Más is tapasztalt ilyet?
Ez nekem is probléma volt annak idején.
Ugyanis a gyerek mikor szopik akkor kezd a mellekben jobban ereszkedni a tej. Magyarán rögtön újra tölt. És a baj az a bimbód.Ez nem mindenkinek egyforma. Valakinek befelé húzódó,(és nem folyik a tej kifelé,) Valakinek kifelé meredő és ez utóbbi nem tudja vissza fojtani a tej kifolyását. Nem tudom mennyi idős a baba, de általában ez oda vezet, hogy nem sokáig lesz tejed, mivel java része ki folyik.Ha sokat iszol, még jobban folyik, ha nem iszol, akkor meg elapad.
Reflex.
Beindult a szoptatás, a ,másik is "engedni" kezdi. Csak pár csepp jön ki.
Nem jelenti a tej elapadását.
Dehogy jelenti a tej elapadását!!! Ez teljesen természetes! A kifelé és befelé forduló mellbimbónak sincs ehhez semmi köze, mert nekem az egyik kifeléfordul, a másik befelé, és érdekes módon ugyanúgy folyt mindkettőből a tej mikor szoptattam ,sőt mikor csak fejtem a cicim akkor is:-) A befelé forduló cicivel az a baj, hogy nehezebben tud belőle szopizni a bab:-(
Kérdésedre vissza: Vannak tejgyüjtő kagyló direkt tejcsöpögésre. Amikor szoptatsz gyüjtsd össze és add oda neki neki kiskanállal:-)
Igen, ez természetes. Én mindig úgy kezdem a szopit, hogy a tejgyüjtő kagylót (amit eredetileg bimbókiemelőnek vettem) a másik cicimhez rakom a melltartóba. Így a végén, van, hogy egy korty jön ki, de van, hogy tele van a kagyló, az 40 ml kb. Ezt vagy hozzáöntöm a lefejt aznapi tejhez ha van, vagy megetetem, megitatom a babóval, vagy a Gripe waterrel keverve desszertként issza meg.
Neked nem kellett még sosem melltartóbetét? Mert nekem napközben is szokott csöpögni, mert a betét sokszor teljesen nedves lesz. Nem ázott még át a felsőd? Ez is normális, ugyanúgy, ahogy szopi közben csöpög a másik cici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!