Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Anyatejes baba nem fogadja el...

Anyatejes baba nem fogadja el a tápszert. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A probléma az hogy nem akar hízni megàllt a sùlya 2 hete 3 hòs és 6600g . A védőnő szerint pótolnom kell de mivel sosem cumisüvegezett nem cumizott nem fogadja el. Azt mondtàk hogy etetés utàn pròbàljam de nem kell neki csak jàtszik vele. Hogy csinàljam hogy egyen inkàbb két etetés közt? Kétségbe vagyok esve segìtsetek!
2013. okt. 19. 06:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%

Ekkora ökörséget. Neh pótold. Attól h nem hízik nincs nagy gond. Amíg nem fogy nem kell aggódnod. Teljesen jó súlyban van. Már megint egy idióta védőnő aki tápszert erőlteti. Véleményem szerint szoptasd csak tovább és ne adjál neki tápszert. Vannak ilyen időszakok amikor nem hízik annyit de az a két hét az semmi. Fú most jól felhúztam magam ezen.

Szoptasd ahogy eddig ne is halgass rá.

Tegnap egy 1 évesnek az anyukája írt h 5x szopik a baba eszik rendesen mindent de adjon tápszert. Mert már ne szopizzon nem tápláló.

Egyre hülyébbek tényleg. Neked is teljesen jó súlyban van a babád gondolom szépen szopizik, bőven jól lakik vele akkor mi a fenének az a nyamvadt tápszer???? Semminek csakh költs rá. Nevetséges komolyan.

2013. okt. 19. 07:01
 2/17 A kérdező kommentje:
Szia köszi a vàlaszt azért gondolta a védőnőert sokszor kel éjjel de mivel màr fogzik szerintem csak a nyugtatàs miatt cicizik ennyit. Nem tudom első baba de nem hiszem hogy éhes napközben sem csak a foga miatt nyűgös.
2013. okt. 19. 07:10
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszadónak tökéletesen igaza van! Nekünk is volt olyan, hogy az adott hónapban nem a súlya, hanem a hossza nőtt, és mégsem javasoltak tápszert. Ha a baba kiegyensúlyozott, nem nyűgös, és van elég pisis-kakis pelenkája, NEM KELL TÁPSZER. A cumisüvegezés az elválasztódáshoz vezet. Bízz magadban és az ösztöneidben!
2013. okt. 19. 07:13
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapos és már most 6600gramm! Mit akar a védőnő, hova hízzon még az a gyerek???

A lányom fél évesen se volt ennyi, igaz ő 3 kilóval született.

Ha tápszerezni kezded el fog apadni a tejed szép lassan.

2 hét sülystagnálás egyáltalán nem jelent semmit, főleg, ha közben hosszra nőtt.

Ha láthatóan nem éhes, van elég tej, akkor a legnagyobb ostobaság volna tápszert adni neki.

Ezzel nem téged minősítelek, hanem az "okos" védőnőd.

Nekem is akarták erőltetni, hogy tápszerezzem, szerencsére nem hallgattam rá, se az orvosra soha.

Most 11 hónapos, nagyon szépen fejlődik, nem elhízott baba és még mindig van tejem.

2013. okt. 19. 07:42
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok!

Még annyit hozzátennék, hogy ha valóban elkezded adni neki a tápszert könnyen megszokja h jól jön és könnyebben a cumisüvegből. Utána egyáltalán nem fog "küzdeni" a cicidért és marad csak a tápszer. Amit bármibe lefogadok h el is akarják érni h tápszerezd (gondolom a felírt tápszer után busás jutalékokat kapnak).

Mondom én aki 2 hónapig szoptattam és rá kellett térnünk a tápszerre. Ha nincs tejed vagy nem szopik a baba, esetleg tényleg annyira nem hízik akkor azt mondom oké. De a te babád eszméletlen jó súlyban van. Nekem a lányom ilyenkor még csak 4900g volt. Igaz nekem is kicsi volt mikor megszületett 2700g-mal de ha azt veszed akkor majdnem ott van.

És igaza van a gyerkőcödnek h nem fogadja el. A fincsi anyatejet hol "dobná" el azért a rosszízű tápszerért.

Csinálj mindent ahogy eddig. Ja és am 6 hós korukig "kell" megduplázniuk a születési súlyukat. NEm tudom hány kilóval született a babád. De egy 3 hónapos babának 6600g tökéletes. TÉnyleg mit akar, mit vár??? Hízót nevelj vagy mi?? Már bocs a kifejezésért de elképedtem h lehet vki ennyire ostoba(mármint a védőnőd) és persze a gyerekorvos is aki fel is írja a tápszert.

2013. okt. 19. 08:16
 6/17 anonim ***** válasza:
60%
Tudom, hogy most mindenki nekem fog esni, de nem érdekel, én is csak segíteni akarok és nem kapok a tápszergyártóktól jutalékot. Tény, hogy nem kicsi a babád (gondolom nem is 2,5 kg-al született), de 3 hónaposan még azért nem annyira kellene stagnálnia a hízásnak hetekig. A babák ilyenkor még semmit nem csinálnak, csak fekszenek, nincs mitől stagnálni a súlyuknak. Amikor elkezd kúszni, mászni akkor igen, de nem 3 hónaposan. Ezért azt gondolom nem kellene így elbagatellizálni a dolgot, mint ahogy itt teszik. Nem mondom, hogy adj neki tápszert, de szerintem kérdezd meg az orvosotokat, és rá hallgass, ne a védőnőre, de ne is az itt írókra, mert egyikünk sem egészségügyi szakember.
2013. okt. 19. 08:27
 7/17 anonim ***** válasza:
76%
Jó ég, ez tényleg hülyeség volna! Ha éhes maradna nagyon minden alkalommal, akkor oké, kapjon pótlást. Nálunk ez a helyzet, hogy du, estére már nem lakik jól, akkor kap cumisüveget. De ha nem éhes, ő se fogadja el. Szerintem jól gondolod és inkább a fogzás miatt lehet nyugtalan. Egyébként pedig 6hós korig kell megduplázni a súlyukat, és az sem gond, ha pár hétig alig hízik.
2013. okt. 19. 08:32
 8/17 anonim ***** válasza:

Az összes itt író anyuka tapasztatból ír!

A másik meg nem hetekről van szó hanem mindössze 2 hétről... Ha a további hetekben sem nőne a súlya akkor azt mondom oké, de egyből 2 hét után tukmálni a tápszert, nevetséges.

2013. okt. 19. 08:38
 9/17 anonim ***** válasza:

Hiába kérdezi az orvost, vagy védőnőt, ők csak a tankönyvekből megtanult dolgokat hajtogatják.

Az anya ismeri legjobban a gyermekét, ő látja, van-e elég pisi-kaki, nyugodt, vagy nyugtalan a baba evés után, jól alszik-e, gyakrabban kér-e tejet stb.

Az ösztöneidre hallgass elsősorban, mindenki más csak utána következhet.

2013. okt. 19. 08:48
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat 3160g született ès eddig havonta 700g körül hízott viszont szep.3 hét alatt csak 250 got Most egy hete pedig semmit. Amúgy kezd forgolòdni is a hasàròl a hàtàra màr van hogy àtfordul persze nem mindig de magàtòl és nem erőltetéssel erre is gondoltam hogy a mozgàs miatt àllt le a gyarapodàs!
2013. okt. 19. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!