Sűrű szopi? Hogyan tovább?
Az én kisbabám 9 hetes. Az első 4 hétben csak anyatejet kapott, és csupán 100grammot hízott. A 2. hónapban kezdtem adni neki tápszert, de csak akkor amikor teljesen megvigasztalhatatlan volt és csak minimális mennyiséget.
Akkor kezdtem el ezt a folyamatos szoptatást 4 hétig. Ez nálunk nem 2/2,5 óránkénti mellretételt jelentett, hanem félóránkéntit, és ott volt 1-1,5 órát,,, Meg a sok bogyó, tea, tejszaporító süti...
Nőtt a tejem mennyisége, és a 4. hétben elhagytam az addigi napi 120-150 ml. tápszert. Ezen a 4. hét alatt 10 grammot fogyott a baba.
Azóta minden evés után adok neki tápszert, annyit amennyit szeretne. Nem kínzom tovább. Elég volt az élete első 2 hónapjában...
Annyit azért még leírok, hogy mindezt szoptatási tanácsadó felügyelete mellett csináltam, aki végig azt mondta, hogy mindenkinek lehet elég teje.
Tényleg csináld keményen! de csak ésszel, sokaknak sikerül, nekem nem.
Szia!
Azért nem ugyanabban a cipőben járunk, mert nekem be sem indult normálisan a tejtermelésem, ezért nem hízott már az elején sem. Neked meg csak a 3. hónapban kezdődtek a gondok, tehát sokkal-sokkal több esélyed van mint nekem!!!!!
Az én tanácsadómat nem ajánlom, mert amikor leírtam neki, hogy nem nő a gyerek, egyszerűen nem válaszolt többet. Egyébként változó, van aki kijön pénzért, van aki telefonban is mindent elmond, de a legjobb a bíztatás, tényleg!
Itt találhatsz tanácsadókat: www.szoptatasert.hu
A pótlásról meg annyit, hogy állítólag csak annyit kell adni a gyereknek, amennyi ahhoz kell, hogy megnyugodjon. Aztán valamivel elterelni a figyelmét a követező szopiig (kb.30 perc múlva...). Nekem legalábbis ezt mondták. És így max. 2 héten belül meg kell nőne a mennyiségnek.
Mikor kezdődtek a gondok? Korábban volt elég tej?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!