Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nincs elég tejem, merjem...

Disi kérdése:

Nincs elég tejem, merjem hordani tejgyűjtő állomásról?

Figyelt kérdés
7 hetes a babám, kb. 600-700 ml-t eszik egy nap. Nekem kb. 200 van egy nap, és van egy ismerős anyuka, akitől kapunk még 150-200 ml-t. A maradékot oldanám meg a gyűjtőből. Tudom, hogy összeöntik, pasztörizálják, és ki tudja kitől jön, de így hogy csak a napi adag egy részét kapná így, az nem lenne gond? Szerencsére nem válogatós, és nem is hasfájós, elfogadja az én tejem, a másik tejet és a fagyasztottat is. Nem vagyok tápszer ellenes, csak szeretném a jobb megoldást választani, az anyatej mégicsak anyatej.
2011. aug. 17. 22:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én 16 hónapig voltam anyatejleadó.

Szigorúan bevizsgálják a leadott tejeket.

Ha kaphazsz nyugodan!

De szerintem csak indokolt esetben kaphattok.

(Koraszülött,beteg stb...)

2011. aug. 18. 09:12
 12/17 xStefix ***** válasza:

Nem szeretnél inkább te több tejet adni neki?

Gondolom, költői a kérdés. :)

Szerinted vajon miért nem sikerül?

2011. aug. 18. 10:26
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Annyit még hozzá tennék, hogy ahonnan hordjuk, annak az anyukának is meg vannak a szükséges vizsgálatai. A babája 3 héttel idősebb, tehát közel egy korúak. Azt is tudom, hogy itt csak az viheti be a gyűjtőbe, aki szintén megcsináltatja. És az is igaz, hogy elvileg nem kaphatnánk, mert hála istennek teljesen egészséges, de betelefonáltam és azt mondták hogy menjünk nyugodtan, de nem biztos hogy adnak annyit amennyi kellene. És igen nagyon szeretnék én több tejet adni neki, de nem szopik, a kórházban sem szopott igazán (mondjuk besárgult), és nem tudott megtanulni hiába próbált segíteni az összes nővér, mindegyik műszakot végigpróbáltuk...Bimbóvédővel kicsit szopizik, aztán beidegeli magát 5 perc alatt, és sír. Mindenféle trükkel próbálkoztunk heteken keresztül, felhívtam szoptatási tanácsadót is, iszonyat lelkiismeretfurdalásom van de nem megy. Ezt a napi 200 ml-t is több óra hossza alatt tudom összegyűjtögetni. Megetetem a picit és utána nekiállok fejni. Ezzel megy el az egész napom...
2011. aug. 18. 11:49
 14/17 xStefix ***** válasza:

Értelek, akkor gondolom minden lehetőséget végigzongoráztál: gyakrabb fejés, tejserkentők, szoptanít készülék és egyebek. Sajnálom. :(

De ha lenne neki így is anyatej, az szuper, én biztosan azt adnám neki!

2011. aug. 18. 14:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Az én kisfiam már 10 hónapos, még mindig szopizik, tejem rengeteg van még mindig. Én sem adtam le semennyi tejet, de ezt nagyon megbántam. Egyrészt, mert másokon lehet vele segíteni, anyagi bevételnek sem rossz olyan 2000 Ft körül van literje, kényelmes házhoz jönnek érte akkora kincs ez manapság. Ami a vizsgálatokat illeti, persze kicsit macerásak, főleg kicsi babával, de teljesen ingyenesek, és így legalább megnyugodhatsz, h egészséges vagy, egy ingyenes kivizsgálásnak is felfogható. szóval én megbántam, h nem adtam le, de majd a következőnél.

Kedves Kérdező! Nekem közvetlen tapasztalaton ugyan nincs, de szinte biztos vagyok, hogy a Te babád nem kaphat ilyen gyűjtőből tejcsit. Sajnos elég kevés ember ad le, és inkább azoknak a babáknak adják, akik vagy kis súlyúak, vagy koraszülöttek, vagy csak szimplán egyáltalán nem kapnak más forrásból anyatejet. Szóval szerintem Ti erre nem vagytok jogosultak, de ha ilyen előítéleteid és félelmeid vannak ezzel a dologgal

kapcsoltban pláne nem kéne erőltetni!

2011. aug. 18. 15:43
 16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy próbált segíteni a döntésben. Csütörtök óta hordjuk a tejcsit. Eddig nem vettem észre picúron semmi különös változást, ugyanolyan aranysárgát kakil ettől is :)))) Még csak annyit, hogy újabb csúcsot döntöttem, sikerült 230 ml-t fejnem egyik nap! Ez az én kis saját örömöm :DDDDD
2011. aug. 24. 15:42
 17/17 anonim ***** válasza:
:) Ne add fel, ha így folytatod, lehet még több is. vagy marad ennyi, de már azzal is sokat nyertél. fő a pozitív hozzáállás
2011. aug. 24. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!