Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is tapasztalt ilyet?

Más is tapasztalt ilyet?

Figyelt kérdés
Majdnem minden szoptatás alkalmával az a cici amelyikből épp nem eszik folyik a tej.Van mikor két szopi alkalmával ugyanarra a cicire teszem vissza van mikor a másikra.Miért folyik a másikból?
2010. jan. 27. 01:19
 1/8 anonim válasza:
0%

Ez nekem is probléma volt annak idején.

Ugyanis a gyerek mikor szopik akkor kezd a mellekben jobban ereszkedni a tej. Magyarán rögtön újra tölt. És a baj az a bimbód.Ez nem mindenkinek egyforma. Valakinek befelé húzódó,(és nem folyik a tej kifelé,) Valakinek kifelé meredő és ez utóbbi nem tudja vissza fojtani a tej kifolyását. Nem tudom mennyi idős a baba, de általában ez oda vezet, hogy nem sokáig lesz tejed, mivel java része ki folyik.Ha sokat iszol, még jobban folyik, ha nem iszol, akkor meg elapad.

2010. jan. 27. 06:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Reflex.

Beindult a szoptatás, a ,másik is "engedni" kezdi. Csak pár csepp jön ki.

Nem jelenti a tej elapadását.

2010. jan. 27. 06:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö nagy baromságot irt! Ez a tejleadó reflex miatt van! Van,akinek erösebb,van,akinek gyengébb! Semmi köze ahhoz,hogy ki mennyi ideig tud szoptatni! És nem folyik el,csak néhány csepp,ami újra is termelödik. Nekem is mindig ez volt,söt két szopi között is folyt és 7,5 hónapja szoptatok és még mindig tapasztalok ilyet! Jó a tejleadó reflexed.
2010. jan. 27. 08:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy jelenti a tej elapadását!!! Ez teljesen természetes! A kifelé és befelé forduló mellbimbónak sincs ehhez semmi köze, mert nekem az egyik kifeléfordul, a másik befelé, és érdekes módon ugyanúgy folyt mindkettőből a tej mikor szoptattam ,sőt mikor csak fejtem a cicim akkor is:-) A befelé forduló cicivel az a baj, hogy nehezebben tud belőle szopizni a bab:-(

Kérdésedre vissza: Vannak tejgyüjtő kagyló direkt tejcsöpögésre. Amikor szoptatsz gyüjtsd össze és add oda neki neki kiskanállal:-)

2010. jan. 27. 08:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem csak szoptatás közben, hanem két szopi között is. Pl. ma főztem a reggeli kávéját a férjemnek, meghallottam a kislányom nyöszörgését és "beindult" mindkettő :) Szerencsére nem nagy mennyiségek folynak el. Szerintem ne aggódj emiatt!
2010. jan. 27. 09:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez természetes. Én mindig úgy kezdem a szopit, hogy a tejgyüjtő kagylót (amit eredetileg bimbókiemelőnek vettem) a másik cicimhez rakom a melltartóba. Így a végén, van, hogy egy korty jön ki, de van, hogy tele van a kagyló, az 40 ml kb. Ezt vagy hozzáöntöm a lefejt aznapi tejhez ha van, vagy megetetem, megitatom a babóval, vagy a Gripe waterrel keverve desszertként issza meg.

Neked nem kellett még sosem melltartóbetét? Mert nekem napközben is szokott csöpögni, mert a betét sokszor teljesen nedves lesz. Nem ázott még át a felsőd? Ez is normális, ugyanúgy, ahogy szopi közben csöpög a másik cici.

2010. jan. 27. 11:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is állandóan folyt a másik ciciből is a tej! Két évig szoptattam az első gyereket!!! Most a másodikkal ugyanez a helyzet, ez teljesen normális!
2010. jan. 27. 11:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a válaszokat.Szerencsére a tej mennyiségével nincs gond.Nem mindig folyik és nekem is van, hogy néha kevés néha meg több.A sírásra nekem is beindul.Meltartóbetét ami kell, de a kagylóról még nem hallottam.
2010. jan. 28. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!