Nem kívánom a szexet egyáltalán, miért? Most 6,5 hónapos a kislányom és szoptatok.
nyugi,mivel szoptatsz,a hormonok...
20 hónapja szoptatok,mostmár "minden a régi",de nekem is kb.8 hónapig volt "igy a szervezetem:-)
előbb utóbb minden helyreáll,kitartáááás:-)
Én 10 hónapig szoptattam, addig nem kívántam a szexet egyáltalán. A hormonok tehetnek róla... Most arra van beállva a tested, hogy etesd a gyermeked, és nem arra, hogy új gyereket gyárts. Ez így eléggé leegyszerűsített, de gondolom érted.
Most már így is maradsz, amíg szoptatni fogsz, nem akarlak elkeseríteni.
Viszont mióta nem szoptatok, sokkal jobb a szex, mint régen volt :)
Hát, én sok szempontból a fordítottja vagyok a szabályoknak. :) Azt írják, hogy az 1. trim alatt csökken a libidó, a 2.-ban nő, a 3.-ban megint csökken. Nálam az elsőben volt a legnagyobb, utána fokozatosan csökkent. A szülés után viszont képtelen voltam kivárni a 6 hetet (főleg, hogy a 30. héttől tilos volt, mert kinyíltam) és olyan szuper volt, hogy húúúha. Azóta változó intenzitással ugyan, de néhány naponként "kancás" leszek. Nemrég mondjuk előfordult, hogy 1-2 hétig eszembe sem jutott, sőt, a gondolata is kellemetlen volt, de ennek más (szintén hormonális-idegi) okai voltak. Viszont alapjában elmondhatom, hogy mostanában a legjobb a férjemmel, sőt, az egész nemi életemet tekintve is. Ja, és már 23 hónapja szoptatok. :)
Szóval a (hosszabb távú) szoptatás sem feltétlenül jár együtt a folyamatos vágycsökkenéssel! Ez az első hónapokban (főleg az éjszakai szoptatások idején) a leggyakoribb, mert a magas prolaktinszint többek között csökkenti a libidót és így az újabb fogantatás esélyét is. Ehhez jön még a picire figyelés és a nagyfokú fáradtság is. Érthető, hogy ilyenkor nem a szex a fontos, sőt. Később, ahogy "javul a helyzet", előbb-utóbb vissza szokott jönni a vágy is. Az apukáknak ez nehéz időszak, de valahogy meg kell érteniük. És hát egy kis plusz kedveskedéssel, udvarlással, kényeztetéssel néha-néha még így is célt érhetnek.. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!