Szeretném abbahagyni a szoptatást, kisfiam viszont nem fogadja el a tápszert?
Ja és a családban el sem merem
mondani férjem kivételével nem
tudjàk, hogy ez a szándékom . Mert milyen már hogy van tej de nem akarok szoptatni...:(
miből iszik vizet? abból kéne neki adni és nem tápszert, az piciknek való. 1 éves kor felett már tehéntejet is lehet adni, ha azt nem szeretnéd akkor életkornak megfelelően tejitalt. van ízesített is, próbálkozz azokkal vagy sima tejet te is ízesítheted már. pl. almás tej... nagyon szeretik :)
vagy a köztes időben fejhetnél, így anyatejet kapna még, de lenne átmenet, hogy megszokja, üvegből issza a megszokott ízt.
egyébként kóstold meg, a sima tápszer amit te is vettél, kesernyés. az anyatej meg iszonyú édes. ezért se ennyi idősen már a tápi, nem is neki való... :)
Én nem adnék neki tápszert. Próbálj tejpépeket a rendes étel mellé vagy tejitalt, amit 3 éves korig is ihat. Ne cumisüvegből, hanem a pépet kanállal, a tejitalt meg csőrös pohárból vagy legjobb lenne sima pohárból kapnia.
15 hósan választottam el a fiamat, közös döntés volt, mert én elválasztani szerettem volna, ő meg elfelejtette (szó szerint!), így könnyen ment, pedig ő is nagyon szerette a cicit. Adj neki sokszor a felnőtt ételekből, kevésbé sózva fűszerezve persze, egyetek együtt.
Az éjjeli cicizésről leszokni nehezebb volt, úgy csináltuk, hogy a férjem ment hozzá, visszaaltatta. Vizet adott neki csőrös pohárból, ha kért. Pár nap alatt ment, az első nap volt pici sírás, egyébként semmi.
Sok sikert!
Egy ekkora gyereket teljesen felesleges tápszerre és cumisüvegre szoktatni. Náluk a cicizésnek már inkább szertartásjellege van, ezért ezeket az alkalmakat kell valamivel kiváltani. Figyelemeltereléssel, simogatással, énekléssel, de nem tápszerrel. Nem írod, hányszor szopik egy nap, csak alváshoz kell-e neki vagy máskor is, van-e benne rendszer vagy amikor eszébe jut stb, ezek az infók kellenének ahhoz, hogy tanácsot tudjunk adni a leszoktatást illetően.
Anyatej helyett pedig adj neki tehéntejet vagy 1 éves kor felettieknek gyártott junior tejitalt olyan eszközből, amiből egyébként is inni szokott, tehát csőrös itatóból vagy bögréből.
Ha e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!