés. Az a kellemes kótyagosság enyhe méhösszehúzódásokkal: roppant elégedett lesz az anyuka. Ettől szalad fülig sok szoptatós anya szája. De kering benned valami jóval kevésbé kellemes vegyi anyag is, amitől úgy kívánod a folyadékot, mint a Góbi sivatag. Szoptatáskor vagy ha ledőlsz aludni, készíts oda magadnak egy nagy (mondjuk, vödörméretű) pohár vizet. Donna barátnőm jeges edénnyel tért nyugovóra, hogy ne langyos vízzel álljon neki a következő szoptatásnak.
Nekem az volt a legjobb a szoptatásban, hogy rávitt, az új babához viszonyítva rangsoroljam a dolgaimat. Nem maradt időm hiábavalóságokra, a babára és magamra kellett figyelnem. Napjaink anyái ott követik el a legnagyobb hibát, hogy a terhesség és a szülés után túl hamar ki akarják tenni a pontot. Ha kilenc hónap kellett, hogy idejussunk, legalább ennyit rá kell szánni a kikeveredésre. Némileg hajszás szülni, aztán hat hét alatt visszazökkenni a régi kerékvágásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!