SOS! Pár napja még rengeteg tejem volt, most meg mintha kezdene elapadni. Még csak 2 hetes a babám. Iszom a Laktoherb-et és megpróbálok sok folyadékot inni. Van még valami tipp?
Köszi a válaszokat.
És ha esetleg még jön ide valaki....
Rosszul tettem amit tettem? Szegény babám alig szívott 40-50 grammot erre elaludt a cicin. Ez is sokszor a baj. Hiába büfiztetem semmi.:-(Leteszem aludni, 10 perc múlva felébred és úgy érzem éhes, mert 3-4 napja 100-110grammot szívott. Most lefejtem a tejet és cumisüvegből adtam neki a maradékot.
Kérdés rosszul tettem? Rászokik az üvegre? Viszont most végre békésen alszik.
Köszi a válaszokat.
Az a baj, hogy nem is magamat féltem. A konyha szalad és gyűlik a mosnivaló. Nem izgat, majd segít a férjem, ha hazaér. Csak a babámat sajnálom, hogy nem alszik eleget és nem eszik eleget.
De de pozitívan állok hozzá és remélem minden rendben lesz.
Az, hogy kevésbé telt a melled, nem jelenti, hogy apadnál, lehet, hogy csak arról van szó, hogy kezd beállni a termelés (és az pedig jó és normális).
Inkább ne hasonlítgasd össze ilyen szempontból a két szoptatást, mert minden gyerkőc más és máshogyan fog szopizni is. Plusz, amit te is írsz, hogy mostmár "kétszer annyi" feladatod van, tehát a szervezeted sem fog már pont olyan dolgokat produkálni és úgy, mint először. De ettől még most is simán mehet jól!
Azért alszik az üveg után jól, mert könnyebben és egyszerre többet szopott, több ment a pocakba. Hogy ez anyatej, mindenképp jó (és ingert is jelent a mellnek), viszont az üveg ugye necces dolog.. Én azt javasolnám, hogy csakis akkor adj neki pótlást (és lehetőleg ne üvegből), ha már nagyon nyűglődik. Egyébként mindig a szopi legyen az első és leginkább az egyetlen. Ha fejlődési ugrásnál tartotok (ami lehetséges, mert 2-3 hetesen is van egy), akkor pár napig eltarthat, míg a gyakrabb ingerléstől több tejed termelődik, és ezalatt valószínűleg nyüszisebb lesz, kevesebbet alszik stb. Kicsit kegyetlennek tűnik a dolog és sokszor nehéz megállni a pótolgatást, de ilyenkor egyáltalán nem éhezik a baba, max. csak nem tudja telerakni a pocakját és emiatt esetleg nem fog annyira jókat aludni. De ez az átmeneti kellemetlenség is pont azért történik, hogy később már elég legyen neki a tejcsi. Sok anyuka bukik el itt, mert érthetően nem akarja, hogy a baba "szenvedjen" és ezért elkezd pótolgatni. Csak ez sajnos látszatmegoldást hoz és csak rövid távon: nyugodtabb lesz ugyan a baba, viszont a tejtermelés nem fog megfelelően növekedni. Utóbbihoz néha szükség van némi kellemetlenségre is, hogy hosszú távon jól alakuljon a dolog.
Szóval mindenképp nyugalom, pihenés, sok-sok szopi (éjszaka is gőzerővel!) és ha szükségét érzed, fejés.
alvás közben termelődik a tápláló tejci, tehát aludj sokat! tudom nehéz, de akkor is. Igyál sokat, ne szopis teákat, sima teát, alma levet, vizet...
és tedd cicire! holnap annyyi tejed lesz amennyit ma próbál meg szopizni
és ne parázz már ennyire! nagyon rágörtcsöltél, pedig a szoptatás természetes! feküdj le, húzd magadhoz a babád és hagyd, hogy addig cicizzen míg el nem alszik, aztán majd ha 10 perc múlva felébred és cicit kér adj neki megint!
ha szopik termelődik a tejed! és ne méregesd, te se esszel mindig ugyan annyit, sőt van amikor csak iszol egy pohár vizet.
nyugi, jól csinálod csak ne görcsölj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!