Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nincs elég tejem, merjem...

Disi kérdése:

Nincs elég tejem, merjem hordani tejgyűjtő állomásról?

Figyelt kérdés
7 hetes a babám, kb. 600-700 ml-t eszik egy nap. Nekem kb. 200 van egy nap, és van egy ismerős anyuka, akitől kapunk még 150-200 ml-t. A maradékot oldanám meg a gyűjtőből. Tudom, hogy összeöntik, pasztörizálják, és ki tudja kitől jön, de így hogy csak a napi adag egy részét kapná így, az nem lenne gond? Szerencsére nem válogatós, és nem is hasfájós, elfogadja az én tejem, a másik tejet és a fagyasztottat is. Nem vagyok tápszer ellenes, csak szeretném a jobb megoldást választani, az anyatej mégicsak anyatej.
2011. aug. 17. 22:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nézz utána, milyen kemény feltételeknek kell megfelelni, ha valaki le akarja adni az anyatejet.

Ismerek olyat, aki azt mondta, inkább önti a csapba, de őt szoptatós babával ne rángassák egyik vizsgálatról a másikra, ha csak segíteni akar.

AIDS teszt, ilyen teszt, olyan ellenőrzés, és utána adhat anyatejet. Nem úgy megy, hogy bárki besétál az utcáról. :)

Szerintem nincs miért aggódnod.

2011. aug. 17. 22:07
 2/17 anonim ***** válasza:

Én viszont egy baba-mama újságban döbbenettel azt olvastam, hogy nem vizsgálják a leadott anyatejet, csak a kórházak a koraszülötteknek valót (ezt viszont elég szigorúan).

Szóval érdeklődj utána, hogy is van ez, mert ha tényleg ez a helyzet, akkor én nem kérnék.

Remélem nem így van....

2011. aug. 17. 22:11
 3/17 eszter74 válasza:
Én is csatlakozom az előttem szólóhoz. Nekem rengeteg tejem volt, szóltam a Védőnőnek, hogy nem kell-e valakinek, mert már nem fér a fagyasztóba, de miután mondta, hogy mennyi vizsgálatot kell elvégeztetni, úgy döntöttem, hogy a kisbabámat biztos nem rángatom ide-oda, úgyhogy jobb híján a kiskutyánknak adtam az anyatejet, aki mellesleg pont annyi idős volt, mint a fiam, szóval felturbóztam télire az immunrendszerét. A kislányomnál pedig fájó szívvel de kiöntöttem a felesleges tejet. Akkor már szó szerint a kutyának se kellett. Szóval tényleg ne félj, mert biztos, hogy egészséges tejet kapsz a gyűjtőállomáson. Üdv: Eszter
2011. aug. 17. 22:17
 4/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel az összepancsolt tejjel nem jársz rosszabbul mint a tápszerrel. Én is gondolkodtam rajta annó, de arra jutottam, hogy ha semmi baja nincs is a tejnek (mert bevizsgálják), akkor sem adnék a pár hetes babámnak mondjuk 1 évesnek való tejet, mert abban már úgysincs benne az amire az enyémnek szüksége lenne. Akkor már inkább tápszer, az tuti biztos. Most a fiam 21 hónapos, erős egészséges, szóval nem bántam meg ezt a döntést.
2011. aug. 17. 22:19
 5/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat, azt akartam írni, hogy nem jársz jobban...
2011. aug. 17. 22:20
 6/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem adnám oda a babámnak a tejgyűjtő állomásról hozott anyatejet, akkor inkább tápszer. Lehet, hogy egészséges anyukák adják le, de azokat a tejeket összeöntik és úgy adják tovább. Az anyatej pedig, mint tudjuk mindig az életkornak megfelelően változik, igazodik a baba igényeihez. Ez ugye a gyűjtős tejről nem mondható el.

2011. aug. 17. 22:58
 7/17 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem sosem volt elég tejem, és mikor hazajöttünk szülés után a kórházból, azonnal a netre vetettem magam, hogy hogyan tudnánk anyatejhez jutni.

Nekem egy szoptatásnál (4 hónapos koráig) 20-30 ml volt a maximum két mellből, a többi mindig tápszer pótlás volt.

A lányom egészségesen született, normál súllyal. A védőnő - mikor meghallotta, hogy anyatejre "vadászok", rögtön mondta, hogy biztosan nem fogok kapni, hiszen a gyerekem nem koraszülött, nem kis súlyú, és nem beteg (hálistennek). Úgyhogy szépen rögtön adott is egy tápszer receptet. :)

Aztán így utólag visszagondolva (3 éves a lányom) már csodálkozom, hogy akartam neki "idegen" tejet adni... A tápszerről legalább biztosan tudtam, hogy a gyártósorról jött, és nem egy idegen anyukától.

2011. aug. 17. 23:03
 8/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egy picit megcáfolom az eddigi hozzászólásokat, hogy "összeöntik a tejeket".

Nekem sajnos hordanom kellett a kislányomnak. Úgy működött, hogy, hogy heti 2 alkalommal mentem érte a védőnői szolgálathoz, de azt tudnod kell, hogy nem annyit adnak, hogy csak anyatejes táplálást tudsz vele helyettesíteni. Egy üveg ha jól emlékszem 350 vagy 370 ml. Sajnos pótlásnak kell tápszer.

Minden üvegen van egy szám, ami beazonosítja az anyát, aki adta a tejet. Így tudod Te is, hogy pl. a 38-as számútól nem volt elég tápláló a babának, vagy fájt tőle a hasa. Akkor másik számozásút kapsz.

A baba 8 hónapos koráig jár, a gyermek orvos írja fel receptre. Én nagyon örültem neki, hogy hozzá jutottam annak idején. Csak javasolni tudom!

Abba viszont én nem mennék bele, hogy bármennyire is megbízom valakiben, bevizsgálatlan tejet adjak neki. Ugyanis vannak olyan betegségek, amelyeknek hosszú a lappangási ideje és lehet, hogy azzal táplálnám a babámat.

17 hónapos kislány anyukája

2011. aug. 18. 05:02
 9/17 anonim ***** válasza:

szerintem eleve nem kaphattok tejet.

csak a súlyos esetek kapnak, nem marad a többi babának. a súlyosat úgy értsd: koraszülött, beteg, kis súlyú, stb..., akinek egészségügyileg többsz

2011. aug. 18. 08:06
 10/17 anonim ***** válasza:
örösen indokolt
2011. aug. 18. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!