4 hónapos babánál, kevés tej esetén mit javasoltok, tápszer vagy hozzátáplálás elkezdése?
Napi 30 ml tápszer miatt nem is érdemes "kínlódni".... biztos hogy jó számot írtál? nem hiszem hogy 30 ml megoldaná a problémátokat.
A gyümire szüksége van, de attól nem fog jól lakni én talán a tejpépeket próbálnám ki először, az laktató és minden benne van ami a babádnak kell. De a tápszer is megoldás lehet, természetesen nem 30 ml hanem egy egész cumisüvegnyi lefekvés előtt, az éjszakai felkeléseket biztosan kiváltja és jól is lakok vele a babád.
Én is úgy egészítettem ki, hogy a szopizás után 30 ml tápszert csináltam, ha kellett akkor többet.
Amúgy szerintem is tápszert adj, mert az első évben mindenképpen kell tejalapú folydékot bevinni a babának(később is), szóval ha elapad a tejed akkor is kell tápit adnod minimum este és reggel, ha mellette elkezded a gyümölcsöt és tejpépet stb.
Írass fel tápszert, vagy ha vannak kismama ismerőseid akkor kérj egy-egy adag tápszert, hogy megkóstolja melyik fajta jön be neki. Kis rafináltak ezek a babák, mert nem isszák meg akármelyiket:)
Az én fiam is azt csinálta, amit te leírtál. Első perctől átalussza az éjszakát, 2-3 hétig viszont az esti fürdés után is két óránként kelt, és volt, hogy vissza sem aludt a következő evésig. Pedig már szépen beállt a 3-4 óránkénti evésre, most megint 1,5-2 óránként kér. Már nem tudtam, hogy mi lehet a baj, mert evés után mindig elaludt gyorsan. Már a végkimerülés határán voltam. Nekem volt a fagyóban tej, azt adtam neki pár estét és megint végigaludta az éjszakát. Sajnos a fagyóból elfogyott a tartalék, úgyhogy gyorsan elkezdtem az urticát szedni, az most kezd hatni, szerintem. Ma derül ki, hogy igazam van-e, mert ma már nem fog kapni pótlást a fagyasztóból. A teák nekem sem segítettek már. De nekem eszembe sem jutott a tápszer, amíg mindent ki nem próbáltam, hogy legyen több tejem.
Nem azt mondom, hogy te ne add neki, tudom min mész most keresztül, nekem az a 2-3 hét maga volt a pokol, egész nap olyan voltam, mint a zombi. Reggelente, mikor már hallottam, hogy ébredezik, imátkoztam még 10percért. Megváltás lehet a tápszer, de ha ennyire ellene vagy, akkor próbáld még ki a homeós bogyót (na, én abban nem hittem, most úgy néz ki, hogy mégis használ).
4,5 hónapos fiúcska anyukája
Szerintem a tápszer mellett maradj, ha szükséges!
kedves utolsó: neked melyik homeos bogyó jött be?
17:57es vagyok.
Az utrica urens 5ch-t szedem.
Én próbáltam a fejést, kézzel, kézi-gépi mellszívóval, a tejserkentős teákat, a fiamat 1,5-2 óránként mellre tenni, semmi sem vált be. Azért próbálom most ezt a homeós bogyót, kúra szerűen (2 napig 3x5, 2 napig 2x5, 3 napig 1x5, majd 1 hét szünet és megint). Remélem fog hatni, mintha már egy kis javulást látnék, tegnap már nem kelt éjjel csak 1szer, a 3-4 helyett.
J.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!