Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kismamák! Csupán kiváncsiságbó...

Kismamák! Csupán kiváncsiságból. Mennyi ideig szoptattatok? És mennyi idősek vagytok?

Figyelt kérdés
36 éves vagyok első baba és 10 hónapig szoptattam.
2010. febr. 7. 12:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28 vagyok, lányom 4 éves, 5 hós koráig szopott.
2010. febr. 8. 12:37
 12/19 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, egyetértek veled, én is max. 1 éves koráig szoptattam volna, ha összejön, 6 hóig mindenképpen javasolják, vagy sikerül, vagy nem...nekem a végén olyan kevés volt, hogy nem volt érdemes kínlódni érte.
2010. febr. 8. 12:39
 13/19 anonim ***** válasza:
49%
32 vok,az első babát 40 hónapig, második még csak 11 hetes, 2 évig bizti, aztán majd meglátjuk.
2010. febr. 8. 17:19
 14/19 anonim ***** válasza:
49%
40 hónapig ?????????? hát ezeken már tényleg kiakadok ! már bocsánat de miért nem választottad el hamarabb ?
2010. febr. 8. 18:05
 15/19 xStefix ***** válasza:
50%

Én azért nem választom el csupán a saját ötletemből, amikor nekem tetszik, mert úgy gondolom, hogy jobbat teszek vele, ha a 2 éves lányom jelzéseire figyelek és az ő ritmusa szerint hagyjuk el a szoptatást. A legtöbb párosnál, családban nyilván vannak elválasztást "gyorsító" körülmények, de én igyekszem addig kitolni a szoptatást, ameddig csak lehet. Inkább a körülményeket igyekszem úgy formálni, hogy ez is beleférjen, nem fordítva. Én már magunkon is többször tapasztaltam a hosszú távú szoptatás előnyeit, úgyhogy semmiképp nem mondanék le róla a saját "hóbortomból".

Az, hogy 1 éves kor után mindenképp nehezebb elválasztani egy gyereket, szerintem túlzó általánosítás. Nyilván több időt és türelmet igényel, mert ekkora már kialakul az a bizonyos lelki igény. De aki ezt választja, az számol ezzel a "teherrel", pontosan tudja, hogy ez nem kényelem, hülyeség vagy áldozat, hanem nagyon is egészséges mindkét fél számára. Szóval persze, hogy van olyan gyerkőc, aki nehezen választódik el, de gyanítom, hogy náluk sem magától megy a folyamat, hanem az anyuka erőlteti (jobban) a végét és ezért megy döcögősebben. A tényleg igény szerint szoptatott és elválasztÓDOTT gyerekek többségénél nem okoz különösebb fennakadást. Csak ki kell várni, ugye..! :)

2010. febr. 8. 19:39
 16/19 xStefix ***** válasza:
33%
Az új divathoz pedig annyit, hogy ha történelmileg megnézzük, pont hogy a rövidebb távú szoptatás (volt) a divat, ami a múlt század közepe táján kezdte felütni a fejét. Vajon miért pont abban az időben, amikor a tápszerek, bébiételek, időhöz kötött szoptatás és a modern, felgyorsuló, énközpontú világkép is kialakult ill. elterjedt.. ;)
2010. febr. 8. 19:43
 17/19 A kérdező kommentje:
örülök,hogy van pro és kontra vélemény is. Engem mostanában nagyon sokat foglalkoztat,hogy ki,hogy éli meg a szoptatást és befejezését. Én személy szerint nagyon örültem,hogy 10 hónapig tudtam szoptatni a kisbabám,de nekem a szoptatás befejezése után könnyebb lett.
2010. febr. 8. 20:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Kisfiam 20 hónapos és még mindig aktívan szopik.Rendes ételből nagyon keveset eszik.Erőszakkal nem szeretném már elválasztani,de bevallom őszintén,hogy így már teher számomra a szoptatás(napközben 5-6- szor és éjjel számtalanszor) kel fel szopni.De ahogy látom a dolgok állását még nem mostanában fogja abbahagyni.
2010. febr. 8. 22:42
 19/19 anonim ***** válasza:

19 évesen 4 hónapig.

21 évesen 2.5 hónapig.

36 évesen 6 hónapig.

A nagyoknál nem éltem meg szörnyű dologként,de most bekattantam.Fejtem és kínoztam magam,az utolsó hetekben napi 20-30 ml tejért.A gyomrom nem bírja a sok folyadékot,de amíg a szervezetem tejet akart termelni,semmi bajom nem volt.A végén már annyira rosszul voltam,de én bizonyítani akartam.A hormonok meg nem!Minden alkalommal az első vérzés után rohamos apadás,a második után vége a tejnek.Visszagondolva,amit műveltem,hát szegény melleim,remélem nem állnak bosszút.A kislányomat nem viselte meg a cici hiánya.

2010. febr. 9. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!