S. O. S! Nagyon lassan hízik anyatejes babám, adnom kellene neki pótlást, de nem fogadja el. Mit csináljak?
Voltunk laborvizsgálaton, ott mindent rendben találtak.
Hívtam szoptatási tanácsadót, ő is mindent rendben talált( nyelvfék, arcizom renyheség...)
Tejem lenne, de egyszerüen beéri nagyon kevéssel is.
Annak már nagyon örülök, ha a heti hízása 100 gramm fölött van .
3515- el született, 3270- el jöttünk haza , 2,5 hónaposan volt 4630 g
A lefejt tejet sem nagyon akarja elfogadni.
Próbáltam 3 féle tápszert, 4 féle cumisüveget...
Kezdek aggódni, hogy a kassú súlyfejlődése a szellemi/fizikai fejlődése kárára megy...
Nagyon el vagyok keseredve, hogy ennyire keveset eszik.
Mit csináljak, hogy egy kicsit felturbózzam az étvágyát?
Naponta6-7 szer eszik, igény szerint. Az éjszakákat átalussza.
Nem kell semmit csinálnod. Neki ennyi az igénye. Az pedig ostobaság, hogy ha keveset eszik, az a szellemi fejlődésére hatással lesz.
Annak pedig örülj, hogy átalussza az éjszakát. Ez is jelzi, hogy eleget szopik.
Felesleges elkeseredned.
Ez teljesen jó ütemű hízás, ennyi az igénye, ne erőltesd, úgyse fogja elfogadni.
Az én babám nem hízik heti 100 grammot, én is két hónapig szétidegeltem magam miatta, vettem a cumikat a tápszereket ahogy te is (írtam ide is ki jópár kérdést), de nem fogad el semmi, úgyhogy feladtam. Nálam is járt szoptatási tanácsadó, ő is azt mondta, hogy fogadjam el így, jól néz ki a baba, mosolygós, pisi-kaki van, akkor minden ok. Nem kell minden féléves babának 8 kilósnak lennie, csak mert most ez a divat. Fél éves korára "kell" megdupláznia a születési súlyát, az meglesz ez alapján.
Az én kislányom is hasonló súlyban volt, hasonló gyarapodással. Örültem, ha egy étkezésre 50-60 ml-t megivott. Én is aggódtam, táblázatokat bújtam, elég e. Mivel egyébként nem jelezte, hogy éhes lenne, megnyugodtam. Fél évesen is csak hat kg volt.
Szerintem, ha egyébként kiegyensúlyozott, a folyadék is elég neki, nem aggasztó a dolog. Ha van tejed, szerintem fölösleges tápszerrel traktálni. Ha egyáltalán nem gyarapodik, akkor ráérsz aggódni.
Ne csinálj semmit, szoptasd, nem kell pótlást. az én lányom még ennyit sem hízott, mindig aggódtam, de semmi baja, csak nem volt egy nagyétkű.
Most lassan 6 éves, és kutya baja. Bár most is rossz evő. :)
Az én lányom a 2-3. hónap között semennyit sem hízott, még fogyott is egy keveset. de ennek ellenére sem volt hajlandó elfogadni a tápszert, csak szopott, neki ennyi elég volt. sokat idegeskedtem, de kár volt, nem mindegyik baba lesz 10 kg. fél évesen.
Az orvos azt mondta, ilyen alkat, ennyi az igénye. Csak olyan rossz, hogy a többi anyuka, akikkel találkozok, lesajnáló pillantásokat vet, és közlik, hogy az ő gyerekük ennyi idősen bőven 5 kiló felett volt.
Amúgy napközben elnézelődik, alszik, persze vannak sírós időszakok, de nem vészes. Kaki 1-2 naponta van, pisi minden pelusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!