Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sűrű szopi? Hogyan tovább?

Sűrű szopi? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Alig van tejem. Azt javasolták, tegyem cicire a picit kb 2-2,5 óránként, ami nem lenne gond, mert enne bármikor, hisz éhes. De amint elfogy a tej, nagyon sír és ideges lesz, amiért nem jön több. Egyszer szeretne jóllakni, de az csak reggel megy neki. Fejni nincs mit a szopik után. Ez megy 4 napja. Vagy mikor jön eredmény?
2010. febr. 4. 10:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne add fel! Csak így tovább sűrűn szoptasd, igyál sokat egy idő után átáll a szervezeted a több tejtermelésre. Nekem még bevált a tejserkentő tea is. Arra is jó hogy a picuri ne legyen hasvájós. Kitartás! Én már 3 éve szoptatok most már 2 gyerköcöt :).
2010. febr. 4. 11:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Én is kitartást javasolok. Fejni meg fejj, saját tapasztalat, előfordult, hogy 10 percig szívott az elektromos, mire elindult a tej, utána lefejtem 40-50ml-t! Öt hétig tartott mire erre rájöttem, akkor is csak ezért, mert olvastam, hogy a tej szopi alatt termelődik, gondoltam kipróbálom. És segített még az urtica urens 5ch. Most 6 és fél hónapos, és nagyobbrészt még szopizik:) Szóval csak kitartás, és ha teheted fejj sok ideig, az is inger az agynak! Drukkolok, hogy legyen jó sok tejcsi:)
2010. febr. 4. 11:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Ja, és ha teheted fejj hajnalban is, akkor termelődik a legtöbb prolaktin, és a pihenés is akkor a legjobb. Ha a pici nem kel éjszaka, és te nagyon elszánt vagy, akkor kelj néhány napig fejni, meglátod beválik!
2010. febr. 4. 11:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Ne add fel!
2010. febr. 4. 13:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, Én 3 hétig folyton mellen tartottam, ettem az utrica urenst, alkohol mentes sört ittam, ha volt időm fejtem is, ittam laktoherb teát. Nagyon megeröltető volt, különösen a folyamatos szoptatás. Ezek mind hasznosak. 4 hét után be kellett látnom, hogy tulajdonképpen be sem indult normálisan a tejtermelődésem, és a gyerekem fogyott!!!! Meg persze folyton bőgött, mert tk. éheztettem. Szerintem tegyél meg Te is mindent, de kb. 2 hét múlva ha sem lesz több tejed sajnos be kell látni, hogy a patakokban folyó tej nem adatik meg mindenkinek. Sajnos nekem sem. Most szoptatok és utána adok pótlást, és végre mosolyogni is látom a gyerekemet! Nem a kedvedet akartam elvenni, csak arra felhívni a figyelmet, hogy ha nem hízik nem szabad a végtelenségig húzni...
2010. febr. 4. 13:46
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a bíztatást! Kedves utolsó: minden szopi után kell pótlást adnod? Mennyit? Az én babám 3 hónapos múlt.
2010. febr. 4. 15:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Az én kisbabám 9 hetes. Az első 4 hétben csak anyatejet kapott, és csupán 100grammot hízott. A 2. hónapban kezdtem adni neki tápszert, de csak akkor amikor teljesen megvigasztalhatatlan volt és csak minimális mennyiséget.

Akkor kezdtem el ezt a folyamatos szoptatást 4 hétig. Ez nálunk nem 2/2,5 óránkénti mellretételt jelentett, hanem félóránkéntit, és ott volt 1-1,5 órát,,, Meg a sok bogyó, tea, tejszaporító süti...

Nőtt a tejem mennyisége, és a 4. hétben elhagytam az addigi napi 120-150 ml. tápszert. Ezen a 4. hét alatt 10 grammot fogyott a baba.

Azóta minden evés után adok neki tápszert, annyit amennyit szeretne. Nem kínzom tovább. Elég volt az élete első 2 hónapjában...

Annyit azért még leírok, hogy mindezt szoptatási tanácsadó felügyelete mellett csináltam, aki végig azt mondta, hogy mindenkinek lehet elég teje.

Tényleg csináld keményen! de csak ésszel, sokaknak sikerül, nekem nem.

2010. febr. 4. 15:17
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm. Hol lehet elérni szoptatási tanácsadót? Kijön vagy csak telefonon beszéltek? Ez pénzbe kerül?
2010. febr. 4. 15:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azért nem ugyanabban a cipőben járunk, mert nekem be sem indult normálisan a tejtermelésem, ezért nem hízott már az elején sem. Neked meg csak a 3. hónapban kezdődtek a gondok, tehát sokkal-sokkal több esélyed van mint nekem!!!!!

Az én tanácsadómat nem ajánlom, mert amikor leírtam neki, hogy nem nő a gyerek, egyszerűen nem válaszolt többet. Egyébként változó, van aki kijön pénzért, van aki telefonban is mindent elmond, de a legjobb a bíztatás, tényleg!

Itt találhatsz tanácsadókat: www.szoptatasert.hu

2010. febr. 4. 15:37
 10/12 anonim ***** válasza:

A pótlásról meg annyit, hogy állítólag csak annyit kell adni a gyereknek, amennyi ahhoz kell, hogy megnyugodjon. Aztán valamivel elterelni a figyelmét a követező szopiig (kb.30 perc múlva...). Nekem legalábbis ezt mondták. És így max. 2 héten belül meg kell nőne a mennyiségnek.

Mikor kezdődtek a gondok? Korábban volt elég tej?

2010. febr. 4. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!