Meddig bírja egy kutya víz nélkül? Nem hajlandó inni, mióta megműtötték és rajta van a tölcsér! Valami jó tipp?
Szerintem kisebb baj, ha nyalogatja a sebét, mint ha ebben a hőségben szomjan pusztul.
Amikor az én kutyámat műtötték a hátsó lábán, extra nagy gallért kellett rá adni, hogy ne érje el a varratot. Nem bírta a fejét, egy nap múlva levettem róla. Persze nyalogatta ő is, hiába szóltam rá. De begyógyult szépen, gond és fertőzés nélkül.
Amikor az előző kutyámat műtötték Ő sem akart vizet inni de amikor adtam neki 1 teli tál tejet még fel is ült! (igaz Ő nagyon szerette a tejet).
De valószínűleg a Te kutyád vérig sértődött a gallér miatt. Tedd pórázra utána vedd le róla a gallért itasd meg és rakd vissza. (esetleg ketten csináljátok)
néhány nap víz nélkül, és már vesekárosodása lesz.
Egy ember kb 3-4 napig bírja folyadék nélkül egészségesen. (egy ismerősöm majdnem kórházba is került, 3 napig nem ivott) A legtöbb(nem sivatagi) emlős ennyit bír.
"A víz nagyon fontos - Víz nélkül nincs élet, ezért a víz minden táplálás alapja. Víz nélkül a kutya csak néhány napig marad életben, éhhalál azonban csak akkor fenyegeti, ha elveszíti testtömegének negyedét-felét. Friss, tiszta ivóvíznek mindig a kutya előtt kell lennie. Nagy hőségben ill. ha a kutya száraztápot eszik, jelentősen megnő a vízfogyasztása. Kedvencünk átlagos vízszükséglete 35-50 ml/testtömegkg. "
Azért elég érdekesnek találom hogy az orvosnak sincs annyi józan esze hogy azt mondja hogy azonnal vidd be hozzá egy vizsgálatra.
És ha "beemeled" a szája elé a tálat a tölcsérbe? El sem tudom képzelni hogy ne legyen szomjas ebbe a nagy melegbe. Enni eszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!