Mikor lassult le először (anyatejes) babátok hízása?
Soha nem értettem, hogy mért stresszelik az anyukákat buta grammokkal. Beleültetik az anyukák agyába, hogy híznia kell a gyereknek, mert ha nem, akkor tutkeráj, hogy éhen pusztul. Főleg Magyarországon csinálják ezt. Anyuka meg vesz egy mérleget, leméri a gyereket előtte is, meg utána is. Ez tiszta hülyeség. Az a gyerek tudja, hogy mennyit akar enni. Ha nem jön elég tejci a ciciből, akkor majd szólni fog érte a baba, ne félj. Vannak kis és vannak nagy étkű babák. Az egyik már 3 hónaposan dupláz, másik 6 hónaposan. Melyik az ideálisabb? Mindkettő. 1. szülöttemmel havonta egyszer mérettem a súlyát a védőnővel 1 éves koráig. (onnantól kezdve néha lemérjük, néha azon is ki vagyok akadva, hogy még idősebb gyereknél is, akár szinte tiniknél is a szülő tisztára ki van, hogy elég magas e a gyerek, elég e a súlya...én sokszor azt se tudom, hogy pontosan hány centi, hány kiló, csak látom, hogy teljesen jó súlyúnak néz ki, társaihoz képest se nem kövér, se nem sovány, se nem túl magas, se nem túl alacsony. Én anyám se méregette soha, mennyit eszem, meg ükanyáink se, azt túlélték. Fejlődik az a baba úgy, ahogy kell. Nem hallottam még soha olyan esetről, mikor egy baba éhenhalt volna amellett, hogy szülei etették rendszeresen. Bocs, én nem akarok senkit megsérteni, főleg nem az anyukákat inkább a rendszert. A stressz nem tesz jót. Hidd el, minden baba más, a tiednek ez a normális.
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!