Ki hogyan élte meg a leválasztást?
Nekem 3 hónaposan történt meg. Egyszerűen elfogyott a tejem, ami a kezdetek óta alig volt, az elejétől hozzá kellett táplálnom. Mindent kipróbáltam, amit csak lehetett, tejserkentésre, de azon kívül, hogy én híztam 5 kilót, idegbajos lettem és ingerült, a tejem ugyanannyi maradt. (kb. 20-30 ml, és ehhez még tápszer kellett kb. 50-70 ml, ezt csak az arányok érzékeltetése miatt írtam le).
Az első hét nagyon depisen telt számomra, hogy mekkora csődtömeg vagyok, de a védőnőnk nagyon aranyos volt és megvígasztalt, hogy nincs ezzel semmi baj, és az én gyerekem is ugyanolyan szép nagy és okos lesz mint a társai. :) Hát ez már több mint egy éve volt, a védőnőnek köszönhetően egy hét depi után újra élni kezdtem, és lám, nem okozott egyikünkben sem lelki törést a (kényszerű) elválasztás.
3,5 hónapos volt a babám, amikor kezdett fogyni a tejem estére. tejpéppel pótoltam neki. ezzel el is voltunk 4 hónapos koráig, akkor elkezdtem a hozzátáplálást főorvosi javaslatra, amit azóta sem bántam meg. 6 hónapos korára már csak a reggeli anyatej adagja maradt meg, amire egyik napról a másikra azt mondta, köszöni szépen, nem kéri. adtam neki helyette joghurtot. akkor még nagyon hadilábon álltam a tápszerrel, és úgy voltam vele, hátha sikerül az egész cécót tápszer nélkül megoldani, de végül nem sikerült. végülis fél éves koráig tudtam szoptatni, egyáltalán nem érzem magam rosszul, ő döntött így, én meg nem ellenkeztem. nagyon sok lepontozást kaptam emiatt az elmúlt hónapokban ezen az oldalon, merthogy nekem mindent meg kellett volna tenni, meg satöbbi, de csak rá kell nézni a gyerekre, nincs semmi baja, egyszer fázott meg, más egyéb baja soha nem volt. napi 1x adok neki tápszert, igaz akkor kapásból 3 decit. a többi étkezését mindet kiváltottuk. én örülök, hogy így alakult. nem gondolom, hogy ezen múlik a jó anyaság. 10,5 hónapos.
noj
Én akartam egészségügyi okokból-bőrgyógyász, nőgyógyász, gyermekorvos javaslatára.
Nagyon sokat fogytam, hullott a hajam a rengeteg vitamin, hajerősítő ellenére, ragya lett a bőrőm, mosott rongynak éreztem magam a napi 10 szoptatás miatt.
Amióta csak éjjel 1x szopik - cicizik maximum, egészségileg sokkal jobban vagyok, tele energiával, DE igazából egy kicsit hiányzik az az érzés, amikor átölel és néz a szemembe szopi közben.
Kicsit lelkiismeret fuldalásom van, mert én döntöttem így, tejem még mindíg van, de figyelembe véve az egészségemet-így kellett tennem.
13 hónapos koráig szopott a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!