Mitől van az, hogy ennyire "szakaszosan" jön a tej? Tapasztalt más anyuka is ilyet?
A babám 2 hónapos. Kevés a tejem, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy nincs türelme a szopihoz, mert egyszerre csak nagyon kevés jön. Abból jöttem rá, hogyha fejem, akkor van hogy percekig pumpálom, mire újra beindul. Jön 10-20 ml, aztán megint jó ideig semmi. Persze, hogy éhesen nincs türelme kivárni, míg újra elindul neki a tej.
Más is tapasztalt ilyet? Lehet tenni ellene valamit? (Előtte mindig masszírozom a ciciket, más ötletem nincs, de ez sem segít...)
Lehet, hogy picit gyenge a tejleadó reflexed, ezt egyébként maga a kevés tej miatti stressz is gátolhatja. Próbál megnyugodni és szoptatás közben nem idegeskedni, csak a babára figyelj és a cicidre. Nekem bejött így többször is beindult a reflex egy szopi alatt és a babának is több kedve volt enni.
Van, akinek az jön be, ha a szexre gondol! :)
"A testi-lelki feszültség, az aggályoskodás kedvezőtlenül hat a tejleadó reflex működésére. Ezt a fontos reflexet elég különbözőképpen élik meg a nők. Miután rákap a mellre a csecsemő, egy-két percig még nem folyik, legfeljebb cseppenként ürül a tej. Hirtelen megkeményednek és kiemelkednek a mellbimbók, s az egész mellen robbanásszerű, bizsergető érzés hatalmasodik el. Ettől a pillanattól fogva a tej több csatornából is folyni, spriccelni kezd, abból a mellből is, amelyikből éppen nem szopik a baba. (Készíts oda egy tiszta textilpelenkát!) Ekkor kezd el ütemesen szívni, nyelni. Van, aki csak ebből érzékeli, hogy a reflex kiváltódott, s a bizsergető, eleinte sokaknál kissé fájdalmas érzet elmarad. A tejleadó reflex zavartalan működése igen fontos, enélkül ugyanis akkor sem jut elegendő tejhez a csecsemő, ha a szopási technikája jó. Talán segít az esetleges gondok megoldásában, ha tudatosítod, hogy a tejleadó reflex működése nagyon hasonló az orgazmuséhoz. Mechanikus inger váltja ki, de ez önmagában nem elegendő, a lelki ráhangoltság, a lazítás is kulcsfontosságú. "
Azt hiszem az ilyen helyzetekre van a szoptanít (SNS) nevű eszköz. Ez egy tartály (amibe tápszer megy) egy kis puha, vékony csővel, aminek a végét a mellbimbóhoz kell rögzíteni. A bab egyszerre kapja be ezt és a mellbimbót. vagyis szopizás közben jut neki tápszer is.
Igazából csak hallottam az eszközről, használni nem használtam, mert szerencsére elég a tejem. A védőnő biztos többet tud róla, meg tud tanácsot adni, hol lehet beszerezni.
Köszönöm a válaszokat. A szoptanit néztem, de nekem macerásak tűnik (van egy 2 évesem is), sokszor még a fejésre is alig van időm. Sajnos egy ideje már tápszerezünk, és üvegből, gondolom ez sem használ, de ez van.
A szexre gondolást kipróbálom;)
Gyakorlatilag 3 hetes kora óta kap cumisüvegből, sőt még cumizik is. Ennek ellenére rácuppan még mindig a cicire is rendesen, erősen szívja, de jön neki összességében a kettőből vagy 50-60 ml, és utána több nem. Ha pumpálom még utána percekig, akkor valamennyi még jön, de azt ő már nem tudja kivárni, éhes, türelmetlen.
A kanállal, pohárral etetést meg sem próbáltam, a kezdeti időben örültem, hogy nem kerültem diliházba a két törpe mellett, ehhez végképp nem lett volna türelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!