Szoptatás alatt miért nem ajánlott a sportolás?
Városi legenda,bár egyénfüggő.terhesen is kellett volna mozogni,amit szünet nélkül lehetett volna utána folytatni.Nem versenysportra gondolok persze.A tej mennyiségét a prolaktin hormon befolyásolja,arra pedig nem hat a sport,a köménymagleves és hasonló ajánlott társai. Én szinte szülés óta alig eszek valamit,nincs étvágyam :Dminden nap edzek,futok,spinning stb és nem változk a tej. Illetve ha nincs meg a napi folyadékfogyasztásom és pihenésem,akkor talán minimálisan kevesebb,de gyakrabban teszem cicire és visszajön. a leves,madártej stb is csak azért hat,mert folyadéknak számít.Kezdd napi 1-2 óra tempós sétával,majd 1-2 hét múlva mehet a torna is.Melltartóra figyelj,tartson,de ne vágjon be a cicibe:D. Okosabb helyeken ha utánaolvasol,ott sem a kajálást és a mozgás hanyagolását ajánlják szoptatás alatt. A kislányom egyébként 2 hónapos és
nincs w
elmaradva,csak mert sportolok,úgyhogy hajrá:D
Áprilistól a nagyot én hordom majd oviba, a kicsivel a hátamon. Ez kb napi 4 km séta lesz. Egyébként járunk természetesen sétálni, de az nem rendszeres.
Szóval akkor csak a mennyiség miatt mondják? Valakitől azt hallottam, hogy az íze is megváltozik. Ez igaz? Nem szeretném, hogy kislányom esetleg ne fogadja el, mert akkor gondban lennénk. Már a cumisüveget sem fogadja el, nem is tudom, hogyan etetném.
mert a tejtermelés eleve nagyon sok energiát igényela szervezettől, szoptatás alatt gyakori a fogyás is
rengeteget kellene inni, akár napi 3 l vizet is
ezt sporttal tetézve, lehet apadáshoz is vezet
Na most akkor mi legyen? :) Első körben akkor csak sétálunk, aztán fokozatosan elkezdek mozogni valamit.
Jó lenne,ha nekem is megindulna. Nem eszem rengeteget, de eddig nem mozdult a súlyom. :(
Ez tényleg egyénfüggő, mert nekem a szoptatás miatti fogyás sem jött be, és a legkisebb mozgástól is apadt a tejem, mondjuk alapból küzdenem is kellet/kell érte. Sőt, cukorbeteg diétát is tartanom kellett volna, de az volt az igazi tejgyilkos. :)
Ki kell próbálni, fokozatosan, ahogy az előttem szólók írták. Először csak kis átmozgató torna, séta, majd fokozatosan emeled a terhelést. Figyeld magad, és kiderül, milyen hatással lesz rád. Félni nem kell, nem egyik pillanatról a másikra fog eltűnni.
Az izomlázat kell kerülni, mert az izmokban termelődő tejsav valóban változtathat a tej ízén. Nagyon fontos, hogy az egyébként is megnövelt folyadékbevitelt meg kell fejelni a mozgás miatt.
Kislányom most 5 hónapos, elkezdtem a hozzátáplálást, így újra fontolóra veszem én is a mozgást, mert szörnyen bosszant a túlsúlyom.
Sok sikert, remélem neked beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!