Akik még nem akarták abbahagyni a szoptatást, de a gyerek elválasztotta magát, az hogy zajlott?
Mennyi idős volt a baba? Mit adtatok utána neki?
8,5 hónapos a lányom, nappal egyszerűen nem tudom mellre tenni, feszíti el magát. Még reménykedem kicsit, hogy hátha csak a foga miatt, de többen mondták, hogy lehet, hogy lassan elválasztódik :( Viszont enni még nem eszik úgy, hogy elég legyen neki, tápszert kiköpi, ráadásul cumisüvegből se tud inni, mi lesz, ha elfordul a cicitől? :( Másnál ez hogy zajlott?
Már nem tápszer kellene neki, hanem rendes étel. A tápszerrel nem lakik jól.
A lányom 9 hónaposan választotta el magát, de akkor már evett mindent, amit mi.
Szia, az én kisfiam most 10 hónapos, viszont kb 1-1,5 hónappal ezelőtt mi is hasonló "problémával" küzdöttünk. Végül kiderült, hogy a foga miatt nem akart szopizni. Kb 1 hét volt amikor teljesen elutasította, azon a héten minden alvásánál szoptattam, hogy ne apadjon el, és hogy neki meglegyen az ajánlott tejalapú folyadék egy napra. (1 éves kor alatt kb fél litert tartanak szükségesnek az orvosok.) Kipróbáltunk 5 féle tápszert, szinte beleborzongott, annyira nem ízlett neki, öklendezett tőle :)
Mostmár annyiban változott a helyzet, hogy elalvás előtt hajlandó szopizni, egyébként fordul, mászik el.
Én ezt elfogadtam.
Azt tanácsolom, hogy mindenképp szoptasd álmában, és pár nap alatt hátha kibújik a foga ha amiatt van, ha pedig az elválasztódás miatt, akkor tudod húzni egy kicsit ezzel a "technikával" :)
Remélem tudtam segíteni.
Hú, köszi nagyon a válaszokat! Nagyon bízom benne, hogy csak egy újabb fogacska... De nálunk is ugyanez van, mint az 5/6os válaszolónál: este és éjjel hajlandó cicizni, ill. nappal is akkor, ha hulla fáradt és csak a bealváshoz kell neki. Próbálok fejni nappal, de egy kis örökmozgó mellett nehéz, meg sok értelmét nem is látom már.
Meg akkor próbálkozom majd a tápszerekkel, hátha valamelyik elnyeri a kisasszony tetszését :)
Köszi, hogy írtatok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!