Szoptató Anyukák, Ti hogy oldjátok meg?
Kislányom 5 hetes, anyatejes és csak ciciből "eszik" (egyszer próbáltam teát adni hasfájásra cumiból, nem fogadta el). Egyelőre, a hideg tél miatt is, csak rokonokhoz megyünk vagy itthon ülünk :) Soha nem voltam itthonülős és ha jön a tavasz, a jóidő, napsütés, sokat szeretnék vele sétálni, családdal kirándulni, barátnőimmel cukrászdába, parkba menni és persze a férjemmel mászkálni ide-oda :). De ilyenkor hogy szoptassak? Mert úgy gondolom, hogy a szoptatás egy természetes, de mégis bensőséges dolog, nem biztos, hogy szívesen csinálnám "közönség" előtt. Mondjuk talán valamennyire "el lehet bújni" , de mégis... Nem tudom...kezdjem szoktatni cumihoz valahogy???? (ezt nem igazán akarom)
Tapasztalatok? Ti hogy csináljátok?
Hordozókendő, poncsó, textilpelenka, vagy bármi más, ami takarónak használható, és így elrejtőzve nyugodtan szoptathatsz a parkban egy padon vagy a cukrászdában vagy a bevásárlóközpontban ahol leülésre alkalmas helyet találsz. Ki fogod tapasztalni, hogy a cukiban bejáratnak háttal levő, "boxos" asztalt keress, hogy a parkban a padok se mind ugyanolyanok és van feltűnő meg nem feltűnő hely. Nem érdemes túlparázni, bele fogsz jönni.
Ne erőltesd a cumisüveget, sok baba egyáltalán nem hajlandó elfogadni.
Szia!
Én csak e miatt nem erőltetném a cumisüveget neki. Jobb ha még csak cicizik, a cumisüveg elronthatja a szopást főleg ilyen pici korban. A nyilvános szoptatásról meg annyit, hogy én is szoptattam már buszmegállóban meg cukrászdában is. Meg lehet oldani, hogy nem látszódjon semmi. A környezetet nem hiszem, hogy zavarná meg én úgy vagyok ezzel hogy ha zavarna is valakit nem igazán érdekelne. Ártani nem ártok vele senkinek. Ha azt el tudják viselni, hogy mások az orruk alá bagóznak a buszmegállóban akkor tán csak azt is, hogy enni adok a gyerekemnek. Ha Téged zavar, hogy látnak akkor kérd meg a párod, hogy álljon elétek vagy takard el magatokat egy kendővel. De ez a lényegen nem változtat semmit, hogy ha látják, hogy takargatod magad akkor úgyis leesik nekik, hogy szoptatsz. Van olyan anyuka akit az is zavar, ha látják hogy szoptat de a cicijét nem látják. Nem tudom Te melyik kategóriába tartozol, de meg lehet oldani vagy így vagy úgy, hogy neked se legyen kellemetlen.
:)
Első gyermek, szóval azért vagyok kicsit tanácstalan....
Igazából "módszerekre" voltam/vagyok kiváncsi, mert hogy szoptatni fogok, az biztos (persze, ha lesz még akkor is tejem, de hát miért ne lenne, fő a pozitív hozzáállás :)
Szóval nem az zavar, hogy úristen, mások mit gondolnak, csak valahogy kint, az otthonon kívül is szertném, hogy babám kényelmesen, nyugodtan tudjon szopni, mert nekem csak ez a lényeg!!!! Szóval csak ő :)
Köszönöm, hogy segítetek!
Én a másfél évesemet szoptattam először nyilvánosan, a strandon. Törökülés, kispárna, rá a lányom, magunkra egy törölköző és "dőlhetett a lé". :)
Szerintem egyébként a köz jobban tolerálja, ha valaki kisbabát szoptat, mintha kisgyereket. Bár én se kaptam anno kritikát (mert is volna bárki!:), de a tapasztalatok ezt mutatják.
Igaz az enyém már 11 hós, de még szopik.
Az elejétől bárhol megszoptattam, úgy csináltam, hogy ne lássanak (kocsiban, fa mögött, folyóparton, nyáron tengerparton, görög tengeri kompon (ott egy másik nő is szoptatott, simán kivette a cicijét és senkit nem zavart)
Mikor ősszel Rómában voltunk, a Szt Péter bazilika tetején, ameddig fel lehet menni lifttel, egy sarokba beülve szoptattam meg. A párom és a fiam elémálltak, senki nem látott semmit.
Szia!
Az igényesebb bevásárlóközpontokban van szoptató helyiség, így oda be tudsz menni.Én már szoptattam a kocsi hátsó ülésén többször is, textilpelenkával letakartam, semmi nem látszott.Majd ha jó idő lesz, mindenhol fogsz találni egy félreeső padot, ahova le tudsz ülni, és ha van nálad textilpelenka, senki nem fog látni semmit.Ne zavartasd magad, inkább, mint hogy a babád üvöltsön az éhségtől.
/Z/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!