Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hete szültem császárral....

3 hete szültem császárral. Szoptatni szeretnék, de a tejem szakaszosan jön. Mit tegyek? A mellemben sok kisebb-nagyobb csomó van, nem tudom kimaszurozni, ez okozza a bajt?

Figyelt kérdés
Estefelé a lányom csak rázza a fejét, görcsösen kapaszkodik, sír, nem hajlandó kivárni, amíg ismét jön a tej. Fejek, szoptatások után és ilyenkor odaadom neki, de egyre gyakoribb, hogy lefejt tejet iszik. Rendbejön ez? Volt valakinek hasonló problémája? Mi a megoldás?
2010. máj. 26. 17:03
 1/9 anonim ***** válasza:
pedig érdemes lenne kimasszírozni, mert különben begyulladhat.Körkörösen próbáld és erővel. Nekem is furcsa és meglehetősen kellemetlen volt maga a jelenség először, de muszáj. Ahogy mennek szét a csomók ,úgy lesz egyre nagyobb helye a tejtermelő mirigyeknek.
2010. máj. 26. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:

A csomó nem jó sosem, azért fog bedurranni (és ne jó értelemben) a cicid. Ha magadnak nem bírod kimasszírozni,kérdezz rá a védőnőnél,hogy nem tudna e segíteni,hogy a kórházban ki foglalkozik ezzel. Nekem olyan szinten kimasszíroztam a csomót és úgy megfejt a nő,hogy majdnem agyonvertem:D

Tedd cicire gyakran, nagyon gyakran...meglásd jönni fog

2010. máj. 26. 17:15
 3/9 anonim ***** válasza:
így van, ahogy a 2. írja, ha neked esetleg nem menne, akkor a védőnőt is megkérhetnéd rá, hogy mutassa meg hogy kell. Ez nem ciki, inkább ez, mint 40 fokos tejláz. (és ez nem ijesztgetés, csak egy ismimnek volt ilyenje ugyanettől!) Tulajdonképpen a csomókban az a tej van, ami pang , mert nem bír kijönni. Ahogy szaporodnak a csomók , úgy csökken a tej mennyisége is, és fordítva is.
2010. máj. 26. 17:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Folyamatosan maszirozok, de amit sikerült eltüntetni az is újra előjön. Meg próbálom segítséggel.
2010. máj. 26. 23:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Védőnővel tapiztasd meg, hogy a tejmirigyedet érzed, vagy be is van gyulladva! Mert ha kevés a zsírszövet rajta, akkor a mirigyállomány is lehet.

Tuti, hogy a tejcsatornák szűkek, ha akadozik. Lehet, hogy állandó fejésre számíthatsz.

2010. máj. 26. 23:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a párom masszírozta ki, de úgy hogy már bőgtem. Iszonyatosan fájt, de muszáj volt. Utána sokkal jobb lett és a tejcsi is spriccolt :)
2010. máj. 27. 00:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam, hogy a páromat kérem meg. Már nem fájhat jobban, mint amennyire fáj, amikor magamnak csinálom. A korházban segített egy csecsemős nővér, akkor is potyogtak a könnyeim. Sajnos sok stressz ért szülés után, lehet, hogy ez is okozza a bajt?!
2010. máj. 27. 14:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagymellű vagyok, gondolom zsírszövet van bőven.
2010. máj. 27. 14:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem szules utan 2 hettel volt mellgyulladasom, es 40 fokos lazam. A vedono segitett kimasszirozni es kifejni, mert magamnak nem tudtam meg kifejni sem az elejen. Aztan ahogy sikerult kimasszirozni, lement a lazam, es a csomok is elmultak. Mindenkeppen szoptass gyakrabn, szopi utan fejjel, esetleg fejes es masszirozas elott egy meleg vizes zuhany segit megpuhitani a tejmirigyeket, igy utana konnyebb kimasszirozni.
2010. máj. 27. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!