Így elrontom? Mérjem mindig?
A mérleg össze-vissza mér, elegem lett hogy állandóa azon stresszelek hogy hány g ot szopizik, most nem mérem adom neki a cicitb amikor kéri ha másfél óránként akkor másfél óránként.
3080g mal jöttünk ki a kórházból 17naposan tegnap este 3570g volt. így is elég lesz a tejcsi, vagy ritkábban etessek?
Akkor etesd, amikor a baba enni akar - nem kell még szigorú idörendet tartani.
A méréshez meg csak annyit, hogy ha neked jo, ha tudod, mennyit evett a pici, akkor mérd, ha inkább zavar vagy elbizonytalanit,akkor hagyd a csudába. (A baba meg az anyuka évezredek óta tudtak ugy együttmüködni, higy nem volt mérleg, óra, szabályok.)
Amit leírtál az egy bőven jó súlygyarapodás szerintem.
Eleinte mérnem kellett, pedig nem akartam, nem is készültem rá, de másként nem kaptunk volna eltávot a kórházból, mert tumor gyanús volt a kislányom.
Most 3 hónapos, 2 hónapos korától nem mértem az etetéseket, csak hetente egyszer, hogy gyarapodik-e.
SZerintem szoptasd nyugodtan, fogja ő tudni, mennyi kell neki, s ha gyakrabban kéri akkor gyakrabban adj. Majd beáll. A gyakori szoptatás serkenti a tejtermelést, maximum később fejni fogod, ha túl sok lesz.
Légy nyugodt, elég akkor mérni, ha gyanús, hogy nem gyarapodik, de ezt a doki és a védőnő ellenőrzik úgyis.
Jó babázást kívánok!
Nagyon jó anya vagy! Higgy magadban!
Etesd, amikor csak kér! Ez nagyon jól ki van ám találva! Ha több tejet akarsz, semmiképp se ritkábban fejj/etess, mert akkor nem termelődik olyan jól!
Gyönyörűen gyarapszik, minden rendben van! Tudja, érzi, hogy mennyi tejcsi kell neki! Gondolj másra is, ne stresszelj rá az evésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!