Tápszer vagy korai hozzátáplálás?
Ezen az oldaslon a tápszerpártiak vannak többen,úgy hogy ők a tápszert javasolják.
Szerintem viszont a tápszer mesterségesen előállított étel,amiben a vitaminok is csak kémiai úton vannak előállítva. Én a természetes hozzátáplálás híve vagyok,a gyerekeimnek sem adtam tápszert soha. Mégis egészségesek mind,és nem is allergiásak semmire. Nem hiszem,hogy egy mai baba szervezete más,mint a mieinké vagy az elődeinké volt.
A kérdésben viszont neked kell egyedül döntened.
Az attól függ mennyivel kevesebb a tejed.
Mert ha csak kicsit kellene pótolni, akkor inkább hozzátáplálás (4 hó fölöttt) , de ha a tej fele hiányzik, akkor meg inkább tápszer!
Utolsó, nálatok kiderült, hogy mi okozza az ekcémát? Mi szteroidos krémet kaptunk, még csak 2. napja kenem, de nem látok javulást.
Köszönöm a válaszokat!
A háziorvos állapította meg 3 napja. A védőnőnek mutattam 3 hete, szerinte csak száraz a bőre a fiamnak. A doki viszont egyből szteroidos krémet írt. Szerinte sok tejterméket eszem (nem eszem tejterméket, csak annyit, amennyi "rejtve" van pl. kekszben, stb.)
Ilyen piciknél, 3 és fél hónapos, már csinálnak allergiatesztet?
3 és fél hónaposan még nem tudják kimutatni az allergiát. Nálunk a paradicsom okozta, amit én ettem meg. A mai napig is pöttyös, ha eszek, (egy-két havonta próbát teszünk, hátha már nem). A bőrgyógyász azt mondta, ritka, hogy ennyire egyértelműen kijöjjön egy ételtől, de legalább tudjuk, hogy mi az oka. Az első alkalommal 5 napig kentük a szteroidos krémmel, mire halványodni kezdett, de azóta ha kijött (bár már szerencsére alig) a krém nagyon szépen rendben tartotta. Ha gondolod, privátban leírom neked a krémünk összetételét, amit felírt a bőrgyógyász:) Azóta a háziorvosunk minden babának azt írja a saját elocom-es krémje helyett, és azt mondja bevált:)
Szóval csak türelem, aztán egy éves kora környékén majd megpróbálhatjátok kideríteni, mi okozza, ha addig nem jössz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!