Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszer vagy korai hozzátáplálás?

Tápszer vagy korai hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Melyik az egészségesebb vajon egy 3-4 hós babának?
2010. jún. 20. 21:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
Attól még ha valaki elkezdi a hozzátáplálást ennyi idősen,azért még kell a tápszer is(1 éves koráig)... Szóval is-is.
2010. jún. 20. 21:17
 2/13 anonim ***** válasza:
47%

Ezen az oldaslon a tápszerpártiak vannak többen,úgy hogy ők a tápszert javasolják.

Szerintem viszont a tápszer mesterségesen előállított étel,amiben a vitaminok is csak kémiai úton vannak előállítva. Én a természetes hozzátáplálás híve vagyok,a gyerekeimnek sem adtam tápszert soha. Mégis egészségesek mind,és nem is allergiásak semmire. Nem hiszem,hogy egy mai baba szervezete más,mint a mieinké vagy az elődeinké volt.

A kérdésben viszont neked kell egyedül döntened.

2010. jún. 20. 21:19
 3/13 anonim ***** válasza:
Úgy érzed, már nem elég neki a szopi?
2010. jún. 20. 21:20
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem, szerencsére van még tejem, este szoktam adni pótlásként 100-120 ml tápszert. Annyit olvastam a hozzátáplálásról, hogy meginogtam. Viszont ekcémás a babám, így gondolom, hogy a HA-s tápszer még mindig jobb, mint erre még próbálgatni az ételeket.
2010. jún. 20. 21:22
 5/13 anonim ***** válasza:
49%

Az attól függ mennyivel kevesebb a tejed.

Mert ha csak kicsit kellene pótolni, akkor inkább hozzátáplálás (4 hó fölöttt) , de ha a tej fele hiányzik, akkor meg inkább tápszer!

2010. jún. 20. 21:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is ekcémás, a bőrgyógyász azt javasolta, hogy egy éves koráig, ha tudom, akkor szoptassam, és 6 hónapos koráig nem kapjon más ételt, csak anyatejet, ne tápláljam hozz. Ha nincs anyatej, akkor inkább tápszer. Most 11 hónapos, és szépen visszahúzódtak a foltok. Szerintem ha teheted, akkor te se tápláld hozzá 6 hónapos koráig.
2010. jún. 20. 21:27
 7/13 A kérdező kommentje:

Utolsó, nálatok kiderült, hogy mi okozza az ekcémát? Mi szteroidos krémet kaptunk, még csak 2. napja kenem, de nem látok javulást.

Köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 20. 21:32
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom merre jártatok már az ekcémával, de ne fuss fölösleges köröket a bőrgyógyászaton! Allergológushoz kell menni, aki egy vérvételből meg tudja mondani, hogy van-e valamilyen allergia!
2010. jún. 20. 21:41
 9/13 A kérdező kommentje:

A háziorvos állapította meg 3 napja. A védőnőnek mutattam 3 hete, szerinte csak száraz a bőre a fiamnak. A doki viszont egyből szteroidos krémet írt. Szerinte sok tejterméket eszem (nem eszem tejterméket, csak annyit, amennyi "rejtve" van pl. kekszben, stb.)

Ilyen piciknél, 3 és fél hónapos, már csinálnak allergiatesztet?

2010. jún. 20. 21:51
 10/13 anonim ***** válasza:

3 és fél hónaposan még nem tudják kimutatni az allergiát. Nálunk a paradicsom okozta, amit én ettem meg. A mai napig is pöttyös, ha eszek, (egy-két havonta próbát teszünk, hátha már nem). A bőrgyógyász azt mondta, ritka, hogy ennyire egyértelműen kijöjjön egy ételtől, de legalább tudjuk, hogy mi az oka. Az első alkalommal 5 napig kentük a szteroidos krémmel, mire halványodni kezdett, de azóta ha kijött (bár már szerencsére alig) a krém nagyon szépen rendben tartotta. Ha gondolod, privátban leírom neked a krémünk összetételét, amit felírt a bőrgyógyász:) Azóta a háziorvosunk minden babának azt írja a saját elocom-es krémje helyett, és azt mondja bevált:)

Szóval csak türelem, aztán egy éves kora környékén majd megpróbálhatjátok kideríteni, mi okozza, ha addig nem jössz rá.

2010. jún. 21. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!